Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2021

ο κεντρί της “Μέδουσας” τρόμαξε την Τουρκία… Υπερπτήσεις πανικού

Τα τέσσερα ισχυρότατα πλοκάμια της «Μέδουσας» χτύπησαν για τα καλά την Άγκυρα, η οποία την ώρα που ήταν σε πλήρη εξέλιξη η τελική φάση της άσκησης, επιχείρησε ν’ αντιδράσει προχωρώντας σε εννέα υπερπτήσεις, αρκετά μακριά από το πεδίο της πολυεθνικής άσκησης. Στόχος της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας η Παναγιά στην οποία βρίσκεται η Ελληνική στρατιωτική φρουρά και που τα τουρκικά F-16 πέταξαν μόλις 300 μέτρα πάνω από το νησί, αλλά και τις Οινούσσες. Τα «γεράκια» περίμεναν μια σπασμωδική ενέργεια από την Τουρκία και ήδη στον αέρα ήταν τα μπλε φτερά τα οποία ενεπλάκησαν με τα τουρκικά F-16.

ΤΟΥ Γ.Σ.
ΠΗΓΗ: HELLAS JOURNAL


Οι συνεχείς υπερπτήσεις που ακολούθησαν πάνω από τα δυο Ελληνικά κατοικημένα νησιά και οι εναλλαγές των υψών, μαρτυρούν ότι το εικοσάλεπτο που ακολούθησε της αρχικής πρόκλησης, εξελίχθηκε σε μια ιδιαίτερα σκληρή αερομαχία. Μάλιστα στρατιωτικές πηγές σχολίαζαν ότι από την εποχή της παράνομης εξόδου του σεισμογραφικού Oruc Reis στα Ελληνικά νερά, είχε να σημειωθεί τέτοιο μπαράζ υπερπτήσεων μέσα σε ελάχιστο διάστημα.

Και προφανώς όπως σημειώνουν στρατιωτικές πηγές το γεγονός των εννέα υπερπτήσεων πάνω από Ελληνικό, κατοικημένο έδαφος της νησιωτικής γης αποτέλεσε το «ξέσπασμα» της γείτονος απέναντι σε τέσσερις χώρες που ασπάζονται το Δίκαιο της Θάλασσας κι έχουν συνυπογράψει την εγγύηση ασφαλείας στην Αν. Μεσόγειο.

Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου πάνω από την φρεγάτα ΣΑΛΑΜΙΣ, ο οποίος δεν παρέλειψε ν’ αναφερθεί στον «ταραξία» της περιοχής. «Με αυτές τις χώρες, με την Αίγυπτο, την Κύπρο και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα μοιραζόμαστε κοινές αντιλήψεις στο τι συνιστά παράγοντα ή παράγοντες σταθερότητας και Ασφάλειας στην περιοχή και αντιστοίχως τι συνιστά αποσταθεροποιητικούς παράγοντες.»




Το «βράσιμο» των γειτόνων μας έχει να κάνει με την πολυποικιλότητα των σεναρίων στα οποία ασκήθηκαν τα στρατιωτικά τμήματα, ανάμεσα στα οποία ξεχωρίζει εκείνο της προάσπισης πλατφόρμας εξόρυξης υδρογονανθράκων. Η πανίσχυρη πολυεθνική δύναμη κρούσης από την Ελλάδα, την Κύπρο, την Αίγυπτο και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, αναπτύχθηκε κατά την τελική φάση της άσκησης «Μέδουσα» στον κόλπο των Χανίων, επιβάλλοντας έναν εικονικό «ναυτικό αποκλεισμό».

                          ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ

ΠΗΓΗ defence-point 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου