Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ «εγκεκριμένος» ο έμπολα. Η λύση για τη «ΣΩΤΗΡΙΑ» του πλανήτη!


ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ «εγκεκριμένος» ο έμπολα. Η λύση για τη «ΣΩΤΗΡΙΑ» του πλανήτη!Η έξαρση του ιού Έμπολα αυτό το χρονικό διάστημα στον κόσμο μας, μου θύμισε την υποσημείωση/βιβλιογραφική αναφορά 586 Β που έχω βάλει στο βιβλίο μου (από το 2009), και αποφάσισα να παραθέσω όλο το άρθρο από το οποίο πήρα το απόσπασμα.
Είναι άκρως ενδιαφέρον… (Σημ. Α. Α.)
ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΒΑΓΕΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΟ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ NEXUS HELLAS
Στο ετήσιο Συνέδριο της Ακαδημίας Επιστημών που διοργανώθηκε πρόσφατα στο Τέξας των ΗΠΑ, ο βραβευμένος ως «Επιστήμονας της Χρονιάς» για το 2006, δρ. Έρικ Πιάνκα,
πρότεινε ως αποτελεσματικότερη λύση στο πρόβλημα του υπερπληθυσμού την εξόντωση του 90% των κατοίκων του πλανήτη με τον ιό Ebola Reston.
Ωστόσο, όσο τρομακτικές κι αν ήταν οι προτάσεις του «έγκριτου» καθηγητή, πιο τρομακτικό ήταν το γεγονός ότι οι σύνεδροι (κορυφαίοι ακαδημαϊκοί και επιστήμονες) τον χειροκροτούσαν επί ώρα όρθιοι, με μεγάλο ενθουσιασμό…
«Με αερόβιο Έμπολα, έχουμε θνησιμότητα 90% στους ανθρώπους. Σκοτώνοντας ανθρώπους.
Σκεφτείτε το…».
Δρ. Έρικ Πιάνκα, καθηγητής Ζωολογίας στο Τμήμα Εξελικτικής Βιολογίας του πανεπιστημίου του Τέξας
H ιδεολογία του θανάτου
Δεν είναι η πρώτη φορά που τα σχέδια των «ολίγων και εκλεκτών» για μαζική εξόντωση πληθυσμών βλέπουν το φως της δημοσιότητας.
Ωστόσο, τα όσα ειπώθηκαν το απόγευμα της 5ης Μαρτίου 2006 στο 109ο ετήσιο Συνέδριο της Ακαδημίας Επιστημών στο Tέξας των HΠA (πανεπιστήμιο Lamar, 3-5 Μαρτίου 2006) υπήρξαν άκρως ανησυχητικά για το μέλλον του πλανήτη – παρά τον ενθουσιασμό και την… αισιοδοξία των συνέδρων.
Eric Pianka
Ούτε λίγο ούτε πολύ, το τιμώμενο πρόσωπο της εκδήλωσης με το βραβείο τού πλέον διακεκριμένου επιστήμονα της πολιτείας για το 2006, ο δρ. Έρικ Πιάνκα (Eric R. Pianka), πρότεινε τη χρήση ενός αερόβιου τύπου του ιού Έμπολα για την ταχύτατη εξόντωση του 90% του παγκόσμιου πληθυσμού, προκειμένου να… «σωθεί ο πλανήτης»!
Το εν λόγω Συνέδριο ήταν μια από εκείνες τις κλειστού χαρακτήρα εκδηλώσεις, στις οποίες σύσσωμα τα μέλη των τοπικών και εθνικών Αμερικανικών Ακαδημαϊκών Κοινοτήτων (πανεπιστημιακοί, επιστημονικοί ερευνητές και «επίλεκτοι» φοιτητές) συγκεντρώνονται για να ανταλλάξουν απόψεις και να χαράξουν κοινές πολιτικές πάνω σε ζητήματα τόσο των επιμέρους επιστημών τους, όσο και της τρέχουσας κοινωνικής και πολιτικής επικαιρότητας.
Forrest-MimsForrest M. Mims
Πέρα όμως από τις ανορθόδοξες διακηρύξεις του δρ. Πιάνκα, το Συνέδριο χαρακτηρίστηκε και από ένα κλίμα μυστηρίου.
Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Τμήματος Περιβαλλοντολογικών Επιστημών του Τέξας και μέλος της Αμερικανικής Ακαδημίας Επιστημών, Φόρεστ Mιμς (Forrest M. Mims), τη στιγμή της απονομής του βραβείου, ένας από τους αξιωματούχους της Ακαδημίας ανάγκασε τον εικονολήπτη που κάλυπτε το γεγονός να εγκαταλείψει την αίθουσα. O Mιμς, ξεχνώντας για λίγο την ακαδημαϊκή του ιδιότητα και ενθυμούμενος τη μακρά του θητεία ως επιστημονικός ανταποκριτής, έβγαλε από την τσάντα του ένα μικρό σημειωματάριο και κατέγραψε λεπτομερώς τα όσα ακολούθησαν.
O εξαιρετικά αγαπητός, όπως φάνηκε από την ενθουσιώδη υποδοχή της οποίας έτυχε, δρ. Πιάνκα, μέλος της Αμερικανικής Ακαδημίας Επιστημών και διακεκριμένος οικολόγος (!), ξεκίνησε την ομιλία του εξηγώντας ότι η παγκόσμια Kοινή Γνώμη δεν είναι ακόμα έτοιμη να ακούσει τα όσα εκείνος επρόκειτο να πει.
Ακολούθως, και χωρίς να παρουσιάσει κανένα στοιχείο που να στηρίζει την άποψή του, εξέφρασε την εκτίμηση ότι η Γη δεν είναι σε θέση να διατηρήσει ζωή στο μέλλον χωρίς τη λήψη «δραστικών» μέτρων, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι μόνη εφικτή λύση θα ήταν η μείωση του παγκόσμιου πληθυσμού στο 10% περίπου των σημερινών του επιπέδων.
«O πόλεμος και οι λιμοί δεν επαρκούν», ανέφερε με έμφαση.
«Αντίθετα, οι επιδημίες προσφέρουν τον πλέον αποτελεσματικό και ταχύ τρόπο για την εξάλειψη δισεκατομμυρίων (ανθρώπων) που θα πρέπει σύντομα να πεθάνουν, εάν είναι να βρεθεί λύση στην πληθυσμιακή κρίση»(!).
Τα παραπάνω λόγια του καθηγητή συνοδεύονταν από την προβολή εικόνων των τεσσάρων ιπποτών της Αποκάλυψης, οι οποίες αντικαταστάθηκαν από μια σειρά νεκροκεφαλών – μία από αυτές, με κόκκινα φώτα στη θέση των ματιών.
«Το AIDS δεν είναι αρκετά αποτελεσματικό, επειδή δρα υπερβολικά αργά»προσέθεσε, εξηγώντας ότι η επικρατέστερη «υποψήφια» λύση για την εξόντωση του 90% του πληθυσμού φαίνεται να είναι ένα είδος μεταδιδομένου από τον αέρα ιού Έμπολα (Ebola Reston).
Kι αυτό, εξαιτίας τόσο των υψηλότατων ποσοστών θνησιμότητας που παρουσιάζει (περίπου 90%), όσο και του γεγονότος ότι προκαλεί τον θάνατο μέσα σε λίγες μόνο ημέρες.
Έμπολα ιός 8574651534
ΣΗΜ. Εξαιρετικά επιστημονικά αξιόπιστη εικόνα του ιού!!!
Στο παρακάτω άρθρο εξηγεί πως φτιάχνονται αυτές οι ωραίες φωτογραφίες, αλλά και οι ίδιοι οι ιοί.
Εμπολα ο υιός της Μπιγκ Φάρμα και ο πατέρας Ιπποκράτης.
O ιός «Ebola Reston»
O Ebola Reston είναι η μοναδική, μέχρι στιγμής, μετάλλαξη του θανάσιμου ιού έμπολα, η μετάδοση της οποίας γίνεται από αέρος, χωρίς την επαφή σωματικών υγρών που είναι απαραίτητη για τη μετάδοση του «κλασικού» Έμπολα.
H εν λόγω μετάλλαξη παρατηρήθηκε για πρώτη φορά το 1989, στο Reston της Virginia των HΠA, σε πιθήκους που είχαν εισαχθεί από τις Φιλιππίνες. Ωστόσο, είχε διαπιστωθεί ότι δεν μεταδίδεται στον άνθρωπο.
Σύμφωνα με τους επιδημιολόγους, αυτός είναι και ο μοναδικός λόγος για τον οποίο δεν έχει παρατηρηθεί, μέχρι στιγμής, κάποια σχετική παγκόσμια επιδημία, καθώς τα ανθρώπινα θύματα του «κλασικού» Έμπολα (ο οποίος ενδημεί κυρίως σε χώρες της κεντρικής Αφρικής) πεθαίνουν μέσα σε μία εβδομάδα, προτού προλάβουν να τον μεταδώσουν. Αν ο Έμπολα μεταδιδόταν από αέρος, η εξάπλωσή του θα ήταν ταχύτατη και μοιραία για τους ανθρώπους.
Μικρή «λεπτομέρεια», την οποία ο «ιδεολόγος» πανεπιστημιακός παρέλειψε να αναφέρει: «Συνήθως, τα θύματα του ιού δεν πεθαίνουν από την ακατάσχετη αιμορραγία που προκαλείται, αλλά από το σοκ, καθώς ουσιαστικά βιώνουν τα όργανα τού πεπτικού τους συστήματος να «ρευστοποιούνται»… 
Μετά από μια σύντομη παρεμβολή ζητημάτων περί περιβαλλοντικής πολιτικής, ο δρ. Πιάνκα προσέθεσε στις μακάβριες προτάσεις του και το επιχείρημα της παγκόσμιας ενεργειακής κρίσης:
«Και τα ορυκτά καύσιμα εξαντλούνται. Επομένως, πιστεύω ότι ίσως θα έπρεπε να μειώσουμε (τον παγκόσμιο πληθυσμό) στα δύο δισεκατομμύρια, περίπου το ένα τρίτο του σημερινού πληθυσμού».
Ωστόσο, όπως αποδείχτηκε, η μεγαλύτερη έκπληξη της εκδήλωσης δεν ήταν οι απροκάλυπτες δηλώσεις του δρ. Πιάνκα, όπως χαρακτηριστικά ανάφερε ο Mιμς –ένας από τους ελάχιστους παρευρισκόμενους που εκδήλωσαν τη δυσφορία τους, ο οποίος έδωσε και τις πληροφορίες για τα τεκταινόμενα. Όταν ο Πιάνκα τελείωσε τις παρατηρήσεις του, το κοινό χειροκρότησε. Και δεν ήταν το ήπιο, ευγενικό χειροκρότημα που τα ακροατήρια επιφυλάσσουν για τους κακούς ή βαρετούς ομιλητές. Ήταν ηχηρό, ζωηρό και ενθουσιώδες!».
Oι «εκλεκτοί»
Αργότερα, ζητήθηκε από τον δρ. Πιάνκα να σχολιάσει κατά πόσον άλλες ασθένειες θα ήταν αποτελεσματικές για τη δραστική μείωση του παγκόσμιου πληθυσμού. «Ξέρετε, και η Γρίππη των Πτηνών είναι καλή!» απάντησε, προκαλώντας γέλια στο κοινό. Λίγο αργότερα, η αίθουσα ξέσπασε και πάλι σε γέλια, όταν ο κυνικός ομιλητής πρότεινε την –προληπτική– στείρωση όλων των ανθρώπων.
Το σκεπτικό της παραπάνω προκλητικής δήλωσης ήταν ότι οι ευφυείς και προβληματισμένοι για το μέλλον του πλανήτη πολίτες, κάνουν λίγα ή καθόλου παιδιά, με αποτέλεσμα να πολλαπλασιάζονται οι ηλίθιοι και αδιάφοροι άνθρωποι, που τεκνοποιούν χωρίς μέτρο!
Σημειωτέον ότι, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, ο καθηγητής θεωρεί ως κληρονομικό ζήτημα (!) την ευφυΐα και την οικολογική συνείδηση, αδιαφορώντας πλήρως για τον ρόλο της παιδείας και, ως εκ τούτου, η λύση που προτείνει για το πρόβλημα αυτό είναι η εξόντωση των «μη φυσικά χαρισματικών»…
Στις ερωτήσεις πολιτικού περιεχομένου που του απευθύνθηκαν, ο Πιάνκα καταφέρθηκε κατά των Αμερικανών πολιτικών (και, κυρίως, κατά του Aλ Γκορ) επειδή, στην προσπάθειά τους να γίνουν αρεστοί στα πλήθη, δεν τολμούν να κάνουν την παραμικρή αναφορά στο «καίριο» ζήτημα του υπερπληθυσμού.
Όταν δε του επισημάνθηκε ότι η θετική αντίδραση του ακροατηρίου του Συνεδρίου δεν είναι καθόλου ενδεικτική της υποδοχής που θα είχαν οι ιδέες του από το ευρύ κοινό και ρωτήθηκε εάν θα τολμούσε να εκθέσει την ιδεολογία του και σε ευρύτερα ακροατήρια, εκείνος έδωσε μια αινιγματική απάντηση: «Απευθύνομαι μόνο στους αλλαξοπιστήσαντες»· απάντηση που προκαλεί έντονο προβληματισμό ως προς το κατά πόσον οι απόψεις του είναι προσωπικές ή αποτελούν θέσεις κάποιας κλειστής ομάδας, οργάνωσης ή οικολογικού χαρακτήρα καταστροφολογικής αίρεσης, της οποίας αποτελεί εξέχον μέλος (o ακριβής όρος που χρησιμοποίησε ήταν converted – convert= μετατρέπομαι, αλλάζοντας το θρήσκευμά μου).
Ένοχη σιωπή
Αξιοσημείωτα είναι τα σχόλια των φοιτητών του στην ιστοσελίδα του –στη συντριπτική τους πλειοψηφία ιδιαίτερα εγκωμιαστικά για τον ίδιο και τις ιδέες του–, από τα οποία προκύπτει ότι την ίδια ακριβώς επιχειρηματολογία είχε αναπτύξει και στις πανεπιστημιακές του διαλέξεις.
Σε ιδιαίτερη ηλεκτρονική επικοινωνία που είχε μαζί του ο Φόρεστ Mιμς, ο Πιάνκα θέλησε να υπερασπιστεί τις ιδέες του, διευκρινίζοντας ότι η πρόκριση του Έμπολα για την ταχύτατη εξάλειψη του παγκόσμιου πληθυσμού δεν κρύβει σε καμία περίπτωση ρατσιστικές απόψεις!
Σύμφωνα με τα γραφόμενά του, παρόλο που ο συγκεκριμένος φονικός ιός ευδοκιμεί αυτή τη στιγμή μόνο στις αφρικανικές χώρες, σε αερόβια μορφή«θα μπορούσε πολύ εύκολα να εξαπλωθεί στην Ευρώπη και την Αμερική από έναν και μόνο μολυσμένο επιβάτη αεροπλάνου. O Έμπολα δεν κάνει φυλετικές διακρίσεις!».
Όπως ανέφερε και στην ομιλία του, η μαζική εξάλειψη του παγκόσμιου πληθυσμού με μια πρωτοφανή σε θύματα επιδημία θα συμβεί όσο ακόμα αυτός θα βρίσκεται εν ζωή (ο Πιάνκα είναι σήμερα 75 ετών, γεννημένος το 1939)…
Το γεγονός ότι η συντελειακή αυτή «οικολογική» ιδεολογία τυγχάνει, όπως όλα δείχνουν, μεγάλης αποδοχής σε Ακαδημαϊκούς και Πανεπιστημιακούς κύκλους των HΠA, με πιθανή πρόσβαση και σε βιολογικά εργαστήρια, καθιστά τις απόψεις του ιδιαίτερα επικίνδυνες.
Aρκεί να παρατηρήσουμε ότι η βράβευσή του ως «επιστήμονα της χρονιάς» για το 2006 δεν ματαιώθηκε μετά την αποτρόπαιη ομιλία του, ενώ μέχρι και σήμερα, η Aκαδημία Eπιστημών του Τέξας δεν έχει βγάλει καμία ανακοίνωση αποκήρυξης των ιδεών του.
Πόσο «παράλειψη» μπορεί να θεωρηθεί άραγε το ότι κανένας μεγάλος ειδησεογραφικός οργανισμός δεν έκανε την παραμικρή αναφορά στην εξαιρετικά ανησυχητική αυτή είδηση; Αντίθετα, τα όσα έλαβαν χώρα στο Συνέδριο αναμεταδόθηκαν μόνο από το Διαδίκτυο και σε περιορισμένη κλίμακα…
Σημειωτέον ότι η διένεξη μεταξύ των Φόρεστ Mιμς και δρ. Πιάνκα ενδέχεται να λάβει και δικαστικό χαρακτήρα, καθώς ο Mιμς θεωρεί απαραίτητη την παραπομπή του για παρότρυνση σε γενοκτονία, ενώ ο συνεργάτης του στο Ινστιτούτο Discovery, Oυίλλιαμ Nτέμπσκι (William Dembski) έχει ενημερώσει για την εν λόγω ομιλία το Τμήμα Εσωτερικής Ασφαλείας των HΠA (Department of Homeland Security), ως πρόσκληση σε πράξη βιοτρομοκρατίας.
Αλήθειες και ψέματα
Είναι σημαντικό εδώ να διευκρινιστεί ότι η επιβάρυνση του περιβάλλοντος δεν αποτελεί απευθείας συνέπεια του (υπαρκτού) προβλήματος του υπερπληθυσμού. Οι πλέον ανησυχητικές από τις επιπτώσεις της ανθρώπινης δραστηριότητας στη φύση που, σε αντίθεση με τον υπερπληθυσμό, απειλούν άμεσα το μέλλον της ανθρωπότητας και του πλανήτη (φαινόμενο του θερμοκηπίου, επακόλουθη αλλαγή του παγκόσμιου κλίματος κ.λπ.), προέρχονται περισσότερο από τον ενεργειακό προσανατολισμό της ανθρωπότητας, παρά από τον αριθμό των μελών της.
Αρκεί να αναλογιστούμε ότι οι ετήσιες εκπομπές ρύπων ορισμένων μεμονωμένων και μαστιζόμενων από υπογεννητικότητα ευρωπαϊκών κρατών είναι πολλαπλάσιες από αυτές ολόκληρης της αφρικανικής ηπείρου, όπου και παρατηρείται το φαινόμενο των οικογενειών με διψήφιο αριθμό παιδιών.
Αν οι ακαδημαϊκοί κύκλοι των HΠA ενδιαφέρονταν τόσο πολύ για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του πλανήτη, θα έπρεπε ίσως να ασχολούνται περισσότερο με τις έρευνες γύρω από την ανάπτυξη εναλλακτικών πηγών ενέργειας, παρά με την προληπτική εξόντωση των μαζών…
Ίσως οι ισχυροί της Γης, διαθέτοντας πλέον την απαιτούμενη τεχνολογία, δεν βλέπουν καμία χρησιμότητα στη συντήρηση των μαζών –του «πολύτιμου» φτηνού εργατικού δυναμικού του παρελθόντος–, των οποίων η συστηματική εκμετάλλευση τούς διασφάλισε όλο τον πλούτο και την εξουσία που κατέχουν σήμερα… HN
Tώρα αν συνδέσουμε το φίλμ CONTAGION που βγήκε το 2011.
NOTHING SPREADS LIKE FEAR
φόβος Contagion Στην ιστορία εμπλέκονται ένας ιός μεταδιδόμενος με τον αέρα που σκοτώνει με μια απλή επαφή όπου έχει υποστεί μετάλλαξη.
Πως ?
Μια εταιρεία εξόρυξης προσπαθώντας να καθαρίσει τη ζούγκλα απο φοινικόδενδρα με μπουλντόζες που σε αυτά κατοικούν νυχτερίδες, πέφτει μία νυχτερίδα που έχει το φονικό ιό, τρώει μια μπανάνα, αφήνει τα αποφάγια σε ένα χοιροστάσιο, το σφάζουν, ο σεφ που μαγειρεύει το κρέας λερώνεται με το αίμα,κάνει μια χειραψία με την πρωταγωνίστρια και ξεκινάει η επιδημία από ένα γουρουνάκι και μία νυχτερίδα (batman ή βαμπίρ).
Φυσικά όλα καταλήγουν στο να βρεθεί ένα εμβόλιο (φυσικά) αλλά ενδιάμεσα χτυπάει και την εναλλακτική ιατρική μέσω ενός μπλόγκερ (κακός) ,ο οποίος ξεγελά τους ανθρώπους πουλώντας θεραπεία που επιδεινώνει την επιδημία.
(Θυμηθείτε ότι ή άρνηση των ανθρώπων να εμβολιαστούν παγκόσμια προέκυψε από την πληθώρα ανώνυμων και επώνυμων blogs να χάψουν το χαπάκι της πανδημίας).
Το σενάριο άλλαξε ειδικά σαυτό το σημείο από το CDC (To αμερικάνικο Κέντρο Ελέγχου και Επιδημιών)
Θάναι ο trH3N2 o προάγγελος του CONTAGION ;
Θα δείξει.
Πάντως όλα έχουν στηθεί για να προκύψει.
Από το Χόλυγουντ, τον ΠΟΥ μέχρι την οικονομική κρίση που χτυπάει την Ευρώπη.
Kαι να συνεχίσουμε με το διάσημο βιβλίο του Ντάν Μπράουν του συγγραφέα του ”Κώδικα Ντα Βίντσι”, το ”Ινφέρνο”, ”Κόλαση” νομίζω πως έτσι συμπληρώνεται κάπως το πάζλ.
Ντάν Μπράουν 49+746548789 Ο ίδιος ο Νταν Μπράουν σε συνέντευξή του στη Wall Street Journal δήλωσε ότι το νέο βιβλίο είναι «το πιο σκοτεινό» βιβλίο που έχει γράψει».
Ψάξε και θα βρεις.
Αυτή η φράση επιστρέφει διαρκώς, σαν ηχώ, στο μυαλό του διάσημου καθηγητή του Χάρβαρντ Ρόμπερτ Λάνγκτον, ο οποίος ξυπνά σε ένα θάλαμο νοσοκομείου, ανήμπορος να θυμηθεί πώς ακριβώς κατέληξε εκεί. Ούτε μπορεί να καταλάβει πώς βρέθηκε στο σακάκι του ένα μυστηριώδες, μακάβριο αντικείμενο.
Έπειτα από μια επίθεση εναντίον του, ο Λάνγκτον και η νεαρή γιατρός Σιένα Μπρουκς μπλέκουν σε μια ανελέητη καταδίωξη στους δρόμους της Φλωρεντίας. Ο Λάνγκτον όμως γνωρίζει τα κρυφά περάσματα και τα αρχαία μυστικά της πόλης και αυτή είναι η μόνη ελπίδα να ξεφύγουν από τους άγνωστους διώκτες τους.
Με οδηγό στίχους από τη Θεία Κωμωδία του Δάντη, ο Λάνγκτον και η Σιένα πρέπει να αποκρυπτογραφήσουν μια σειρά από κώδικες που κρύβονται σε περίφημα αναγεννησιακά έργα τέχνης – γλυπτά, πίνακες και κτίρια. Μόνο με τον τρόπο αυτόν μπορούν να βρουν τις απαντήσεις σε ένα γρίφο που ίσως τους βοηθήσει να σώσουν τον κόσμο από μια τρομερή απειλή…
Στη συνέχεια, κοντά στο τέλος, ένας χαρακτήρας ρωτά, είναι ο κακοποιός του βιβλίου ένας κακός άνθρωπος, ή κάποιος που αγαπούσε την ανθρωπότητα τόσο πολύ ώστε ήταν πρόθυμος να σκεφτεί να μολύνει τους ανθρώπους με έναν τρόπο που θα αποστειρώσει το ένα τρίτο από εμάς.
Η απάντηση που δόθηκε είναι ότι ο σκοπός αγιάζει τα μέσα.
Κάτι σαν το «Απευθύνομαι μόνο στους αλλαξοπιστήσαντες» του Έρικ Πιάνκα.
Πιστεύω ότι η ”Κόλαση” υποστηρίζει την ιδέα ότι η ανθρωπότητα οδεύει προς την καταστροφή, λόγω της αύξησης του πληθυσμού.
Και αυτό είναι ένα ψέμα.
Η ιδέα ότι υπάρχει υπερπληθυσμός ή οδεύουμε προς τα εκεί είναι επικίνδυνη. Πολύ επικίνδυνη.
Και επάνω σε το ψέμα, στηρίχτηκε ο Νταν Μπράουν. Για να φτάσει τον αμαγνώστη στο τέλος του βιβλίου σε ένα ηθικό δίλημα, τελικά μήπως ο αποπληθυσμός είναι ευεργετικός για τον πλανήτη Γη;
Αλλωστε ο συγγραφέας απαντάει αποκαλυπτικά σε ερωτήσεις αναγνωστών.
Από πού εμπνέεστε τις τόσο εντυπωσιακά δομημένες ιστορίες σας;
Dan Brown: Διαβάζω αχόρταγα –σχεδόν αποκλειστικά βιβλία γενικών γνώσεων– και συνεχώς ψάχνω για διάφορα θέματα που να μπορώ να τα συνδέσω με κάποιο τρόπο σε μια ιστορία (ιδανικά κάτι πολύ παλιό με κάτι πολύ καινούργιο). Βατικανό/αντιύλη… Τέκτονες/Νοητική επιστήμη… Δάντης/Διανθρωπισμός… Σαίξπηρ/ουπς…
Τι ενέπνευσε το θέμα του ελέγχου του υπερπληθυσμού στο Inferno;
Dan Brown: Πιστεύω ότι ο υπερπληθυσμός είναι ΤΟ θέμα της εποχής μας. Πολλά από τα υπόλοιπα περιβαλλοντικά προβλήματα που συζητάμε (ρύπανση, καθαρό νερό, τρύπα του όζοντος κτλ.) είναι απλώς συμπτώματα του αρχικού προβλήματος, του υπερπληθυσμού.
Επέλεξα το θέμα επειδή με ενδιαφέρει, αλλά και επειδή, νοερά, ελπίζω ότι με κάποιο μικρό τρόπο θα συμβάλλω στην ευαισθητοποίηση του κόσμου.
Ο George R.R. Martin δήλωσε πως θεωρεί ότι υπάρχουν δύο διαφορετικά είδη συγγραφέων, οι αρχιτέκτονες και οι κηπουροί. Πιστεύετε ότι κάτι τέτοιο ισχύει; Αν ναι, σε ποιο τύπο ανήκετε;
Dan Brown: Δεν το έχω ακούσει ποτέ, ωστόσο είμαι μεγάλος θαυμαστής του Martin, οπότε υποθέτω ότι οφείλω μια απάντηση. Είμαι αρχιτέκτονας, χωρίς αμφιβολία, έστω κι αν πολλοί μου ζητούν να ασχοληθώ λίγο παραπάνω με την κηπουρική.
Το βιβλίο έλαβε ανάμεικτες κριτικές. Οι New York Times, εξήραν το βιβλίο, επειδή «είναι γεμάτο από κόλπα». Το ίδιο και η New York Daily News, που αποκάλεσε το βιβλίο του «οδυνηρή διασκέδαση όπου περνάνε κωδικοποιημένα μηνύματα, ιστορία της τέχνης, της επιστήμης και της επικείμενης καταστροφής».
Δείτε ακόμη: Τι ΔΕΝ γνωρίζουμε για τον Έμπολα
Ευαγγέλου Μαριάννα βιοχημικός Μsc
fytro.wordpress.com

ΠΗΓΗ proionta-tis-fisis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου