Από το filonoi.gr
Μά τί σκέπτομαι τώρα; Μήπως πολλές πληροφορίες μαζεμένες μᾶς φορτώθηκαν; Μήπως ἀδυνατοῦμε νά τίς χονέψουμε; Ἤ μήπως εἶναι πολύ ἁπλᾶ ὅλα κι ἁπλῶς, ἐάν τά βάλουμε σέ σειρά, θά καταλάβουμε τούς πραγματικούς στόχους κάποιων;
Ἔχουμε λοιπὸν καὶ λέμε…
Ἡ κατάστασις στὴν Κύπρο εἶναι κάπως …περίεργη.
Τὰ τραπεζικὰ «τέρατα» τοῦ πλανήτου ἔχουν σαφῶς καλλίτερη ἀντιληψιν ἀπὸ ἐμᾶς, ποὺ πασχίζουμε νὰ ἐκτιμήσουμε, μὲ βάσει τὰ ὅσα γνωρίζουμε, τὰ ὅσα ἔπονται.
Ὅμως ἐδῶ συμβαίνουν πάρα πολλὰ «περίεργα» ταὐτοχρόνως, τὰ ὁποῖα πέρασαν στὰ …ψιλά…
Παράδειγμα;
Και στην Ισπανία βάζουν “χέρι” στις καταθέσεις!
To μέτρο της φοροληστείας των τραπεζικών καταθέσεων επεκτείνεται σε όλη την Ευρώπη όπως φαίνεται. Σύμφωνα με δημοσίευμα της ισπανικής εφημερίδας Expansion, ο Ισπανός υπουργός οικονομίας Κ. Μοντόρο δήλωσε χθες ότι θα επιβληθεί ένας χαμηλός φόρος στις καταθέσεις των ισπανικών τραπεζών.Το ποσοστό του φόρου θα είναι κάπου μεταξύ του 0,1 και του 0,2% των καταθέσεων και αναμένεται να συγκεντρώσει ένα ποσό περί τα 1,5 με 3 δισ. ευρώ. Το τρέχον ύψος των ισπανικών καταθέσεων είναι περίπου 1,5 τρισ. και το μέτρο θα εφαρμοστεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες.
τὸ χρῆμα
Τί μᾶς λέει ὁ …ποιητής παρακαλῶ;
Τό κούρεμα τῶν καταθέσεων στήν Κύπρο εἶναι μήπως κάτι σοβαρότερον; Εἶναι μήπως προάγγελος κάποιων ἄλλων ἀποφάσεων γιά τίς ὁποῖες ἐμεῖς οἱ κοινοί θνητοί θά λάβουμε γνώσι, ὅταν θά ἔχουν γίνῃ καθεστῶς;
Χμμμ….
Ἄλλο παράδειγμα γιά τά «περίεργα»;
Μήπως έρχεται κάποιο μεγάλο μπαμ;
Η κυπριακή ανατριχίλα που διαπερνά όλο το ευρωπαϊκό σύστημα, παρά τις διαβεβαιώσεις του Βολφγκανγκ Σόιμπλε ότι η Κύπρος δεν είναι συστημική χώρα της ευρωζώνης, φαίνεται πως έχει ενεργοποιήσει πολλές ευαίσθητες καταστάσεις.1. Ο μεν Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) εξέφρασε ξαφνικά την έντονη ανησυχία του για την πορεία της γαλλικής οικονομίας και τον «υπερμεγέθη» δημόσιο τομέα της (το 23% των εργαζομένων απασχολούνται σε αυτόν) που εμποδίζει τη μείωση των δημοσίων δαπανών και δεν επιτρέπει να πέσουν μεσοπρόθεσμα τα φορολογικά βάρη. Ο ΟΟΣΑ τονίζει ότι το χρέος της Γαλλίας έχει εκτιναχθεί από το 57% του ΑΕΠ το 2001 στο 91% το 2012 και προβλέπει ότι θα φθάσει στο 96% το 2014.
2. Ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Διεθνούς Οικονομίας στη Γαλλία – IIF, Τιμ Ανταμς εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για τη λύση του κουρέματος των καταθέσεων στην Κύπρο «σπάζοντας τη ρητή εγγύησή τους και ανοίγοντας την πόρτα σε κάθε πιθανή εξέλιξη με αποσταθεροποιητικές επιπτώσεις τόσο βραχυπρόθεσμα, όσο και μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα». Εξήγησε πως την επόμενη φορά που θα υπάρξει κρίση σε κάποια από αυτές τις χώρες, οι καταθέτες δεν θα κάτσουν να αναρωτηθούν εάν θα εφαρμοστούν οι ίδιοι κανόνες, απλώς θα πάρουν τις καταθέσεις τους.
3. Τι εννοούσε άραγε η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, όταν έλεγε ότι «είναι απαράδεκτο να υπάρχουν τράπεζες που θεωρούνται “πολύ μεγάλες ώστε να αφεθούν να χρεοκοπήσουν”. Αυτό πρέπει να διορθωθεί».
Κάτι φαίνεται λοιπόν ότι παίζεται κάτω από το τραπέζι. Διότι, Μήπως επίκειται κάποιο μεγάλο μπαμ;
πηγή
Καὶ στὸ μεταξὺ «παίζουν» πολλὰ σενάρια.
Ἡ Φέκτερ προβλέπει πὼς ἡ Κύπρος πάει γιὰ χρεοκοπία!!! (Κινδυνολογία Α΄!!!! Ξεκίνησαν κι ἐδῶ!!!)
Στὴν συνδιάσκεψι τοῦ Eurogroup ἔπεσε καὶ ἡ πρότασις ἐξόδου τῆς Κύπρου ἀπὸ τὸ εὐρώ!!! (Κακὸ ποὺ θὰ τοὺς κάνουν!!! Κινδυνολογία Β΄)
Ἡ Λαϊκὴ Τράπεζα ἀπειλεῖται μὲ μηδενισμὸ τῶν λογαριασμῶν τῶν καταθετῶν της. (Κινδυνολογία Γ’)
Τὰ ἀμερικανὰ ἔλαβαν θέσι ὑπὲρ ἀμέσου ἐπιλύσεως τοῦ «νέου κυπριακοῦ»! (Ὥρα εἶναι νὰ ἐμφανισθῇ καὶ κάποιος «ἐθνάρχης» ἀπὸ κάποια μεριά!!!)
Οἱ τοῦρκοι, πετάχτηκαν ὅπως πάντα, ὡς πορδή, γιὰ νὰ δηλώσουν πὼς τὰ κυτάσματα τῆς Κύπρου εἶναι κοινά!
Οἱ Ῥῶσσοι πέταξαν κλοτσηδὸν τὸν Σαρρῆ… (Δὲν ἀντέχουν τὸ εἶδος του, κατὰ πῶς φαίνεται!!!)
Ἐν ὁλίγοις!
Τὸ βάρος τῆς εὐθύνης διαλύσεως τῆς εὐρωπαϊκῆς ἐνώσεως πέφτει πλέον στὶς πλᾶτες τῶν Κυπρίων.
Κι ἐπεὶ δὴ τὰ μεγάλα λόγια, τὰ ψεύτικα, τὰ φαντακτερά, τὰ ἔχουμε ἀκούσῃ πολλάκις…
Μὴν σκιάζεστε…
Ἡ μεγάλη ἔκρηξις δὲν θὰ ἔλθῃ. Συμβαίνει ἤδη… Δὲν θὰ συμβῇ, ὁλοκληρώθηκε….
Ἁπλῶς τὸ κύμα της θὰ ἀργήσουμε κάπως νὰ τὸ καταλάβουμε, διότι κύμα εἶναι… Ἕναν κάποιον χρόνο τὸν χρειάζεται γιὰ νὰ μᾶς φθάσῃ…
Φιλονόη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου