Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016

Θάνος Πλεύρης: Κρίσιμες οι επόμενες ώρες – Τι λένε οι γιατροί

Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει για τρίτη μέρα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ο πρώην βουλευτής.
Ο 39χρονος δικηγόρος και πατέρας δύο παιδιών, βρίσκεται διασωληνωμένος σε μηχανική υποστήριξη, έπειτα από σηψαιμία που υπέστη στο πόδι.
Οι γιατροί που βασίζουν πολλά στο νεαρό της ηλικίας του, υπογραμμίζουν ότι η κατάσταση της υγείας του παραμένει μεν κρίσιμη όμως η σταθερότητα που εμφανίζει φέρεται να είναι ένα θετικό σημάδι.

Η σήψη είναι μια κατάσταση κατά την οποία το σώμα καταπολεμάει κάποια σοβαρή λοίμωξη που έχει εξαπλωθεί μέσω της κυκλοφορίας του αίματος. Εάν ένας ασθενής έχει σηψαιμία τότε πιθανότατα αυτό συνοδεύεται από χαμηλή πίεση του αίματος, που οδηγεί σε κακή κυκλοφορία και έλλειψη αιμάτωσης ζωτικών ιστών και οργάνων. Αυτή η κατάσταση αναφέρεται και ως «σηπτικό σοκ» και μπορεί να εκδηλωθεί είτε ως αποτέλεσμα του ίδιου του αμυντικού συστήματος του σώματος, είτε από τοξικές ουσίες, που παράγονται από κάποιον μολυσματικό παράγοντα, όπως βακτήρια, ιούς, ή μύκητες.
Όπως όλα δείχνουν, το μικρόβιο προσέβαλε τον Θάνο Πλεύρη κατά τη διάρκεια μιας απλής αγγειοχειρουργικής επέμβασης σε ένα εκ των κάτω άκρων του στην οποία είχε υποβληθεί πριν μερικές ημέρες.
Δίπλα στον κ. Πλεύρη βρίσκεται η οικογένειά του, στενοί του φίλοι και συνεργάτες, ενώ κορυφαίοι επιστήμονες έχουν ενδιαφερθεί για την πορεία της υγείας του.
Κάθε μέρα περνούν από το Ιατρικό Κέντρο πολλοί φίλοι και συνάδελφοι οι οποίοι ενημερώνονται για την υγεία του πρώην βουλευτή και εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στην οικογένεια.

ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου