Απρίλιος 24, 2024. Ελλάδα.
Η δημιουργία της φιλορωσικής ομάδας «Victorie»/«Νίκη» όπως ανακοινώθηκε σε συνέδριο Μολδαβών που πραγματοποιήθηκε στη Μόσχα, έχει αναστατώσει τον πολιτικό κόσμο της Μολδαβίας.
Θεωρείται ότι είναι ‘παρακλάδι’ του κόμματος «Sor» στο οποίο έχει απαγορευτεί η δράση του στη χώρα.
Σύμφωνα με τοπικά δημοσιεύματα, υπενθυμίζεται ότι το Συνταγματικό Δικαστήριο αποφάσισε και καθόρισε ότι ένα κόμμα όπως το Κόμμα «Sor», το οποίο χρηματοδοτείται από σκοτεινές πηγές δωροδοκώντας ψηφοφόρους, έπρεπε να απομακρυνθεί από την πολιτική σκηνή.
Τώρα η πολιτική ομάδα «Victorie» θεωρείται ότι δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένας κλώνος του «Sor», που πρέπει να να απαγορευθεί από το νόμο.
Η άποψη ανήκει στον αρθρογράφο του «Ziarului Național»,Νικολάε Νέγκρου, και εκφράστηκε στο πλατό της εκπομπής «ÎN CONTEXT».
Σύμφωνα με τον Νέγκρου, προς το παρόν μπορεί να υποτεθεί ότι ο σχηματισμός χρηματοδοτείται από χρήματα από τη Ρωσική Ομοσπονδία ή από χρήματα που έχουν κλαπεί από το τραπεζικό σύστημα της Δημοκρατίας της Μολδαβίας.
Δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μολδαβός αναλυτής:
«Το Συνταγματικό Δικαστήριο αποφάνθηκε αρκετά ξεκάθαρα για αυτό το θέμα. Το Συνταγματικό Δικαστήριο διαπίστωσε ότι ένα κόμμα όπως το Κόμμα «Sor», το οποίο χρηματοδοτείται από σκοτεινές πηγές, ίσως από το FSB, ίσως από κλεμμένα χρήματα, που παραβιάζει το νόμο διαφθείροντας ψηφοφόρους, δωροδοκώντας ψηφοφόρους, δεν μπορεί να υπάρξει στην πολιτική σκηνή του Δημοκρατία της Μολδαβίας. Εδώ έχουμε τώρα αυτό το μπλοκ, το «Victorie», το οποίο επαναλαμβάνει ακριβώς τις ενέργειες αυτού του Κόμματος «Σορ» που απαγορεύτηκε από το Συνταγματικό Δικαστήριο.
Επομένως, αυτό το μπλοκ πρέπει να απαγορευτεί όπως απαγορεύτηκε και το Κόμμα «Σορ».
Και εδώ νομίζω ότι το Συνταγματικό Δικαστήριο δεν μπορεί να πει τίποτα. Όσον αφορά την απαγόρευση ορισμένων προσώπων από αυτό το «Σορ» κόμμα, εδώ το Κοινοβούλιο μας πρέπει να εργαστεί ή πρέπει να συνεχίσει να εργάζεται και να τελειοποιεί το νόμο σύμφωνα με την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου.
Παράδειγμα η Ελλάδα
Συνέχισε ο Νικολάε Νέγκρου :
Και, επιπλέον, έχουμε συγκεκριμένες περιπτώσεις στην ευρωπαϊκή πρακτική, όταν ένα κόμμα, για παράδειγμα, που απαγορεύτηκε στην Ελλάδα, αλλά ήθελε να τρέξει με άλλο καπέλο, με άλλο όνομα, εξακολουθούσε να απαγορεύεται, δεν επιτρεπόταν. Άρα τα πράγματα πρέπει να τα δούμε από αυτή τη σκοπιά, είπε χαρακτηριστικά.
—
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου