Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

Άρχισε ο πόλεμος ευθυνών – ΑΚΕΛ: Αγνόησε την δέσμευση του ο Αναστασιάδης να μεταβεί στη Ρωσία

Μία δέσμευση, όπως υποστηρίζει ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, του Προέδρου της Δημοκρατίας, για να μεταβεί στη Μόσχα, την περασμένη Παρασκευή, ώστε να καταλήξει σε συμφωνία με την Ρωσική Κυβέρνηση για δανειοδότηση της Κύπρου, κατέστη η αφορμή για να ξεσπάσει νέα διαμάχη μεταξύ του Κυβερνητικού Εκπροσώπου και του Άντρου Κυπριανού.

Άρχισαν τα όργανα, για τις παραλείψεις και τις ευθύνες στους χειρισμούς, σε ότι αφορά, τα όσα θα έπρεπε να γίνουν,στις διαπραγματεύσεις για την δανειακή σύμβαση της Κύπρου.


Το πρωί ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, διέψευσε, ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απέρριψε ανοικτή πρόσκληση του Ρώσου ομολόγου του για να μεταβεί στη Μόσχα, την περασμένη Παρασκευή.

Πριν από λίγο, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, διέψευσε τους ισχυρισμούς που έφτασαν από κυβερνητικής πλευράς, με γραπτή ανακοίνωση του, με την οποία κατηγορεί τον Νίκο Αναστασιάδη, ότι έκανε πίσω στη δέσμευση του να απαντήσει θετικά στην πρόσκληση του Βλαντιμίρ Πούτιν, ενώ απ'οτι φαίνεται μάλλον ο Νίκος Αναστασιάδης, εαν μεταβεί τελικά  στο Eurogroup, (θα εξαρτηθεί απο τις σημερινές διαβοουλεύσεις  με την Τρόικα) χωρίς τη συνοδεία του ΑΚΕΛ.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση του, ο Άντρος Κυπριανού αναφέρει:

«Λυπούμαι γιατί υποχρεώνομαι να αναφερθώ σε θέματα τα οποία έχουν συζητηθεί σε κλειστή σύσκεψη με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Με υποχρεώνει να το κάνω αυτό η σημερινή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου που λέει μόνο τη μισή αλήθεια, σε ότι αφόρα τις συζητήσεις για ενδεχόμενο ταξίδι του Πρόεδρου στη Μόσχα. Είμαι υποχρεωμένος, λοιπόν, να αποκαταστήσω την πραγματικότητα.

Την Πέμπτη κατά τη διάρκεια της πρωινής σύσκεψης στο Προεδρικό, είχα προτείνει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να αποστείλει κατεπείγουσα επιστολή στον κ. Πούτιν με την οποία να επιβεβαιώνει τα όσα είχαν συζητήσει τηλεφωνικώς και να του δηλώνει την ετοιμότητα του να μεταβεί την Παρασκευή στη Μόσχα για να ολοκληρώσουν τις συζητήσεις τους.

Είχα μάλιστα προτείνει τον Πρόεδρο στη Μόσχα να συνοδεύσουν και οι πολιτικοί αρχηγοί, για να προωθηθούν συλλογικά οι προσπάθειες. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποδέχτηκε την πρόταση μου και με την ολοκλήρωση της σύσκεψης είπε ότι θα απόστελλε αμέσως την επιστολή. Κατά τη διάρκεια της βραδινής σύσκεψης της ίδιας μέρας και προτού ναυαγήσουν οι συζητήσεις στη Μόσχα, είχα ρωτήσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κατά πόσο είχε αποστείλει τη σχετική επιστολή.

Λυπούμαι να πω ότι η απάντηση του έδειξε το πόση σημασία απέδιδε σε αυτές τις επαφές ο κ. Αναστασιάδης. Συγκεκριμένα, μου απάντησε ότι είχε άλλες υποχρεώσεις και δεν είχε χρόνο να ασχοληθεί με την επιστολή.
Αυτά προς αποκατάσταση της αλήθειας.

Eάν καταλήξει σε συμφωνία, δεν υπάρχει λόγος να πάμε. Με δεδομένη την άγνοια μας δεν πρόκειται να πάμε απλά για να συναινέσουμε».

ΠΗΓΗ newsit.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου