«Η Ελλάδα κάνει κάθε είδους προσπάθειες να αυξήσει την ένταση με συνεχείς προκλητικές ενέργειες και επιθετική ρητορική με διεκδικήσεις που ξεπερνούν τη λογική και το νόμο, κάτι που δεν έχει προηγούμενο στον κόσμο», υποστήριξε ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ κατά τη διάρκεια παρουσίασης του προϋπολογισμού του υπουργείου του για το 2023 στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Σχεδιασμού και Προϋπολογισμού, μετέδωσε το Anadolu.
Ο ίδιος υποστήριξε πως η Ελλάδα κατηγορεί την Τουρκία για επεκτατισμό εφευρίσκοντας μια έννοια που ονομάζεται «Νεο-Οθωμανισμός», παρά το ότι, όπως είπε: «η Ελλάδα έχει επεκταθεί 3 φορές σε 7 στάδια επιδιώκοντας τη «Μεγάλη Ιδέα» από την ημέρα ίδρυσής της».
«Αγνοεί την τουρκική ύπαρξη, προσπαθεί να εκφοβίσει τους Τούρκους με πολιτικές αφομοίωσης, καταπίεση, σχεδόν συνειδητή γενοκτονία ταυτότητας, συνεργάζεται με τρομοκρατικές οργανώσεις και παρέχει κάθε είδους βοήθεια και υποστήριξη στους τρομοκράτες, ειδικά στο στρατόπεδο του Λαυρίου, αλλά αρνείται ξεδιάντροπα αυτά τα γεγονότα, τα οποία όλος ο κόσμος γνωρίζει και τους σπρώχνει τους μετανάστες προς τα σύνορα της Τουρκίας με εξαιρετικά σκληρές και απάνθρωπες πρακτικές» δήλωσε ο Χουλουσί Ακάρ σε ένα παραλήρημα κατά της χώρα μας.
«Η Κύπρος είναι το εθνικό μας ζήτημα»
Ο Χουλουσί Ακάρ δήλωσε ακόμη πως η Ελλάδα πρόσφατα «ασπάστηκε το ψέμα της γενοκτονίας και της μαύρης προπαγάνδας» και επιτέθηκε εκ νέου λέγοντας ότι αφού «προσπάθησε να εισβάλει στην Ανατολία πριν από 100 χρόνια ως πιόνι κάποιου, επιδίωξε ξεδιάντροπα τη θυματοποίηση ακόμη και από την ήττα που υπέστη απέναντι στον τουρκικό στρατό και έχει μπερδευτεί σχετικά με το τι να κάνει για να πουλήσει την ήττα ως γενοκτονία».
Την ίδια στιγμή «καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες για να διαστρεβλώσει τα ιστορικά δεδομένα κάνοντας ταινίες και στήνοντας τα λεγόμενα μνημεία της γενοκτονίας. Ωστόσο, οι πραγματικές θηριωδίες και η γενοκτονία διαπράχθηκαν από την Ελλάδα στην Τρίπολη κατά τη διάρκεια της εξέγερσής της κατά της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και στην προσπάθειά της να καταλάβει την Ανατολία μεταξύ 1919 και 1922», υποστήριξε καλώντας την Ελλάδα «να κοιταχθεί στον καθρέφτη»
Ανέφερε δε ότι «κάθε είδους άδικες και παράνομες ενέργειες της Ελλάδας απαντώνται στο διπλωματικό και εντός στο πεδίο». «Η προσδοκία μας είναι ότι ορισμένοι Έλληνες πολιτικοί, ειδικά κάποιοι συγκεκριμένοι Έλληνες πολιτικοί, θα πρέπει να εγκαταλείψουν αμέσως τις αδιάλλακτες προκλητικές στάσεις τους για εγχώριους πολιτικούς σκοπούς, που αυξάνουν τις ήδη υπάρχουσες οικονομικές δυσκολίες των δικών τους ανθρώπων, βλάπτουν την ευημερία και την ασφάλειά τους και να επικεντρωθούν στην επίλυση των προβλημάτων με ειρηνικούς τρόπους και μεθόδους, καθώς και με τον διάλογο».
Συμφέρον της Ελλάδας να δει την Τουρκία ως ισχυρό σύμμαχο
Δηλώνοντας ότι η Τουρκία είναι πάντα έτοιμη να επιλύει προβλήματα μέσω διαλόγου, ο Ακάρ είπε: «Θα ήταν προς το συμφέρον τόσο της ίδιας όσο και της περιοχής και του ΝΑΤΟ η Ελλάδα να δει την Τουρκία ως ισχυρό, αξιόπιστο και αποτελεσματικό σύμμαχο, όχι ως απειλή» και πρόσθεσε «αναμένουμε από τρίτα μέρη να ενεργήσουν αμερόληπτα, αντικειμενικά, εύλογα, λογικά και σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο». «Η ειλικρινής μας ελπίδα είναι ότι το Αιγαίο και η Μεσόγειος θα είναι μια θάλασσα φιλίας και ότι όλα τα πλούτη θα μοιράζονται δίκαια» επανέλαβε.
Ισχυριζόμενος ότι η αναζήτηση λύσης στην Κύπρο έχει παραμείνει μέχρι στιγμής ασαφής λόγω της «αδιάλλακτης στάσης της ελληνοκυπριακής πλευράς» ο Ακάρ είπε: «Η μόνη λύση στην Κύπρο είναι η αποδοχή της ύπαρξης δύο κυρίαρχων και ισότιμων ανεξάρτητων κρατών. Τώρα, άρχισαν να γίνονται τα απαραίτητα βήματα για την αναγνώριση της ΤΔΒΚ στη διεθνή σκηνή και σε αυτό το πλαίσιο, η ΤΔΒΚ έλαβε πρόσφατα καθεστώς παρατηρητή στον Οργανισμό Τουρκικών Κρατών».
Περιγράφοντας την Κύπρο ως εθνικό ζήτημα, ο Ακάρ επανέλαβε αυτά που δήλωσε νωρίτερα ότι «ως αποτέλεσμα, αν και είμαστε ανοιχτοί στο διάλογο, δεν έχουμε και δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο στην Κύπρο, το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Είμαστε αποφασισμένοι και ικανοί να προστατεύσουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα δικών μας και των Κυπρίων αδελφών μας».
Τουρκικό ΥΠΕΞ: Για τις εντάσεις ευθύνεται η Ελλάδα
Παράλληλα, σήμερα το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών δημοσιοποίησε την ετήσια έκδοση του δελτίου του στο οποίο περιγράφονται οι επιδιώξεις και οι θέσεις της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής ανά γεωγραφική περιοχή, βάλλοντας κατά της Ελλάδος την οποία και κατηγορεί ως υπαίτια για την ένταση που επικρατεί στις σχέσεις των δυο κρατών.
«Η θετική ατμόσφαιρα στις σχέσεις μας με την Ελλάδα ήταν βραχύβια και η ελληνική πλευρά δεν επέδειξε ειλικρινή και τίμια προσέγγιση και συνέχισε τις προκλητικές και κλιμακούμενες ενέργειες και δηλώσεις της» σημειώνει το Τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών το οποίο και την κατηγορεί για επιθετική και εχθρική στάση.
Στην έκθεση προβάλλει τις πάγιες θέσεις της για το κυπριακό, το Αιγαίο, τις έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο, την αποστρατιωτικοποίηση των ελληνικών νησιών ενώ κάνει λόγο για τουρκική μειονότητα στη Θράκη και στα Δωδεκάνησα τα δικαιώματα της οποίας η Ελλάδα κατηγορείται ότι καταπιέζει.
Τουρκικά ΜΜΕ: Η χειραψία Ερντογάν - Σίσι πανικόβαλε την Ελλάδα
Εντύπωση προκαλεί ότι η πλειοψηφία του τουρκικού Τύπου επικεντρώνεται στην ελληνική αποστολή που βρίσκεται στην Αίγυπτο την οποία και χαρακτηρίζουν ως αποτέλεσμα «πανικού» της Ελλάδας μετά τη χειραψία του Τούρκου προέδρου με τον Αιγύπτιο ομόλογό του στο Κατάρ.
Μάλιστα δίδουν μεγάλη βαρύτητα στις συμφωνίες που επίκειται να υπογραφούν ανάμεσα σε Ελλάδα και Αίγυπτο λέγοντας ότι «η Ελλάδα σπεύδει να μεταβεί στην Αίγυπτο και να πραγματοποιήσει επίσημες συναντήσεις στο Κάιρο, με σκοπό να υπογράψει συμφωνίες που έρχονται ενάντια στο δόγμα της Γαλάζιας Πατρίδας της Τουρκίας».
ΠΗΓΗ liberal
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου