Σάββατο 9 Απριλίου 2016

“Ζήτω η τρέλα”! Η ΕΕ στέλνει κι άλλα πλοία στη Μεσόγειο ΟΧΙ όμως στο Αιγαίο!


“Πόσα θες να μας τρελάνεις”; Το ερώτημα απευθύνεται στην ΕΕ και σ΄ όλους τους “πρωταγωνιστές” της. Του Έλληνα προέδρου της Στρατιωτικής Επιτροπής της ΕΕ συμπεριλαμβανομένου . Πως προκύπτει το ερώτημα και μάλιστα με τρόπο λίγο …αγοραίο ομολογούμε:
•Το ΝΑΤΟ όπως έχει γράψει εδώ και μέρες το Militaire.gr όχι μόνο δεν κάνει τίποτα απολύτως στο Αιγαίο, αλλά …μειώνει και τις δυνάμεις του, στέλνοντας πλοία της SNMG2 στη Μαύρη Θάλασσα! Κάθονται που κάθονται στο Αιγαίο σου λέει, ας πάνε εκεί που όλο και κάτι παραπάνω θα κάνουν…
•Η ΕΕ για την οποία έχουμε φτύσει αίμα, έχουμε χύσει δάκρυα και μέχρι και συλλαλητήρια έκαναν συμπολίτες μας με το σύνθημα “Μένουμε Ευρώπη”, που είναι; Ανοιχτά της Λιβύης θα επαναλάβουμε αναμένοντας πότε θα αυξηθούν οι ροές προσφύγων από τη Λιβύη! Κι επειδή φαίνετα ότι έχουν σίγουρες πληροφορίες γι΄ αυτό αυξάνουν τη ναυτική τους δύναμη με ακόμ τρία πολεμικά πλοία από την Ιρλανδία!
Χθες ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ δέχθηκε στο γραφείο του τον Έλληνα πρόεδρο της Στρατιωτικής Επιτροπής της ΕΕ Μ.Κωσταράκο. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ.Γιούνκερ έχει ζητήσει από τον Κωσταράκο να του ετοιμάσει μια εισήγηση για την δημιουργία ενός μηχανισμού που θα ενεργοποιείται σε γεγονότα όπως αυτά των Βρυξελλών. Δεν έχει σχέση με τον Ευρωστρατό για τον οποίο δεν υπάρχουν…νέα. Είναι άλλο πράγμα αυτό που ζητά ο Γιούνκερ. Η ουσία όμως είναι ότι ο πρόεδρος της ΕΕ ζητά από τον Έλληνα πρόεδρο της Στρατιωτικής Επιτροπής σχέδια και απόψεις. Που σημαίνει ότι κι αυτός με τη σειρά του μπορεί να μιλήσει ,να κάνει προτάσεις και να καταθέσει σχέδια όχι μόνο γι΄ αυτά που του ζητούν αλλά για όσα θέματα θεωρεί ότι πρέπει να προβληματίσουν σοβαρά τους πολιτικούς του προϊσταμένους. Το ΄χει κάνει; Έχει εξηγήσει ότι δεν είναι δυνατόν να εμφανίζεται πρόθυμη η ΕΕ να αυξήσει τις δυνάμεις της σε περιοχές που επί του παρόντος δεν έχουν θέμα και να αφήνει τελείως “γυμνό” το Αιγαίο;
Για να τοποθετήσουμε Έλληνα σ΄ αυτή τη θέση δώσαμε προφανώς πολλά ως χώρα. Πάντα σ΄ αυτές τις περιπτώσεις για να κερδίσεις κάτι δίνεις,κάτι υπόσχεσαι,κάπου κάνεις πίσω για να εξασφαλίσεις τις ψήφους που χρειάζεσαι . Μας κόστισε και μας κοστίζει πολύ και οικονομικά αυτή η τοποθέτηση. Τόσο πολύ που και η “πολλοστή φορά δεξιά”αλλά και η “πρώτη δεύτερη φορά αριστερά” κυβέρνηση αρνούνται πεισματικά να ανακοινώσουν το κόστος.
Επί της ουσίας λοιπόν η τοποθέτηση Κωσταράκου ήταν και θέλουμε να πιστεύουμε επένδυση . Κι απ΄ αυτή πρέπει …κάτι να βγάλουμε.
Συνεπώς είναι λογικό να ρωτάμε…Ξανά:
•Έχει επικοινωνήσει κάποιος από την Αθήνα με τον Έλληνα πρόεδρο της Στρατιωτικής Επιροπής της ΕΕ για να τους δώσει “εθνικές οδηγίες”; Κάποιος από το Μαξίμου; Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος; Κάποιος τέλος πάντων.
•Έχει προτείνει κάτι ο ίδιος στην Αθήνα;
Δεν χρειάζεται να μας πουν το περιεχόμενο των οδηγιών και των σχεδίων. Αρκεί να μας διαβεβαιώσουν οτι θυμούνται την επένδυση που κάναμε,μήπως και κερδίσουμε κάτι. Αν είναι να έχουμε Έλληνα σ΄ αυτή τη θέση μόνο και μόνο για τα εθιμοτυπικά δεν αξίζει τον κόπο…
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου