Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2019

Τα Ελληνικά ως βιβλική γλώσσα - Η γεωγραφία ως εξώφυλλο του βιβλίου της Ιστορίας - Το Προσύμφωνο των Πρεσπών ενάντια στην Αρχαιολογία, την Ιστορία και την Παιδεία

Τα Ελληνικά ως βιβλική γλώσσα
Του Ν. Λυγερού

Οι βιβλικές γλώσσες είναι τρεις με την εξής χρονολογική σειρά: τα Εβραϊκά, τα Αραμαϊκά που είναι η γλώσσα του Χριστού και τα Ελληνικά. Όταν εξετάζουμε αποκλειστικά την Καινή Διαθήκη τότε τα Ελληνικά είναι ακόμα πιο σημαντικά και βέβαια ως μέσον ταιριάζουν με τους νέους πιστούς που δεν είναι Εβραίοι. Έτσι οι Επιστολές του Απόστολου Παύλου και ειδικά η Πρώτη Επιστολή προς Θεσσαλονικείς, η οποία γράφτηκε και πριν τα 4 Ευαγγέλια, αποδεικνύει τη σημασία που έχουν τα Ελληνικά για ν' αγγίξει ο Λόγος Του Χριστού και τους πιο απομακρυσμένους πιστούς. Με την πάροδο του χρόνου, αυτά τα βιβλικά Ελληνικά έγιναν όλο και πιο σπουδαία αφού αποτελούσαν μαρτυρία του έργου Του μέσω των Αποστόλων. Υπήρξαν βέβαια πάμπολλες μεταφράσεις στη συνέχεια, αλλά όλοι οι ειδικοί επανέρχονται πάντα στο αρχικό κείμενο για να αποφύγουν τις παγίδες των Λατινικών από τα Ελληνικά. Μάλιστα στο Περίφημο Κολλέγιο της Γαλλίας, ο Φραγκίσκος ο πρώτος επέβαλλε να υπάρχει διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας για να είναι οι μελετητές πιο κοντά στο αρχικό κείμενο. Τα βιβλικά Ελληνικά έχουν βέβαια διαφορές με τα Αρχαία Ελληνικά και είναι πιο απλά από γλωσσολογική άποψη. Έτσι επιτρέπουν και μια πρόσβαση πιο εύκολη στη διαχρονική γλώσσα κι επειδή σχετίζονται άμεσα με τον Χριστιανισμό είναι επί της ουσίας μια κοινή τομή με τον Ελληνισμό.

Η γεωγραφία ως εξώφυλλο του βιβλίου της Ιστορίας

Του Ν. Λυγερού

Αν ιδεολογικά κάποιος αποφασίσει ότι η Ιστορία είναι νεκρή του μένει μόνο η γεωγραφία για να μελετήσει τον κόσμο. Όμως η γεωγραφία είναι μόνο το εξώφυλλο του βιβλίου της Ιστορίας και κατά συνέπεια δεν θα έχει πρόσβαση στην Χρονοστρατηγική, αφού δεν θα έχει το απαραίτητο πάχος χρόνου για να εισάγει μέσα του τα νοητικά σχήματα της στρατηγικής. Έτσι η γεωγραφία αποτελεί μια ιστορία του παρόντος που δεν έχει ούτε παρελθόν ούτε μέλλον. Δεν πρόκειται λοιπόν για μια αντιπαράθεση μεταξύ τη γεωγραφικής και της ιστορικής προσέγγισης όπως νομίζουν οι περισσότεροι αλλά απλώς για έναν εκφυλισμό. Γι' αυτόν τον λόγο όσοι ιδεολογικά δεν δίνουν σημασία στην Ιστορία, μπορούν πολύ εύκολα να την καταπατήσουν, να διαπράξουν γενοκτονίες και εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας, διότι επί της ουσίας είναι χρονοκτόνοι και γι’ αυτό εξοντώνουν ακόμα και τους αγέννητους που είναι στην κοιλιά των μανάδων, και γι’ αυτό καταστρέφουν τα κοιμητήρια, για να μην υπάρχουν ούτε νεκροί. Αυτός που εξετάζει τον κόσμο αποκλειστικά μέσω της γεωγραφίας είναι εν δυνάμει συνεργάτης της βαρβαρότητας που θέλει να σβήσει τη μνημοσύνη και τη νοημοσύνη της Ανθρωπότητας, οι οποίες καταγράφονται στην Ιστορία.


Το Προσύμφωνο των Πρεσπών ενάντια στην Αρχαιολογία, την Ιστορία και την Παιδεία
Του Ν. Λυγερού

Το Προσύμφωνο των Πρεσπών προέρχεται από ένα ιδεολογικό υπόβαθρο που δεν σχετίζεται με το Έθνος και την Ιστορία και γι’ αυτό τον λόγο το Άρθρο 8 Εδάφιο 5 προσπαθεί να αναθεωρήσει την Αρχαιολογία, την Ιστορία και την Παιδεία με μια κοινή επιτροπή εμπειρογνωμόνων που θα υπάγεται στο Υπουργείο Εξωτερικών. Δίνει σημασία αποκλειστικά στη γεωγραφία για την επιχειρηματολογία του και η ρητορική του βασίζεται σε μια ριζοσπαστική αντίληψη των πραγμάτων, πράγμα που σημαίνει πρακτικά ότι δεν υπάρχει συνέχεια. Έτσι κατά τους δημιουργούς της το Προσύμφωνο μπορεί να λειτουργήσει με το μαθηματικό μοντέλο της αλυσίδας του Markov, όπου το μέλλον εξαρτάται αποκλειστικά από το παρόν και κατά συνέπεια δεν έχει καμιά σχέση με το παρελθόν. Αυτοί που υπέγραψαν το Προσύμφωνο κανόνισαν να λειτουργεί το Άρθρο 8 Εδάφιο 5 χάρη στο Άρθρο 20 Εδάφιο 4 ακόμα και πριν την κύρωση από τις δύο χώρες έτσι ώστε να προλάβει η επιτροπή ν’ αλλάξει τα βιβλία της ιστορίας για τον Σεπτέμβριο του 2019. Και αυτή η βιασύνη συμπίπτει και με όλες τις διαδικασίες που χρησιμοποιεί το κυβερνών κόμμα για να περάσει το απαράδεκτο κείμενο και να το εφαρμόσει όσο πιο γρήγορα γίνεται πριν πέσει λόγω εκλογών σε βουλευτικό επίπεδο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου