Μιλά στο Militaire.gr για τους στόχους της προσπάθειας του, για τα εθνικά θέματα και για τον πατριωτισμό, χρησιμοποιώντας μια φράση του Μίκη Θεοδωράκη: «Φτάσαμε στο σημείο ν’ απολογούμαστε για τον πατριωτισμό μας».
Το κείμενο της συνέντευξης του:
Είναι γνωστή από χρόνια η ευαισθησία και η δράση σας για τα εθνικά θέματα. Γιατί θεωρήσατε τώρα αναγκαία την πρωτοβουλία σας για την ίδρυση της Πατριωτικής Ενώσεως;
Θεώρησα αναγκαία αυτή την πρωτοβουλία , λόγω της πολιτικής που ακολουθεί η σημερινή Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στα μεγάλα εθνικά θέματα, αλλά και εκείνης που ακολούθησε προηγουμένως ο ΣΥΡΙΖΑ ως Κυβέρνηση και ακολουθεί και σήμερα ως Αξιωματική Αντιπολίτευση. Κοινός παρονομαστής της πολιτικής αυτής είναι η υποβάθμιση της ιδέας του έθνους και του εθνικού κράτους ,αν όχι η εθνική αποδόμηση και η δικαιολόγηση της είτε με ανεδαφικά, διεθνιστικά ιδεολογήματα, είτε με θεωρίες ακραίου, υπερεθνικού οικονομικού νεοφιλελευθερισμού. Στο πνεύμα αυτό, χρησιμοποιείται επίσης ως άλλοθι η συμμετοχή της Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η τελευταία όμως θεμελιώθηκε πάνω στη βάση του σεβασμού των Ευρωπαϊκών εθνών και πολιτισμών και της ισότιμης ενοποίησης τους, μέσα στο πλαίσιο μιας Ευρωπαϊκής Συμπολιτείας.
Τα προβαλλόμενα ιδεολογήματα δεν κρύβουν, βεβαίως, την πικρή πραγματικότητα, που είναι ο ενδοτισμός στα εθνικά θέματα και η κατευναστική πολιτική απέναντι στην Τουρκία, οι ξενόπνευστες πολιτικές και η απουσία μιας πραγματικής εθνικής στρατηγικής για το παρόν και το μέλλον αυτής της χώρας.
Τα παραδείγματα, δυστυχώς, είναι πολλά. Είναι το όνειδος της Συμφωνίας των Πρεσπών για τη Μακεδονία. Είναι το τεράστιο δημογραφικό πρόβλημα της χώρας ,που η Κυβέρνηση, αντί να το αντιμετωπίσει με συγκεκριμένα μέτρα και πολιτικές, εξαγγέλλει, δια στόματος Πρωθυπουργού, ότι θα το «λύσει» με τη νομιμοποίηση και τη μόνιμη εγκατάσταση στην Ελλάδα των παρανόμων μεταναστών, κυρίως Μουσουλμάνων, προερχομένων μάλιστα από χώρες που είναι στρατηγικοί σύμμαχοι της Αγκύρας. Είναι η διαφαινόμενη εγκατάλειψη της εξορύξεως των κοιτασμάτων φυσικού αερίου στην Ελληνική ΑΟΖ, με ό,τι αυτό σημαίνει για την Ελληνική ΑΟΖ και τα δικαιώματα της Ελλάδος , που απορρέουν από το διεθνές θαλάσσιο δίκαιο. Είναι η ακολουθούμενη προσχηματική πολιτική στο μεγάλο εθνικό πρόβλημα της Κύπρου. Η Κυβέρνηση, προτάσσοντας το γνωστό στερεότυπο «η Κύπρος αποφασίζει και η Ελλάς συμπαρίσταται», συνεργάζεται στην ουσία για την προώθηση μιας δήθεν «λύσεως» τύπου σχεδίου Ανάν, που θα έθετε ολόκληρη την Κύπρο υπό τον γεωπολιτικό έλεγχο της Αγκύρας. Μετά την επιστροφή ιδίως στο Υπουργείο Εξωτερικών της Κύπρου του ακραίου ενδοτικού, όπως διεφάνη από τις δηλώσεις του κατά την πρόσφατη περίοδο, Γιαννάκη Κασουλίδη, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να αναγνωρισθεί το ψευδοκράτος στην κατεχόμενη Κύπρο , υπό το πρόσχημα Μέτρων δήθεν Οικοδομήσεως Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ). Ο Γ. Κασουλίδης έγινε δεκτός στην Αθήνα, όχι μόνο από τον ομόλογο του κ. Δένδια, αλλά και από τον Πρωθυπουργό. Συμφωνεί η Κυβέρνηση με την πολιτική αναγνωρίσεως του ψευδοκράτους, με πρόσχημα τα δήθεν ΜΟΕ; Επιτέλους, σε τι ακριβώς συμπαρίσταται στην Κύπρο; Στην ένταξή της στην Τουρκική σφαίρα επιρροής, μέσω μιας λεόντειας δηθεν « λύσεως» υπέρ της Τουρκίας ;
Η χώρα αντιμετωπίζει και πολύ δύσκολα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα και επιπλέον την πανδημία του κορωνοϊου. Ποιά ειναι η θέση της Πατριωτικής Ενώσεως γι’ αυτά ;
Η χώρα έχει ανάγκη από συνολική ανασυγκρότηση και από εθνική στρατηγική, στο πλαίσιο έστω των περιορισμών που θέτει η συμμετοχή της στην ΕΕ.
Η οικονομία είναι, προφανώς, το μεγαλύτερο πρόβλημα, γιατί η κατάστασή της επηρεάζει άμεσα την καθημερινή ζωή και το βιοτικό επίπεδο του Ελληνικού λαού. Επηρεάζει επίσης τη διεθνή θέση της χώρας, τη γεωπολιτική της σημασία και την εθνική της ισχύ. Ο σωστός οικονομικός σχεδιασμός και οι συνετές πολιτικές, χωρίς ιδεοληψίες, αγκυλώσεις και δόγματα, συντελούν σε μια καλή λειτουργία της οικονομικής ζωής και προωθούν την ανάπτυξη. Δεν φτάνουν όμως αυτά. Χρειάζεται παραλλήλως η καταπολέμηση της διαφθοράς, η χρηστή διοίκηση, η αξιοκρατία, ένα υγιές τραπεζικό σύστημα, η ανάπτυξη της επιστήμης, της τεχνολογίας και της καινοτομίας, η αναβάθμιση της παιδείας και η απασχόληση των νέων μας, που δεν πρέπει να βλέπουν ως μόνη διέξοδο τη φυγή στο εξωτερικό.
Ένα δείγμα όμως των ακολουθουμένων κυβερνητικών πολίτικων είναι , π. χ., ο κρίσιμος τομέας της ενέργειας .Η Κυβέρνηση καβάλησε το φτερωτό αλογο της «πράσινης» ανάπτυξης και έχασε κυριολεκτικά την επαφή με την πραγματικότητα. Έσπευσε να κλείσει πρόωρα τα λιγνιτωρυχεία , όταν άλλες Ευρωπαϊκές χώρες (Γερμανία , Πολωνία) προγραμμάτισαν την απολιγνιτοποίηση αντιστοίχως για το 2038 και 2048. Με την ίδια λογική, η Κυβέρνηση ετοιμάζεται να διαπράξει ένα πραγματικό εθνικό έγκλημα: να εγκαταλείψει την αξιοποίηση των ενεργειακών κοιτασμάτων στην Ελληνική ΑΟΖ.
Ένα άλλο παράδειγμα είναι η διαχείριση της πανδημίας. Κανείς δεν ισχυρίζεται ότι είναι εύκολη η αντιμετώπιση ενός τέτοιου προβλήματος, που συνοδεύεται από τόσες αβεβαιότητες. Αυτό όμως είναι ένας λόγος, πρώτον, για την αντιμετώπιση του με μεγαλύτερη επάρκεια και συντονισμό και, δεύτερον, με μεγαλύτερη πειθώ και συναινετικό πνεύμα ,ώστε ν’ αποφευχθεί ο διχασμός της κοινωνίας και κάθε περίσσευμα αυταρχικότητας για υποχρεωτικό εμβολιασμό και αλλά κατασταλτικά μέτρα.
Η Πατριωτική Ένωση θ’ αντιμετωπίσει συνολικά τα οικονομικά, κοινωνικά και αλλά προβλήματα της χώρας, μέσα από το πρίσμα μιας εθνικής στρατηγικής, που θα έχει ως κύριους στόχους την ανάπτυξη, περιλαμβανομένης της πρωτογενούς παραγωγής, την απασχόληση , την υγεία , την παιδεία , την τεχνολογία , την εθνική αμυντική βιομηχανία , τη ναυτιλία, στην οποία έχει μια τέτοια διεθνή παρουσία η Ελλάδα, το διεθνές εμπόριο, στο οποίο πρέπει η Ελλάδα να κατακτήσει μια σημαντική θέση, το περιβάλλον και ο πολιτισμός. Για τον τελευταίο , πρέπει να ειπωθεί ότι η Ελλάδα δεν είναι οποιαδήποτε χώρα. Έχει μια μοναδική ιστορία και πολιτιστική κληρονομιά, η οποία πρέπει να διδάσκεται στις νέες γενεές και να είναι πηγή εμπνεύσεως και νέας δημιουργίας.
Η ιδιαίτερη έμφαση που δίδετε στο έθνος και στον πατριωτισμό αντιμετωπίζεται σήμερα με πολλές επιφυλάξεις και καχυποψία από τους θιασώτες και απολογητές της λεγόμενης «πολιτικής ορθότητας». Αυτοί επίσης, από δεξιά και αριστερά, που ανησυχούν για την απήχηση που βρίσκει ο πατριωτικός λόγος, θα θελήσουν να διαβάλουν την Πατριωτική Ένωση ως δήθεν ακροδεξιό κόμμα. Πως σκέπτεσθε ν’ αντιμετωπίσετε τέτοιου είδους επιθέσεις
Είναι γεγονός ότι ο πατριωτισμός στοχοποιείται, κατά πρώτο λόγο, από αυτούς που προωθούν τις διάφορες εκδοχές του εθνομηδενισμού. Στοχοποιείται, κατά δεύτερο λόγο, από αυτούς που ανησυχούν, πολιτικά και εκλογικά ,από την άνοδό του. «Φτάσαμε στο σημείο ν’ απολογούμαστε για τον πατριωτισμό μας» έλεγε ο αείμνηστος Μίκης Θεοδωράκης. Όσο όμως κι αν κάποιοι προσπαθούν να διαβάλουν, να δυσφημήσουν και να παραχαράξουν τον πατριωτισμό, δεν θα το επιτύχουν, γιατί αυτός ταυτίζεται με την αγάπη στην πατρίδα, που είναι ο ίδιος ο λαός, η ιστορία και ο πολιτισμός του.
Η Πανελλήνια ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ καλεί όλους τους Έλληνες, ανεξάρτητα ιδεολογίας, ανεξάρτητα πολιτικής προτίμησης, από την άκρα αριστερά μέχρι την άκρα δεξιά, να συμπαρασταθούν μαζί της για το καλό της Πατρίδας.
ΠΗΓΗ militaire
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου