Οι δυο Εισαγγελείς δεν κατονόμασαν κανέναν στην έκθεσή τους και δεν έδωσαν περαιτέρω στοιχεία για την υπόθεση.
Όπως όλα δείχνουν οι παραιτήσεις τίθενται στο αρχείο, μαζί και οι καταγγελίες περί «πολυποίκιλων οργανωμένων συμφερόντων» που παρεμποδίζουν το έργο τους!
Τελικά οι παρεμβάσεις «βαπτίστηκαν» προσκόμματα και τα προσκόμματα «απαίτηση για υποβοήθηση» στο έργο τους υπό τον όρο όμως να μην οριστούν νέοι οικονομικοί εισαγγελείς σε κάθε ένα από τα 16 Εφετεία της χώρας. Και να παραμείνει στην αποκλειστική τους αρμοδιότητα η διερεύνηση, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, 6.700 φοροφυγάδων, πλην των άλλων μεγάλων υποθέσεων που αφορούν στο οικονομικό έγκλημα. Έργο, τιτάνιο που δεν θα μπορέσει να επιταχυνθεί η διαλεύκανση του ακόμη κι αν τους δοθούν οι 40 και πλέον υπάλληλοι που ζήτησαν!
Οι δυο εισαγγελείς στις έγγραφες εξηγήσεις τους δεν κατονόμασαν συμφέροντα που τους πίεζαν, δεν έδωσαν ούτε διευθύνσεις, ούτε τηλέφωνα.…
Στάση η οποία χαρακτηρίζεται τουλάχιστον ανακόλουθη με την κατακλείδα της επιστολής παραίτησης τους ότι: «Δεν δεχόμαστε να είμαστε εισαγγελείς υπό απαγόρευση και καθ’ υπαγόρευση, πολλώ μάλλον δε δεν δεχόμαστε να αποτελέσουμε ένα άλλοθι και μία θεσμική κολυμβήθρα του Σιλωάμ για τα πολυποίκιλα οργανωμένα συμφέροντα και τους ποικιλώνυμους εκφραστές τους που δραστηριοποιούνται και αναπτύσσονται στην γκρίζα ζώνη του οικονομικού εγκλήματος».
Αξίζει να σημειωθεί πως χθες ο πρωθυπουργός Λ. Παπαδήμος, ζήτησε όσο το δυνατόν συντομότερα τη διερεύνηση των καταγγελιών των παραιτηθέντων οικονομικών εισαγγελέων Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρου Μουζακίτη, κατά τη διάρκεια της συνάντησης του στο Μέγαρο Μαξίμου με την ηγεσία των Ανωτάτων Δικαστηρίων της χώρας. Επιπλέον επεσήμανε τη σημασία που έχει η λειτουργία της δικαιοσύνης στην οικονομική ανάπτυξη του τόπου αλλά και ειδικότερα στις επενδύσεις και ζήτησε την εφαρμογή των νόμων ώστε να διευκολύνεται η ταχεία απονομή της.
ΠΗΓΗ newsbomb
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου