Από τις 15 έως τις 17 Απριλίου, το Γαλλικό Ναυτικό συμμετείχε σε ναυτική άσκηση (PASSEX) με το αιγυπτιακό ναυτικό με την ευκαιρία της διέλευσης από το Σουέζ του 3ου αιγυπτιακού υποβρυχίου S43 (κλάση 209/1400) και της Φρεγάτας που το συνόδευε με το όνομα Taba κλάσεως O.H. Perry.
Exercise between French and Egyptian Navy in the English Channelhttps://t.co/yurmuuBUtL— ItaMilRadar (@ItaMilRadar) April 24, 2020
Channel: The 3rd 🇪🇬 S43 submarine 209/1400 class & frigate Taba OH Perry class, on the route to #Egypt. (located by @EtatMajorFR)#EgyptianNavy pic.twitter.com/KV3yNdXR8u— Antiwar (@AntiwarRawitna) April 24, 2020
Η μοίρα του αιγυπτιακού πολεμικού ναυτικού μαζί με άλλα πλοία είναι σε ετοιμότητα στο λιμάνι της Αλεξάνδρειας λόγω και της τουρκικής ασκήσεως “Γαλάζια Πατρίδα” και των προκλητικών κινήσεων στη Λιβύη.
Στις 17 Απριλίου 2020 όμως κατά τύχη, τουλάχιστον 16 τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη πλησίασαν και παραβίασαν εν μέρει τον εναέριο χώρο της Λιβύης, σκοπεύοντας να χτυπήσουν τις προελαύνοντες δυνάμεις του Εθνικού Στρατού της Λιβύης.
''Την ίδια στιγμή τέσσερα αντιαεροπορικά συστήματα Pantsir-S που ανήκαν στον LNA, τέθηκαν αμέσως σε επιφυλακή και ανάγκασαν τους Τούρκους πιλότους να υποχωρήσουν αμέσως, καθώς οι τελευταίοι προειδοποιήθηκαν με άμεση κατάρριψη'', τόνιζαν τα ρωσικά ΜΜΕ ενώ όπως φαίνεται, Γάλλοι, Αιγύπτιοι και Έλληνες είχαν στέψει την προσοχή τους στο τι ακριβώς ήθελε να επιτύχει η Άγκυρα.
Τούρκος ειδικός θεωρεί όμως την όλη κίνηση της τουρκικής ΠΑ ως επίδειξη δύναμης προς την Ελλάδα
Η Τουρκία πραγματοποίησε πρόσφατα στη Μεσόγειο κινήσεις και ασκήσεις με στόχο την ιδιαίτερα την Ελλάδα, αναφέρουν τουρκικό ΜΜΕ. Ο ειδικός της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας Hakan Kılıç ανέφερε γιατί η εναέρια άσκηση στις 17 Απριλίου στην Α.Μεσόγειο ήταν τόσο σημαντική.
"Ο απόηχος της άσκησης που πραγματοποίησαν οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις στη Μεσόγειο στις 17 Απριλίου συνεχίζεται. Το τουρκικό υπουργείο άμυνας «από το κέντρο διοίκησης στην Τουρκία προσπάθησε να εκτελέσει τα επιχειρησιακά καθήκοντα του σε αποστολές μεγάλων αποστάσεων", τονίζει ο ίδιος.
Ο ίδιος επισήμανε ότι οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας του πραγματοποιούν ασκήσεις για περισσότερους από έναν στόχους.
Ο Kılıç ανέφερε: «Πρόκειται για πολλούς λόγους, όπως ο έλεγχος του επιπέδου της εκπαίδευσης των στρατευμάτων, η βελτίωση του συντονισμού μεταξύ αυτών σε κοινές επιχειρήσεις, και η ανάπτυξη κοινών δυνατοτήτων διοίκησης/ελέγχου, οι οποίες εξασφαλίζουν πολλά στο προσωπικό του στρατού.
Αυτός είναι ένας από τους πιο σημαντικούς λόγους. Με αυτόν τον τρόπο, οι χώρες στοχεύουν στο επιδείξουν αποτροπή χωρίς να ρίξουν ντουφεκιά, δηλαδή θέλουν να τρομάξουν τον εχθρό χωρίς να το χτυπήσουν, δείχνοντας την γροθιά τους με απλή έκφραση. Σε αυτήν την άσκηση, αυτός ο στόχος ήταν στο προσκήνιο σε σύγκριση με άλλους σκοπούς. Αυτή η κίνηση στην Ανατολική Μεσόγειο ήταν μια επίδειξη και όχι μια άσκηση, μια ψυχολογική επιχείρηση σύμφωνα με την στρατιωτική ορολογία", τόνισε ο Τούρκος ειδικός.
«Αντί να δείξουμε και να παρουσιάσουμε αυτές τις δυνατότητες, δώσαμε έμφαση στο ότι δεν θα διστάσουμε να τις χρησιμοποιήσουμε αυτές τις δυνατότητες. Διαφορετικά, είναι γνωστό ότι η τουρκική Πολεμική Αεροπορία μπορεί να εκτελεί επιχειρήσεις εναέριου ανεφοδιασμού σε F-16 από αεροσκάφη KC-135, ενώ το αεροσκάφος E-7T Peace Eagle μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον έλεγχο του εναέριου χώρου και αυτό έχει γίνει πολλές φορές. Στην πραγματικότητα, θα μπορούσαμε να χτυπήσουμε με ασφάλεια στόχους στην Λιβύη και να επιστρέψουμε. Αυτό το μήνυμα δόθηκε όπου ήταν απαραίτητο", υπογράμμισσε ο ίδιος.
"Οι αιτίες δυσφορίας στην Ελλάδα είναι διαφορετικές", τονίζει ο ίδιος.
Ο Kılıç συνεχίζοντας τόνισε: «Σε αυτήν την άσκηση, δεν δείξαμε ικανότητες που ήταν άγνωστες στην Ελλάδα. Ξέρουν ήδη ότι μπορούμε να τα κάνουμε. Η αντίδραση της Ελλάδας είναι στην πραγματικότητα ο προσδιορισμός των συμφερόντων της χώρας μας… Επιπλέον λόγω των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο, οι Έλληνες παρακολουθούν στενά όλα τα βήματά μας σε αυτήν την περιοχή. Αυτή η άσκηση στη Μεσόγειο δηλώνει ότι η Τουρκία «δεν θα εγκαταλείψει τίποτα».
Η συμφωνία για την αποκλειστική ζώνη που υπέγραψε η κυβέρνηση της Λιβύης μαζί μας δημιουργεί έναν μακρύ διάδρομο μεταξύ των ακτών της Μεσογείου και της Λιβύης. Έτσι, ο φόβος και η αντίδραση της Ελλάδας είναι ουσιαστικά για αυτό το θέμα. Είναι θυμωμένοι οι Έλληνες που τα αεροσκάφη και τα πλοία μας δείχνουν την παρουσία τους κάνοντας επίδειξη σημαίας", κατέληξε ο ίδιος.
Μιλάμε λοιπόν για επίδειξη ισχύος στην Α.Μεσόγειο από τουρκικής πλευράς, την στιγμή που η χώρα αυτή είναι έτοιμη για κραχ στην οικονομία και η πανδημία σκοτώνει εκατοντάδες Τούρκους πολίτες κάθε μέρα.
Παράνοια και τρέλα επικρατεί στην Άγκυρα και στους διάφορους "ειδικούς" που θέλουν ντε και καλά να στοχοποιούν την Ελλάδα, αλλά καλό είναι να θυμούνται οι ίδιοι ότι η ελληνική πολεμική αεροπορία, σύμφωνα με ξένους ανώτατους αξιωματικούς και ειδικούς του ΝΑΤΟ, μπορεί να εξαφανίσει τα περισσότερα τουρκικά αεροσκάφη μέσα σε 48 ώρες. Το ξέρουν καλά αυτό οι Τούρκοι αφού το βιώνουν κάθε μέρα στο Αιγαίο.
ΠΗΓΗ pentapostagma
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου