Παρασκευή 6 Ιουλίου 2018

Οι σκοπιανές δηλώσεις περί στρατού - Το Άρθρο 23 της Ενδιάμεσης Συμφωνίας

Οι σκοπιανές δηλώσεις περί στρατού
Του Ν. Λυγερού

Δεν φτάνει που ο ΥπΕξ είναι πιο σκοπιανός από σκοπιανό αναγκάζεται να δικαιολογήσει τον Πρωθυπουργό της FYROM όταν αυτός μιλά για Μακεδονικό Στρατό, λέγοντας τελικά ότι η περίφημη Συμφωνία δεν είναι σε ισχύ, αφού δεν έχει κυρωθεί από τα δύο κράτη. Τότε γιατί είναι τόσο περήφανος για αυτήν την επιτυχία που δεν υπάρχει ακόμα; Τότε γιατί ο Πρωθυπουργός μιλά για ιστορική Συμφωνία, ενώ δεν είναι ακόμα σε εφαρμογή; Στην πραγματικότητα ούτε ο ΥπΕξ, ούτε ο Πρωθυπουργός δεν μπορεί να μαζέψει τον Σκοπιανό Πρωθυπουργό που έχει αρχίσει τον προεκλογικό του αγώνα, διότι το μέλλον του εξαρτάται και από το δημοψήφισμα της FYROM, δεν μπορεί να περιμένει για να καλύψει τα νώτα της ομάδας διαπραγμάτευσης. Ο Πρωθυπουργός της FYROM δεν πρόκειται να σταματήσει εδώ. Θα πρέπει αντιθέτως να αξιοποιήσει το όλο πλαίσιο και να ενισχύσει τη λέξη μακεδονική για να μπορέσει να πείσει τους ψηφοφόρους ότι το Βόρεια είναι λεπτομέρεια δίχως σημασία, διότι στο τέλος της υπόθεσης δεν θα το χρησιμοποιούν. Η ουσία είναι να πείσει η FYROM την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ, τα άλλα είναι λεπτομέρειες, διότι έχουν τη συγκατάθεση του Πρωθυπουργού και του ΥπΕξ της Ελλάδας. Μόνο που δεν υπολόγισαν την αντίσταση του Ελληνικού λαού που έχει περάσει σε άλλη φάση, επειδή δεν μπορεί να εμπιστευτεί αυτούς που μιλούν στο όνομά του.

Το Άρθρο 23 της Ενδιάμεσης Συμφωνίας
Του Ν. Λυγερού

Πολλοί πολιτικοί της Ελλάδας φαίνεται όχι μόνο να μην έχουν διαβάσει την Ενδιάμεση Συμφωνία και ειδικά το Άρθρο 23. Έτσι θεωρούν ότι πρέπει να ακολουθήσουν κάποια δέσμευση αλλιώς θα υπάρξουν επιπτώσεις. Ας εξετάσουμε λοιπόν το δύο εδάφια αυτού του Άρθρου.
1. This Interim Accord shall enter into force and become effective on the thirtieth day following the date on which it is signed by the representatives of the Parties as set forth below.
Η Ενδιάμεση Συμφωνία είναι σε ισχύ μετά από τριάντα ημέρες. Η υπογραφή έγινε στις 13 Σεπτεμβρίου 1995. Και δεν υπάρχει τίποτα σε αυτό το επίπεδο.
2. This Interim Accord shall remain in force until superseded by a definitive agreement, provided that after seven years either Party may withdraw from this Interim Accord by a written notice, which shall take effect 12 months after its delivery to the other Party.
Αυτό το σημείο εξηγεί ξεκάθαρα ότι η Ενδιάμεση Συμφωνία παραμένει σε ισχύ όσο δεν έχει αντικατασταθεί από μια οριστική. Κατά συνέπεια δεν έχει ημερομηνία λήξης. Επίσης μετά από 7 χρόνια κάθε Μέρος μπορεί να αποσυρθεί αφού προειδοποιήσει το άλλο. Και η ενεργοποίηση αυτής της απόφασης γίνεται μετά από 12 μήνες. Έτσι και να υπάρξει κάποιο πρόβλημα, η Ελλάδα εύκολα μπορεί να αποσυρθεί από την Ενδιάμεση Συμφωνία και βέβαια μπορεί να διατηρήσει τα ίδια της Δικαιώματα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ ειδικά για το θέμα της αρνησικυρίας.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου