Τα μακρόπνοα σχέδια της Τουρκίας και η τραγικότητα της φυλής μας Σημειολογία και Ερντογάν
Προσέξτε τι τεράστιο ρόλο παίζει στην κατανόηση του σήμερα και στην πιθανολόγηση του μέλλοντος - άρα στην πρόληψη -, η Σημειολογία (πχ βλ. Umberto Eco), στην οποία ως λαός έχουμε αποστρέψει το βλέμμα, διότι τάχα είμαστε της ορθής λογικής, αορίστων όμως εννοιών και δεν θέλουμε να μας περάσουν για τίποτα οπισθοδρομικούς δεισιδαίμονες /superstitious.
Η Γείτονα, υπό την ηγεσία του master της σημειολογίας Τούρκου Προέδρου - σε 3η Προεδρική ανανεωμένη θητεία - αργά αλλά σταθερά, μας κυκλώνει πολιορκητικά, μέχρι να μας εξαντλήσει για να παραδοθούμε αμαχητί, σε έναν υπερήφανο συμβιβασμό που θα βαφτίσουμε - ό της παραδοξότητος - νίκη!
Από το δημόσιο διάλογο, φαίνεται πως υπάρχουν πρόθυμοι υπερκομματικοί πολιτικοί για αυτό, όπως και Κοινό/ ψηφοφόροι τους, με το ψευτοδίλημμα: ”και τι θέλετε να κάνουμε, πόλεμο;”
Το αξίωμα του Λέοντος Τολστόι από το έργο Πόλεμος & Ειρήνη που λέει πως τα ισχυρότερα όπλα είναι ο χρόνος και η υπομονή είναι το δόγμα της Γείτονος. Γιατί λοιπόν να κάνει ένοπλο πόλεμο με την Ελλάδα;
1ον. Είμαστε σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ, άρα άν συγκρουστούμε , αυτό θα διαλυθεί, κάτι που δεν θέλουν οι ΗΠΑ, εν μέσω συγκρούσεως στην Ουκρανία και όχι μόνον. Η Τουρκία, ως αναγκαίο κακό, ακόμα κρατείται στο δυτικό στρατόπεδο. Άραγε για πόσο ακόμα και με τι ανταλλάγματα;
2ον. Δεν την ευνοεί το πεδίο μάχης (Αιγαίο - Θράκη), για λόγους που παρέλκουν να αναλυθούν τώρα.
3ον. Κάνει μπίζνες ιδιωτικές, πολιτιστικές και δημόσιες (ως υπεργολάβος) στην Ελλάδα.
4ον. θεωρεί ότι μπορεί να πάρει αυτά που θέλει ασκώντας ένα είδος μπούλινγκ και αμφισβήτησης κυριαρχίας προς την Ελλάδα, διαταράσσοντας την κατοχή και τη νομή μας, με σκοπό σε βάθος χρόνου και με υπομονή να της επιδικαστούν από κάποιο διεθνές αρμόδιο όργανο, τυχόν (μερικά) κυριαρχικά δικαιώματα (δηλ. επί της κυριότητάς μας), τα οποία θα έχει κερδίσει με μία ιδιότυπη sui generis ”χρησικτησία”, έστω και εάν το διεθνές δίκαιο δεν αναγνωρίζει την χρησικτησία όπως το αστικό δίκαιο.
Και δυστυχώς έχουμε τέτοια παραδείγματα που η διεθνής Κοινότητα αναγνώρισε καταπατήσεις ”χρησικτησίας”, όπως το 1939, όταν κατόπιν καταπάτησης της Αλεξανδρέττας της Συρίας, ένα δημοψήφισμα παρωδία, και τη συναίνεση των Γάλλων η πόλη πέρασε από τη Συρία στην Τουρκία!
Το ίδιο δεν προσπαθεί να κάνει επί 49 χρόνια στην Κύπρο; Στα Ίμια και στις “γκρίζες ζώνες” του Αιγαίου, στη Θράκη και ήδη στη θάλασσα νότια της Κρήτης με το ακυρώσιμο σύμφωνο με τη Λιβύη, το οποίο contra legem παράγει αποτελέσματα (βλ πρόσφατη δήλωση της ΕΝΙ SpA), μέχρι να ακυρωθεί από αρμόδιο διεθνές όργανο, αν και εφόσον προσβληθεί και εάν ακυρωθεί;
Σε επίρρωση αυτού, οι Βόρειοι γείτονές μας, δεν κέρδισαν τ′ όνομα Μακεδονία (έστω με τον επιθετικό προσδιορισμό Βόρεια) επειδή τάχα το χρησιμοποιούσαν κι αυτοί επί κάμποσα χρόνια; ”Χρησικτησία” ονόματος δεν έκαναν; που τόσο η διεθνής κοινότητα, όσο και εμείς αναγνωρίσαμε;
Άρα πως λέμε ότι δεν υφίσταται ”¨χρησικτησία” στο διεθνές δίκαιο; Μπορεί να μην υφίσταται θεωρητικά, αλλά υφίσταται στην πράξη και λέγεται παγίωση de facto καταστάσεων που στο τέλος είτε αποδέχεσαι ή πας σε ένοπλο πόλεμο και η παρούσα ιστορική στιγμή δεν ενδείκνυται .
5ον. Μας κυκλώνει και μας πολιορκεί με βάσεις της σε Αλβανία, Λιβύη, άριστες σχέσεις με Σκόπια κλπ.
6ον. Η Τουρκία δεν θέλει να μας κατακτήσει κάνοντάς μας Τούρκους Πολίτες!
Δεν είναι ανόητη να θέλει 10 εκατομμύρια ”ταραξίες” μέσα στους κόλπους της, που κάθε μέρα θα απεργούν και θα τσακώνονται μεταξύ τους. Όχι , δεν θέλει τέτοιες ”αναρχικές” εστίες, αφού θυμάται πολύ καλά τι γινόταν από το 1453 - 1922 (χοντρικά) .
Η Τουρκία θέλει να μας έχει ως ”υποτελή χώρα”, που θα μας διαχειρίζεται για όφελός της έναντι τρίτων μεγάλων δυνάμεων, αποδεικνύοντας πως αυτή είναι ο ρυθμιστής/ κλειδοκράτορας της περιοχής και όχι η Ελλάδα.
Προσέξτε τη σημειολογία των Γειτόνων:
29 Μαϊου 2020 το Πορθητής (Fatih) ξεκίνησε για τη Μαύρη Θάλασσα
29 Μαϊου 2020 Navtex νότια της Κρήτης με κωδικούς ονομάτων:
NE - MUTLU - TÜRKÜM & DİYENE AREA, που μας παράγουν το Κεμαλικό ρητό: Ne mutlu Türküm diyene, δηλ. τί ευτυχία να λες είμαι Τούρκος! Κάτι που αντικρίζουν καθημερινά απέναντί τους στο βουνό γραμμένο και οι κάτοικοι της Λευκωσίας.
29 Μαΐου 2020 πέταξε drone στα σύνορα του Έβρου με κωδικό : 1453 - ΤΒ2. Καθόλου τυχαίο!
Ιούλιος 2020, μετατροπή της Αγιά Σοφιάς σε τζαμί, άτυπο χρίσμα Χαλίφη του Τούρκου Προέδρου.
Τα δε πλοία που κάνουν τις παραβιάσεις για τάχα σεισμολογικές έρευνες και γεωτρήσεις έχουν τα ονόματα:
Fatih (προσωνύμιο) του Μωάμεθ, σημαίνει Πορθητής. Είχε μη Τουρκάλα μητέρα και το πιθανότερο αυτή που τον μεγάλωσε να ήταν Ελληνίδα χριστιανή. Ο Πορθητής γνώριζε Ελληνικά (ομιλία & γραφή).
Orhan Gazi Bey: Γιός του ιδρυτή του οίκου των Οθωμανών Osman Gazi. H Θεοδώρα Ιωαν. Καντακουζηνού ήταν μία εκ των συζύγων του.
Barbaros (προσωνύμιο) του Hayreddin Paşa. Σημαίνει κοκκινογένης, από το Ιταλικό Barba-rossa. Καταγόταν από μητέρα χριστιανή, χήρα ιερέα, ο δε 2ος σύζυγός της Γιακούμπ, και πατέρας του Hayreddin, μάλλον ήταν Ελληνας ή Αλβανός Σπαχής από τα Γιαννιτσά. Ο Hayreddin γεννήθηκε στη Γέρα της Λέσβου.
Oruç Reis (προφέρεται Ορούτς Ρείς και όχι Ρέις και σημαίνει Καπετάνιος), ήταν ο μεγάλος αδελφός του Hayreddin Paşa Barbaros.
Κλείνω με τη σημειολογία των ημερομηνιών οροσήμων που θέτει ο Τούρκος Πρόεδρος ως δεσμεύουσες τις μελλοντικές ηγεσίες και λαό:
29.10.2023: 100 χρόνια από την ίδρυση της Τουρκικής Δημοκρατίας.
2053: 600 χρόνια από την Άλωση (1453), η Τουρκία θέλει να είναι G7 από G20, που είναι σήμερα.
2071: 1000 χρόνια από τη μάχη στο Μάτζικερτ (26.08. 1071). Η Τουρκία θέλει να είναι στις 3 παγκόσμιες δυνάμεις που θα ορίζουν το μέλλον της ανθρωπότητας.
Επίσης για όσους δεν το έχουν παρατηρήσει. Η Τουρκία μόλις απέκτησε Κούρδο υπουργό Εξωτερικών (H.Fidan)
Στη ΜΙΤ, ομοίως Κούρδος (I. Kalin)
Στο τιμόνι της οικονομίας, άλλος ένας Κούρδος ( M.Şimşek).
Ο Πρόεδρος, από την Ποταμιά της Ριζούντας του Πόντου .
Όπως παλαιότερα ο Μουσταφά Κεμάλ από το Λαγκαδά Θεσσαλονίκης και ο πνευματικός πατέρας του Τουρκικού εθνικισμού Κούρδος (zaza) Ziya Gökalp.
Κουρδικής καταγωγής και τουρκοποιημένοι γενίτσαροι, διαχρονικά στην ιστορία, απέναντι μας.
( * σημ. Τουρκομάνους Μογγολικής καταγωγής, ο Ελληνισμός μάλλον είδε τελευταία φορά το 1453;)
Γι αυτό σφάλλουν όσοι αποκαλούν τους Οθωμανούς και σημερινούς Τούρκους απαξιωτικά ” Μογγόλους” όχι μόνο γιατί εμπεριέχει ρατσιστικό χαρακτηρισμό και απαξία , αλλά κυρίως γιατί ιστορικά είναι λάθος.
Ο τουρκισμός, δεν είναι θέμα καταγωγής, αλλά επιλογής και άσκησης πολιτικής .
Κατά πόσον τα γνωρίζουμε, αναγνωρίζουμε και διαχειριζόμαστε αυτά;
Απέναντι στη σημειολογία της Τουρκίας, εμείς έχουμε το 1821 - 2023 , που αντί για πηγή ενότητας, αποτελεί άλλη μιά πηγή διχόνοιας δολερής ( πχ ποιος ξεκίνησε πρώτος την επανάσταση, αν ήταν ταξική ή εθνική κ.ά ).
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου