Σάββατο 24 Απριλίου 2021

“Έδρα ΓΕΕΘΑ Στρατηγικών Σπουδών – Θουκυδίδης” στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

Την Τετάρτη 21 Απριλίου 2021, ο Διοικητής της Ανώτατης Διακλαδικής Σχολής Πολέμου του ΓΕΕΘΑ Υποναύαρχος Μιχαήλ Ναούμ, εκπροσωπώντας το ΓΕΕΘΑ και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ) Καθηγητής κ. Στυλιανός Κατανίδης υπέγραψαν νέα Προγραμματική Συμφωνία Συνεργασίας για την συνέχιση της λειτουργία της επώνυμης Έδρας «Έδρα ΓΕΕΘΑ στις Στρατηγικές Σπουδές Θουκυδίδης», παρουσία του κατόχου της Έδρας, Κοσμήτορα της Σχολής Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών και Τεχνών, Καθηγητή κ. Ηλία Κουσκουβέλη.

Την συνέχιση της συνεργασίας μεταξύ του ΓΕΕΘΑ και του ΠΑΜΑΚ χαιρέτησε εκ μέρους του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, ο Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ Αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης ΠΝ με παρέμβαση του μέσω τηλεδιάσκεψης.

Στον χαιρετισμό του ο Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ εξέφρασε την ικανοποίησή του προς όλους τους εμπλεκόμενους για την υπογραφή της συνέχισης της συνεργασίας, εξήρε το έργο που προσφέρει η Έδρα Θουκυδίδης στην επιμόρφωση σε μεταπτυχιακό επίπεδο των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και τόνισε ότι είναι πάγια επιδίωξη του ΓΕΕΘΑ για συνεχής αναβάθμιση των παρεχόμενων σπουδών.

Η ονομασία της Έδρας, αποσκοπεί στο να τιμήσει τον παγκοσμίως αναγνωρισμένο ως πατέρα των Διεθνών Σχέσεων, Στρατηγό Θουκυδίδη. Η κύρια συνεισφορά της Έδρας είναι:

• Η προαγωγή της Επιστήμης των Στρατηγικών Σπουδών.

• Η επιμόρφωση του στρατιωτικού και πολιτικού προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς η απόκτηση των γνώσεων αποτελεί απαραίτητο εφόδιο για τα στελέχη, ώστε να ανταποκρίνονται µε πληρότητα στις υψηλές απαιτήσεις που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν στο ταχύτατα μεταβαλλόμενο γεωστρατηγικό περιβάλλον.

• Η συμβουλευτική προσφορά προς το ΓΕΕΘΑ σε θέματα Διεθνών Σχέσεων. Η Έδρα δύναται να λειτουργήσει και ως «δεξαμενή σκέψης» (think tank).

• Η εδραίωση της συνεργασίας μεταξύ του ΓΕΕΘΑ, του προσωπικού των Ε∆ και της Πανεπιστημιακής – Ερευνητικής Κοινότητας.

• Η προώθηση θεσμών που θα διευκολύνουν και θα προάγουν την έρευνα, δίνοντας έμφαση στο παραγόμενο έργο για την εκπλήρωση των στρατηγικών στόχων και των πολιτικών του ΓΕΕΘΑ στον τομέα της εκπαίδευσης.

• Η εξωστρέφεια και προβολή των Ε∆ και του Πανεπιστημίου, τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό.

Κατά τη διάρκεια της τελετής τηρήθηκαν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης της πανδημίας COVID-19.

 19.


ΠΗΓΗ defence-point

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου