Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Οι Καλάς φέρουν ελληνικό DNA όπως και Η φυλή Tu στην Κίνα …!


  Οι Καλάς που ζουν στα βουνά Χίντου Κους του σύγχρονου Πακιστάν φέρουν γονίδια που πιθανώς προέρχεται από την Ευρώπη και θα μπορούσε να γίνει από την εκστρατεία στην Ανατολή των Ελλήνων του μακεδονικού στρατού του Μεγάλου Αλεξάνδρου [Credit: James L. Stanfield / National Geographic Creative]
 
Ερευνητές από το Ινστιτούτο Μαξ Πλανκ για την Εξελικτική Ανθρωπολογία στη Λειψία της Γερμανίας, το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και το University College  London (UCL)  '' Οι Καλάς φέρουν ελληνικό  DNA  όπως και Η φυλή Tu στην Κίνα'' …!
Όταν  άτομα από διαφορετικές ομάδες διασταυρωθούν, το DNA στους απογόνους τους γίνεται ένα μείγμα του DNA από κάθε ομάδα αναμίξεως. Κομμάτια του DNA τους στη συνέχεια περνάει  μαζί ,σε μεταγενέστερες γενιές, και υπάρχει σε όλη τη διαδρομή μέχρι σήμερα. Ερευνητές από το Ινστιτούτο Μαξ Πλανκ για την Εξελικτική Ανθρωπολογία στη Λειψία της Γερμανίας, το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και το University College  London (UCL), έχουν πλέον δημιουργήσει έναν παγκόσμιο χάρτη που περιγράφει λεπτομερώς
τις γενετικές ιστορίες από 95 διαφορετικούς πληθυσμούς σε όλο τον κόσμο, που εκτείνονται τα τελευταία τέσσερα χιλιάδες χρόνια
 Ο  διαδραστικός παγκόσμιος χάρτης που είναι προσβάσιμος  μέσω του διαδικτύου, περιγράφει λεπτομερώς τις ιστορίες των γενετικών αναμείξεων από  κάθε έναν από 95 πληθυσμούς από  όλη την Ευρώπη, την Αφρική, την Ασία και τη Νότια Αμερική.
Δείχνει πιθανές  γενετικές επιπτώσεις των ιστορικών γεγονότων συμπεριλαμβανομένης της ευρωπαϊκής αποικιοκρατίας, την αυτοκρατορία των Μογγόλων , τον Αραβικό δουλεμπόριο και των  Ευρωπαίων εμπόρων, κοντά στο Δρόμο του μεταξιού με την  ανάμειξη με τους ανθρώπους στην Κίνα.
Η μελέτη, που δημοσιεύθηκε αυτή την εβδομάδα στο περιοδικό Science , είναι η πρώτη για τον εντοπισμό ταυτόχρονα, με την ημερομηνία των γεγονότων και χαρακτηρίζουν μια γενετική ανάμειξη μεταξύ των πληθυσμών.
Για να γίνει αυτό, οι ερευνητές ανέπτυξαν εξελιγμένες στατιστικές μεθόδους για την ανάλυση του DNA των 1490 ατόμων σε 95 πληθυσμούς σε όλο τον κόσμο. Το  "DNA έχει πραγματικά τη δύναμη να πει τις ιστορίες και να αποκαλύψει λεπτομέρειες για το παρελθόν της ανθρωπότητας," δήλωσε ο Simon Myers του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης Τμήμα Στατιστικής και το Κέντρο για την Ανθρώπινη Γενετική Wellcome Trust, συν-υπεύθυνος  συντάκτης της μελέτης.

Επιλεγμένες εκδηλώσεις και πρόσμιξη. Τα  Κουτιά δείχνουν ιστορικά γεγονότα, ενώ οι «σταγόνες » δείχνουν ημερομηνίες που προκύπτει με τη χρήση γενετικών δεδομένων, συμπεριλαμβανομένου του στατιστικού λάθος αλλά και την  αβεβαιότητα 
.ΠΑΡΑΤΗΡΉΣΤΕ ΤΟΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΤΟΥ ΠΙΝΑΚΑ ΤΩΝ ΕΡΕΥΝΗΤΩΝ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΙΣ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΟ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΟ
"Επειδή η προσέγγισή μας χρησιμοποιεί μόνο τα γενετικά δεδομένα, που παρέχει πληροφορίες ανεξάρτητες από άλλες πηγές. Πολλές από τις γενετικές παρατηρήσεις μας ταιριάζουν με τα  ιστορικά γεγονότα, και βλέπουμε επίσης αποδείξεις δεν είχαν περιληφθεί προηγουμένως  σε γενετική ανάμειξη. 
Για παράδειγμα, το DNA των ανθρώπων Tu στη σύγχρονη Κίνα προτείνει ότι περίπου το 1200μ .Χ, οι Ευρωπαίοι με παρόμοια χαρακτηριστικά  με τους  σύγχρονους  Έλληνες αναμιγνύεται με άλλα κινέζικα στοιχεία  στον πληθυσμό.
Λογικός συνειρμός, η πηγή αυτής της ευρωπαϊκής μίξης-όπως το DNA καταδεικνύει  θα μπορούσε να είναι οι έμποροι που ταξιδεύουν στον κοντινό Δρόμου του Μεταξιού. "

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΓΓΟΛΟΙ 

 Η ισχυρή τεχνική, που βαπτίστηκε με την ονομασία « Globetrotter », προσφέρει μια εικόνα στα γεγονότα του παρελθόντος, όπως η γενετική κληρονομιά της αυτοκρατορίας των  Μογγόλων. Τα ιστορικά αρχεία δείχνουν ότι ο λαός του Πακιστάν Χαζάρα μερικώς καταγόταν από Μογγόλους  πολεμιστές, και αυτή η μελέτη βρήκε σαφείς αποδείξεις μογγολικού  DNA που εισέρχονται στον  πληθυσμό  κατά την περίοδο της Μογγόλικης αυτοκρατορίας . Έξι άλλους πληθυσμοί, από την ανατολή ως την μακρινή δύση ,ως την Τουρκία, έδειξε παρόμοια στοιχεία για γενετική ανάμειξη με Μογγόλους περίπου την ίδια ώρα.

Επιλεγμένα γεγονότα ανάμιξη προκύπτει με τη χρήση γενετικών δεδομένων. Τοποθεσίες και οι αναλογίες καταγωγή εισφέρει εισερχόμενη ομάδα. Διαφορετικές εισερχόμενες ομάδες που αντιπροσωπεύονται από τα διάφορα χρώματα επισημανθεί στην προηγούμενη εικόνα
 "Αυτό που με εκπλήσσει περισσότερο είναι απλά πόσο καλά λειτουργεί η τεχνική μας", δήλωσε ο Garrett Hellenthal του UCL Ινστιτούτου Γενετικής, επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης. "Παρόλο που οι μεμονωμένες μεταλλάξεις φέρουν μόνο ασθενή σήματα για το πού ένα άτομο είναι και από πού προέρχεται  , με την προσθήκη πληροφοριών σε ολόκληρο το γονιδίωμα μπορούμε να ανακατασκευάσουμε  αυτά τα γεγονότα. Μερικές φορές τα άτομα του δείγματος από κοντινές περιοχές μπορεί να έχει εκπληκτικά διαφορετικές πηγές της ανάμιξης.
 Για παράδειγμα, έχουμε εντοπίσει ξεχωριστές εκδηλώσεις να συμβαίνουν σε διαφορετικές χρονικές στιγμές μεταξύ των ομάδων, εκτός από την φυλή Χαζάρα με δειγματοληψία εντός του Πακιστάν, με κάποια άτομα να κληρονομούν  DNA από την υποσαχάρια Αφρική και αυτό με δεικνύει ότι ίσως σχετίζονται με το αραβικό εμπόριο σκλάβων,η  ένας άλλος από την Ανατολική Ασία, και μια ακόμη ανάμιξη από την αρχαία Ευρώπη. 
Σχεδόν όλοι οι πληθυσμοί μας δείχνουν την ανάμειξη στα γεγονότα, έτσι ώστε να είναι πολύ κοινά σε όλη την πρόσφατη ιστορία και που συχνά περιλαμβάνουν ανθρώπους που μεταναστεύουν σε μεγάλες αποστάσεις. " Η ομάδα χρησιμοποίησε στοιχεία του γονιδιώματος για όλα τα 1490 άτομα για να αναγνωρίσουν «κομμάτια» του DNA που μοιράστηκαν μεταξύ των ατόμων από διαφορετικούς πληθυσμούς. Οι πληθυσμοί μοιράζονται περισσότερο μερίδιο από καταγωγή που είναι τα περισσότερα κομμάτια, και τα μεμονωμένα κομμάτια δίνουν ενδείξεις για την υποκείμενη καταγωγή στο μήκος των χρωμοσωμάτων.
 Αυτή είναι μια σχηματική απεικόνιση της διαδικασίας πρόσμιξης [Credit: The chromosome painting collective]


"Κάθε πληθυσμός έχει μια συγκεκριμένη γενετική « παλέτα », δήλωσε ο Daniel Falush του Ινστιτούτου Max Planck για την Εξελικτική Ανθρωπολογία στη Λειψία της Γερμανίας, συν-υπεύθυνος  συντάκτης της μελέτης. «Εάν επρόκειτο να ζωγραφίσει τα γονιδιώματα των ανθρώπων στους  σύγχρονους  Μάγια, για παράδειγμα, θα χρησιμοποιεί μια μεικτή παλέτα με τα χρώματα από τα ισπανικά-όπως, της Δυτικής Αφρικής και των γηγενών της Αμερικανικής ηπείρου το  DNA. Αυτός ο συνδυασμός χρονολογείται γύρω 1670 μ.Χ., σύμφωνα με τα ιστορικά που περιγράφουν τα ισπανικά αρχεία αλλά και της Δυτικής Αφρικής όπου οι άνθρωποι εισέρχονται στην Αμερική γύρω από εκείνη την εποχή. 
Αν και μπορούμε να πούμε ότι το DNA δεν είναι άμεσα δείγμα από τις ομάδες που αναμίχθηκαν στο παρελθόν, μπορούμε να συλλάβουμε  ένα μεγάλο μέρος του DNA αυτών των αρχικών ομάδων, επίμονα, όπως μέσα σε μια μικτή παλέτα . ομάδες σύγχρονη " Εκτός από την παροχή καινούριες γνώσεις σε ιστορικά γεγονότα, η νέα έρευνα θα μπορούσε να έχει συνέπειες για το πώς οι επιπτώσεις του DNA ,λειτουργούν για την υγεία και την ασθένεια σε διαφορετικούς πληθυσμούς.

ΑΡΧΑΙΟΓΝΩΜΩΝ
 
ΠΗΓΗ ellinondiktyo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου