Δευτέρα 2 Απριλίου 2018

«Ξεφεύγει» τελείως ο Ερντογάν: Δεν χρειαζόμαστε άδεια για να εισβάλουμε σε μια χώρα!

Όχι μόνο δεν δείχνει καμία διάθεση για… μετάνοια, αλλά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνεχίζει να εξαπολύει απειλές, συνοδευόμενες από ιαχές πολέμου, αποδεικνύοντας πως δεν έχει εγκαταλείψει το όνειρο της «μεγάλης οθωμανικής αυτοκρατορίας».
«Δεν θα ζητήσουμε την άδεια ξένων χωρών για τις επιχειρήσεις μας κατά του ΡΚΚ», τόνισε ανερυθρίαστα ο πρόεδρος της Τουρκίας, στα εγκαίνια νέων σχολείων στην Κωνσταντινούπολη, καθιστώντας σαφές πως οι στρατιωτικές επιχειρήσεις του τουρκικού στρατού «θα επεκταθούν».

«Δεν χρειαζόμαστε την άδεια της Βαγδάτης για να εισβάλουμε στο Ιράκ αν δεν αντιμετωπίσουν μόνοι τους το PKK», διευκρίνισε ο «Σουλτάνος», συμπληρώνοντας, σύμφωνα με Anadolu: «Αν μπορείτε να τους αντιμετωπίσετε, να το κάνετε, αλλιώς θα έρθουμε στο Sinjar. Δεν ζητάμε άδεια από κανέναν»
«Οι Κούρδοι του PKK μπορεί να περνούν τα διεθνή σύνορα, αλλά δεν μπορούν να κρυφτούν από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις. Οι τρομοκράτες κρύβονται, τους κυνηγάμε και έτρεξαν στη Συρία, στο Αφρίν και το Σιντζάρ», κατέληξε ο Ερντογάν παραδίδοντας ένα ακόμη μάθημα επεκτατικής πολιτικής.
Σημειώνεται ωστόσο πως ο Ιρακινός πρωθυπουργός Χάιντερ αλ-Αμπάντι, την περασμένη εβδομάδα, προειδοποίησε την Τουρκία για «οποιαδήποτε παραβίαση» της ιρακινής επικράτειας.
Σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο ομόλογό του, Μπινάλι Γιλντερίμ, ο Αμπάντι υποστήριξε ότι δεν υπάρχει «συμφωνία» μεταξύ των δύο κυβερνήσεων για την κοινή στρατιωτική δράση εναντίον των μαχητών του ΡΚΚ στο Ιράκ.
Συνάντηση Κορυφής για τη Συρία
Στο μεταξύ, ο Ερντογάν θα έχει συνάντηση κορυφής με τους προέδρους της Ρωσίας και του Ιράν, Βλαντίμιρ Πούτιν και Χασάβ Ροχανί, στην Άγκυρα. Εκεί, θα παρουσιάσουν την κοινή τους θέση για την κατάσταση στην Συρία.
Οι τρεις ηγέτες «.. θα υπογραμμίσουν την υποστήριξη τους προς την κυριαρχία, ανεξαρτησία και εδαφική ακεραιότητα της Συρίας», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο σύμβουλος του ρώσου προέδρου Γιούρι Ουσακόφ.
Ο Ουσακόφ επεσήμανε επίσης ότι και οι τρεις χώρες είναι σύμφωνες στο ότι η συριακή κρίση μπορεί να επιλυθεί με πολιτικά μέσα και πως τον τελικό λόγο πρέπει να τον έχουν οι Σύριοι, ενώ ο ρόλος της διεθνούς κοινότητας είναι να συμβάλλει στο να επιτευχθεί συναίνεση.
«Μεταξύ άλλων», διευκρίνισε ο Ουσακόφ, «θα συζητηθεί η προώθηση της συνταγματικής μεταρρύθμισης στη Συρία, όπως και ότι οι τρεις χώρες θα συμβάλλουν ούτως ώστε στην αρμόδια συνταγματική επιτροπή να εκπροσωπηθούν όλα τα τμήματα της συριακής κοινωνίας».

ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου