Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Τα «γαλλικά» του Σαρκοζί στον Παπανδρέου αποκαλύπτει ο Θαπατέρο

Τα «γαλλικά» του Σαρκοζί στον Παπανδρέου αποκαλύπτει ο Θαπατέρο
«Είσαι ένας γα...νος ψυχοπαθής!», φέρεται να είπε πάνω σε μια καρέκλα ο Γάλλος πρόεδρος στον πρώην πρωθυπουργό της Ελλάδας, στη Σύνοδο Κορυφής το 2011.
«Γα...νο ψυχοπαθή!». Έτσι, φέρεται να αποκάλεσε ο Νικολά Σαρκοζί τον Γιώργο Παπανδρέου όταν ο Έλληνας πρωθυπουργός αποκάλυψε την πρόθεσή του να γίνει δημοψήφισμα στην Ελλάδα για την παραμονή ή όχι της χώρας στο ευρώ.

Σύμφωνα με το βιβλίο «To Δίλημμα» του πρώην Ισπανού πρωθυπουργού, Χοσέ Λουίς Θαπατέρο, απόσπασμα του οποίου δημοσιεύει σήμερα το Reuters, πριν τη Σύνοδο του G20, στις Κάννες, το Νοέμβριο του 2011, ο Γάλλος πρόεδρος ήταν έξαλλος με τον Παπανδρέου και δεν μπόρεσε να συγκρατήσει την οργή του όταν αντίκρισε τον πρώην πρωθυπουργό της Ελλάδας.
Σύμφωνα με γαλλικές εφημερίδες, σε εργασιακό δείπνο που έγινε στις Κάννες, ο Νικολά Σαρκοζί επιτέθηκε φραστικά στον Παπανδρέου, ουρλιάζοντας ότι με την απόφασή του θέτει σε κίνδυνο την Ευρωζώνη και αποκαλώντας τον... «a f..cking psycho», δηλαδή... «γα...νο ψυχοπαθή!».

Μάλιστα, ο Σαρκοζί φέρεται να ήταν τόσο εξοργισμένος που πάτησε το ένα πόδι στην καρέκλα, επιχειρώντας να ανέβει στο τραπέζι για να... επιπλήξει τον τότε πρωθυπουργό της Ελλάδας, ωστόσο, τον συγκράτησαν την τελευταία στιγμή οι συνεργάτες του.

«Ο Παπανδρέου είναι μα...κας, ένας πραγματικός μα...κας», φέρεται να είπε ακόμη ο Νικολά Σαρκοζί μπροστά στους υπουργούς του, σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα Le Canard Εnchaine.

Στο βιβλίο αναφέρεται ακόμη ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες πέρασαν το μεγαλύτερο μέρος της Συνόδου προειδοποιώντας τον Έλληνα πρωθυπουργού κατά του προτεινόμενου δημοψηφίσματος για το πακέτο διάσωσης και προσπαθώντας να πείσουν τον Ιταλό πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι να δεχτεί ένα δάνειο από το ΔΝΤ.

ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου