Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Ο Ερντογάν καλεί τη Γερμανία σε στενότερη συνεργασία στην άμυνα

Μαρία Ζαχαράκη
Ανταποκρίτρια στην Τουρκία

Ο Ερντογάν εξέφρασε την επιθυμία της Τουρκίας να αφαιρέσει πλήρως τους περιορισμούς που αντιμετωπίζει στην αμυντική βιομηχανία
Την πρόκληση για μια νέα εποχή στην αμυντική συνεργασία έθεσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σήμερα στον Γερμανό ομόλογό του Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ, που επισκέπτεται σήμερα την Άγκυρα.


Ο Ερντογάν εξέφρασε την επιθυμία της Τουρκίας να αφαιρέσει πλήρως τους περιορισμούς που αντιμετωπίζει στην αμυντική βιομηχανία. Προσβλέποντας σε μια πιο εποικοδομητική προσέγγιση, εξέφρασε την ελπίδα ότι η συνεργασία μεταξύ Τουρκίας και Γερμανίας θα επικεντρωθεί ακόμη σε κοινά σχέδια παραγωγής στον τομέα της Άμυνας.

«Θέλουμε να αφαιρέσουμε πλήρως από την ατζέντα μας με τη Γερμανία τους περιορισμούς που αντιμετωπίζουμε στην αμυντική βιομηχανία. Ελπίζουμε η Τουρκία και η Γερμανία δεν θα μιλούν πλέον για εμπόδια, ιδίως στον τομέα της άμυνας, αλλά για κοινά σχέδια παραγωγής», δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου με τον Γερμανό πρόεδρο Σταϊνμάγερ, προσβλέποντας σε μία θετική προσέγγιση πλέον του Βερολίνου στο θέμα της προμήθειας των μαχητικών Eurofighters, ιδίως μετά την τουρκική επικύρωση του πρωτοκόλλου για τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ με τη Σουηδία.

ΠΗΓΗ https://www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου