Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

Σκληρές εικόνες: Ο «εγκέφαλος» του μακελειού στο Παρίσι σέρνει ακρωτηριασμένα πτώματα (Βίντεο)

Το κινητό του είχε εντοπιστεί στην Ελλάδα – Ποια η σχέση του με τη χώρα μας και τι είχε πει για αυτήν

Ένα φρικιαστικό βίντεο, με πρωταγωνιστή το φερόμενο «εγκέφαλο» των τρομοκρατικών επιθέσεων του Ισλαμικού Κράτους, σε έξι διαφορετικά σημεία του Παρισιού την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου, επανήλθε δραματικά στην επικαιρότητα, απαθανατίζοντας έναν μόνο κρίκο από την αλυσίδα των φρικιαστικών πράξεων των τζιχαντιστών.
Στο βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας το Μάρτιο του 2014, ο Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ, τον οποίο ο βελγικός Τύπος «φωτογραφίζει» ως ιθύνοντα νου των αιματοβαμμένων επιθέσεων, με τους 132 νεκρούς, στη γαλλική πρωτεύουσα, καταγράφεται να σέρνει με το τζιπ του ακρωτηριασμένα - από τους τζιχαντιστές - πτώματα.



Στο μεταξύ, ο επικίνδυνος και δραστήριος τζιχαντιστής, γνωστός και ως Αμπού Ομαρ αλ-Μπαλίκι, που φέρεται να βρίσκεται τώρα στη Συρία, είχε παραχωρήσει συνέντευξη-παραλλήρημα μίσους στο περιοδικό του Ισλαμικού Κράτους «Dabiq». Σε αυτήν έκανε αναφορά στην τρομοκρατική επίθεση που ετοίμαζε στο Βέλγιο πριν μερικούς μήνες, αλλά και στην Ελλάδα.
Αναλυτικά η συνέντευξή του:
Dabiq: Γιατί πήγες στο Βέλγιο;
Αμπααούντ: Ο Αλλάχ με επέλεξε να ταξιδέψω στην Ευρώπη μαζί με άλλους δύο συντρόφους για να τρομοκρατήσω τους σταυροφόρους που κάνουν πόλεμο κατά των Μουσουλμάνων. Το Βέλγιο, όπως γνωρίζετε, είναι μέλος της συμμαχίας των σταυροφόρων που επιτίθενται κατά των Μουσουλμάνων σε Ιράκ και Συρία.
Dabiq: Είχατε και άλλους συντρόφους μαζί;
Αμπααούντ: Όχι ήμασταν τρεις. Τα ονόματά μας παίζουν σε όλα τα ΜΜΕ.
Dabiq: Ήταν δύσκολο για σένα να πας στο Βέλγιο;
Αμπααούντ: Αντιμετωπίσαμε διάφορες δυσκολίες στο ταξίδι. Περάσαμε μήνες προσπαθώντας να βρούμε δρόμο μέσα από την Ευρώπη και με τη βοήθεια του Αλλάχ καταφέραμε στο τέλος να φτάσουμε Βέλγιο. Εκεί καταφέραμε να βρούμε όπλα και ένα ασφαλές καταφύγιο για να ξεκινήσουμε τις επιθέσεις μας κατά των σταυροφόρων. Η μόνη δύναμη είναι ο Αλλάχ.
Dabiq: Πώς τα ΜΜΕ βρήκαν τη φωτογραφία σου;
Αμπααούντ: Ένας σύντροφος με είχε τραβήξει βίντεο πριν από μία μάχη, αλλά η κάμερά του χάθηκε και μετά πουλήθηκε σε δημοσιογράφο της Δύσης. Ξαφνικά είδα τη φωτογραφία μου παντού, αλλά ο Αλλάχ τούς τύφλωσε και δεν με βρήκαν. Με σταμάτησε μάλιστα ένας αστυνομικός για να με συγκρίνει με τη φωτογραφία, αλλά με άφησε να φύγω καθώς δεν βρήκε ομοιότητα! Αυτό ήταν δώρο του Αλλάχ.
Dabiq: Τι έγινε την ημέρα της μάχης με τις βελγικές αρχές;
Αμπααούντ: Οι δύο σύντροφοί μου ήταν στο σπίτι μας και είχαν έτοιμα τα εκρηκτικά και τα όπλα μας. Ξαφνικά τους περικύκλωσαν 150 Βέλγοι και Γάλλοι αστυνομικοί. Ακολούθησε μάχη για 10 λεπτά. Οι δύο σύντροφοι μου σκοτώθηκαν.
Dabiq: Αφού εσύ δεν ήσουν μαζί πώς έγινες ύποπτος;
Αμπααούντ: Οι υπηρεσίες Πληροφοριών με ήξεραν από πριν γιατί με είχαν συλλάβει και με είχαν φυλακίσει. Μετά την εισβολή στο κρησφύγετο κατάλαβαν ότι έμενα και εγώ εκεί και άρχισαν διάφορες επιχειρήσεις. Συνέλαβαν Μουσουλμάνους σε Ελλάδα, Ισπανία, Γαλλία και Βέλγιο για να βρουν συνεργούς μου. Μακάρι ο Αλλάχ να απελευθερώσει τους μουσουλμάνους από τις φυλακές των Σταυροφόρων.
egkefalos
Ποιος είναι ο δραστήριος «δήμιος» του Ισλαμικού Κράτους και ποια η σχέση του με την Ελλάδα
Σύμφωνα πάντως με τον Βέλγο εισαγγελέα Ερικ Βαν Ντερ Σιπτ, οι πληροφορίες ότι ο Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ, είναι ο εγκέφαλος των επιθέσεων του Παρισιού αποτελούν μη επιβεβαιωμένες φήμες.
«Πρόκειται για φήμες, δεν είναι καθόλου επιβεβαιωμένες και δεν θα τις σχολιάσουμε», σημείωσε χαρακτηριστικά στο Reuters.
Στο μεταξύ, εισαγγελικές πηγές στις Βρυξέλλες ανακοίνωσαν επίσης ότι πέντε από τους επτά συλληφθέντες το σαββατοκύριακο στο Βέλγιο, στο πλαίσιο των ερευνών για τις επιθέσεις στο Παρίσι, αφέθηκαν ελεύθεροι, ανάμεσά τους και ο καταζητούμενος πλέον Μοχάμεντ Αμπντεσλάμ, αδελφός ενός από τους καμικάζι.

Νωρίτερα σήμερα, βελγικά και γαλλικά Μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι η έρευνα για τις επιθέσεις στο Παρίσι οδηγεί στο Βέλγιο και συγκεκριμένα στον Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ.
Σύμφωνα με το ραδιοφωνικό δίκτυο RTL, ο εγκέφαλος των επιθέσεων έχει ταυτοποιηθεί. Πρόκειται για τον Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ, γνωστό και ως Αμπού Ομαρ αλ-Μπαλίκι, Βέλγο, 27 ετών, από τη συνοικία Μόλενμπεεκ των Βρυξελλών, όπου η αστυνομία προχώρησε σε σειρά συλλήψεων το Σάββατο. Οι ίδιες πληροφορίες δημοσιεύονται και στη βελγική εφημερίδα Der Standaard.
Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα της εφημερίδας, ο Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ συνδέεται και με τις τρομοκρατικές επιθέσεις που ματαιώθηκαν τον περασμένο Ιανουάριο στο Βερβιέ του Βελγίου. Τότε, είχε παρουσιασθεί ως εγκέφαλος και χρηματοδότης των σχεδιαζόμενων αυτών επιθέσεων, ενώ το κινητό του είχε εντοπισθεί εκείνη την περίοδο στην Ελλάδα.
Τότε μάλιστα είχαν γίνει συλλήψεις στο Παγκράτι, ενώ υπήρχαν πληροφορίες ότι ανάμεσα στους συλληφθέντες βρισκόταν και ένας πολύ επικίνδυνος τρομοκράτης. Στη συνέχεια ωστόσο οι πληροφορίες διαψεύστηκαν, ενώ αξιωματούχοι από τις Βρυξέλλες είχαν δηλώσει ότι πρόκειται για λάθος συναγερμό! Αντί του επικίνδυνου Μαροκινού, συνελήφθη ένας Αλγερινός που εκδόθηκε στο Βέλγιο.
Όπως, δε, και ο Μπραχίμ Αμπντεσλάμ, ο οποίος ανατινάχθηκε το βράδυ της Παρασκευής στο Μπουλβάρ Βολτέρ στο Παρίσι, ο Αμπααούντ ήταν γνωστός για ποινικά αδικήματα στις Βρυξέλλες κατά την περίοδο 2010-2011.
Σήμερα, βρίσκεται στη Συρία (πιθανότατα στο Κομπάνι) και είναι ένας από τους «πιο δραστήριους δήμιους» του Ισλαμικού Κράτους, σύμφωνα με το RTL. Βρισκόταν σε ευθεία επικοινωνία με έναν από τους τρομοκράτες της σφαγής στο Παρίσι, ο οποίος κατοικούσε στην ίδια συνοικία των Βρυξελλών.
Ο Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ είχε καταδικαστεί ερήμην, μετά την αναχώρησή του για τη Συρία τον Ιούλιο, σε 20 χρόνια κάθειρξης από δικαστήριο των Βρυξελλών, σχετικά με μια υπόθεση δικτύων στρατολόγησης Βέλγων τζιχαντιστών με προορισμό τη Συρία.
Το 2014 βρισκόταν στα πρωτοσέλιδα του βελγικού Τύπου για την απαγωγή του ίδιου του 13χρονου αδελφού του, του Γιουνές, «του μικρότερου τζιχαντιστή στον κόσμο», τον οποίο και πήρε μαζί του στη Συρία. Ο πατέρας του, ο Ομαρ Αμπααούντ, έχει καταθέσει εναντίον του μήνυση για την απαγωγή…

ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου