Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2022

Δηλώσεις κατά Ελλάδας , Ισραήλ και Ινδίας…

Ο Πρόεδρος Περιόδου της Ανεξάρτητης Μόνιμης Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Επικεφαλής του Τμήματος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Υπουργείου Δικαιοσύνης Χατζή Αλή Ατσιγκιούλ, δηλώνοντας ότι το Ισραήλ παρεμποδίζει το δικαίωμα των Παλαιστινίων να είναι ανεξάρτητο κράτος, επισήμανε ότι όλο το διεθνές δίκαιο αγνοείται σε σχέση με τις πολιτικές διάκρισεων.

Ο Ατσιγκιούλ σημειώνοντας ότι εκατομμύρια γυναίκες, παιδιά και πρόσφυγες επηρεάζονται από τις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ανέφερε τα εξής: «Οι Μουσουλμάνοι εκτίθενται σε διακρίσεις σε πολλά μέρη του κόσμου στον πολιτικό, πολιτιστικό, κοινωνικό και εκπαιδευτικό χώρο. Οι πολιτικές απέναντι στους Μουσουλμάνους εφαρμόζονται τόσο σε ατομική, όσο και σε κοινωνική κλίμακα. Τέτοιου είδους συμπεριφορές αυξάνουν φυσικά την εχθρότητα και τη βία.»

O Ατσιγκιούλ υπογράμμισε ότι για την εξάλειψη των διακρίσεων υπάρχει ανάγκη για ολοκληρωμένη συνεργασία πολιτισμών και συνέχισε ως εξής:

«Προκειμένου να ξεπεραστούν οι προκαταλήψεις και να δημιουργηθεί μία πιο συμφιλιωτική κοινότητα, πρέπει να φέρουμε στην επικαιρότητα αξίες όπως η δικαιοσύνη και η ισότητα. Πιστεύουμε στη διαφορετικότητα που βασίζεται στη θρησκεία, τη φυλή και τον πολιτισμό και εργαζόμαστε για την προστασία και την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την καταπολέμηση των παραβιάσεων στην Παλαιστίνη, το Κασμίρ και σε άλλες χώρες. Αν μπορούμε να δημιουργήσουμε κοινωνική συνείδηση στο θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, μπορούμε να επιλύσουμε τις παραβιάσεις των δικαιωμάτων κατά των μουσουλμάνων στον άξονα της αμοιβαίας αδελφοσύνης.»

– «Βλέπουν τους Μουσουλμάνους ως έναν πολύ εύκολο στόχο»

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Παλαιστίνης Αμμάρ Χιτζαζί δηλώνοντας ότι οι μουσουλμάνοι σε πολλά μέρη του κόσμου εκτίθενται σε διακρίσεις, εκτοπίσεις και επιθέσεις που προέρχονται από ρητορική μίσους, εξέφρασε ότι δεν είναι αρκετή η αποδοκιμασία, γι’ αυτό και πρέπει να εξετάσουν τους λόγους.

Ο Χιτζαζί σημειώνοντας ότι οι Μουσουλμάνοι προσπαθούν να βρουν λύσεις από άλλους διεθνείς οργανισμούς αντί να ενεργούν από κοινού για την επίλυση των προβλημάτων τους, αναρωτήθηκε το εξής: «Θα ήθελα να θέσω συγκεκριμένα το ερώτημα, γιατί οι χώρες του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας δεν εμφανίζουν μια κοινή στάση για να λύσουν αυτό το πρόβλημα και να βοηθήσουν τα αδέρφια τους.»

– «Δυστυχώς, τα ανθρώπινα δικαιώματα αγνοούνται όταν πρόκειται για Μουσουλμάνους»

Ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης Γιακούπ Μογούλ τονίζοντας ότι τα έμφυτα δικαιώματα και οι ελευθερίες των ανθρώπων δεν παραβιάζονται, ανέφερε τα εξής: «Τα ανθρώπινα δικαιώματα περνούν από μεγάλες δοκιμασίες σε όλο τον κόσμο. Αυτές οι δυσκολίες που υπάρχουν στο πεδίο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι πιο αισθητές κυρίως στους Μουσουλμάνους. Τα πρότυπα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων δυστυχώς αγνοούνται όταν πρόκειται για Μουσουλμάνους.»

Ο Μογούλ είπε ότι οι Μουσουλμάνοι από την Ιερουσαλήμ μέχρι το Αρακάν, από το Σουδάν μέχρι τη Δυτική Θράκη, από την Υεμένη μέχρι τη Λιβύη και σε πολλές γεωγραφίες, αντιμετωπίζουν σοβαρές παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ο Μογούλ λέγοντας ότι οι διακρίσεις και οι ρητορικές μίσους προς τους Μουσουλμάνους αυξήθηκαν και στην Ευρώπη, όπως έγινε και σε όλο τον κόσμο, δήλωσε τα εξής:«Η δημοσίευση γελοιογραφιών του Προφήτη μας, το κάψιμο του ιερού μας βιβλίου, του Ιερού Κορανίου, ο περιορισμός στην ένδυση των γυναικών, οι επιθέσεις σε τεμένη και σε Μουσουλμανικά νεκροταφεία, αυξάνονται. Οι παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στους Μουσουλμάνους σε αυτήν την ήπειρο που ζούνε περίπου 35 εκατομμύρια   Μουσουλμάνοι, είναι απολύτως απαράδεκτες. Πιστεύουμε ότι πρέπει να τηρηθεί μία γενική στάση και αντίδραση κατά της ρητορικής μίσους, ανεξάρτητα από την ομάδα, τη θρησκεία, την εθνικότητα ή τη φυλή στην οποία ανήκουν.»

Ο Μογούλ αναφέροντας τις πρόσφατες παραβιάσεις της Ελλάδας κατά των Τούρκων της Δυτικής Θράκης, δήλωσε ότι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) έμεινε αμέτοχο στις παραβιάσεις αυτές.

Ο Μογούλ εφιστώντας την προσοχή στα εμπάργκο κατά της ΤΔΒΚ (κατεχάμενα), τόνισε ότι ο Οργανισμός Ισλαμικής Συνεργασίας πρέπει να φέρει στην επικαιρότητα και τη συνεργασία του με τη συγκεκριμένη χώρα.

https://www.burasibatitrakya.com/haberler/30028-%E2%80%9Cm%C3%BCsl%C3%BCmanlara-y%C3%B6nelik-i%CC%87nsan-haklar%C4%B1-i%CC%87hlalleri%E2%80%9D-semineri-i%CC%87stanbul%E2%80%99da-ba%C5%9Flad%C4%B1.html

16/2/2022

Σχ. Για  Ιράν, Πακιστάν  όπως και για άλλες περιοχές όπου το να γίνει κάποιος χριστιανός μουσουλμάνος από χριστιανός είναι ποινικό αδίκημα, μάλλον δεν τα ξέρουν… Για τους Κύπριους Έλληνες οι οποίοι επί δεκαετίες στερούνται των σπιτιών τους μάλλον δεν ξέρουν…

ΠΗΓΗ  tourkikanea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου