Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο Ψάχνουν αεροπλάνο με χρυσό στη θαλάσσια περιοχή της Κύπρου

Λευκωσία: Κυνήγι χαμένου θησαυρού κρύβεται πίσω από πρόσφατες αποστολές στη θαλάσσια περιοχή της Κύπρου, όπως υποστηρίζουν άτομα, τα οποία είχαν εμπλακεί στο παρελθόν σε διάφορες έρευνες στον υποθαλάσσιο χώρο της Κύπρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ερευνητικές δραστηριότητες ορισμένων οργανισμών εντάθηκαν το τελευταίο διάστημα, όταν διέρρευσαν πληροφορίες πρόσφατα από τις ΗΠΑ ότι, κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, αεροπλάνο φορτωμένο χρυσάφι κατέπεσε στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Κύπρου.


Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, οι πλάκες χρυσού φορτώθηκαν από ευρωπαϊκή χώρα, η οποία απειλείτο με κατάληψη από τους Γερμανούς, με σκοπό να διασωθεί από τους κατακτητές. Το αεροπλάνο φέρεται να είχε ως προορισμό την Παλαιστίνη, αλλά για κάποιο λόγο δεν έφτασε ποτέ.

Όταν πρόσφατα δόθηκε άδεια για έρευνα αεροπλάνου της Αιθιοπίας, που κατέπεσε στη θάλασσα, εκτός από το συγκεκριμένο αεροπλάνο αναζητήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, και το αεροπλάνο που φέρεται να μετέφερε χρυσάφι.

Ένα άλλο γεγονός, που εξήρε τη φαντασία για την ύπαρξη του χρυσού, ήταν περί το τέλος του 2009 και αρχές του 2010 όταν γερμανικό ερευνητικό πλοίο ανέλκυσε στο πλαίσιο έρευνας τέσσερα μικρά κομμάτια μετάλλου (συντρίμμια) από τμήμα αεροπλάνου, τα οποία και φωτογραφήθηκαν.

Για τον εντοπισμό των κομματιών, τα οποία ανευρέθησαν κοντά στον «Ερατοσθένη», ετοιμάστηκε σχετική επιστολή ενώ υπάρχουν και οι φωτογραφίες. Από την άλλη, υπάρχουν και αυτοί οι οποίοι θεωρούν ότι οι έρευνες, που διενεργούνται, είναι καθαρά επιστημονικές και δεν έχουν οποιαδήποτε άλλη σκοπιμότητα.

Παράλληλα με όλα τα πιο πάνω, υπάρχει ο ισχυρισμός ότι ξένοι οργανισμοί εκμεταλλεύονται τις έρευνες στον «Ερατοσθένη» με σκοπό να πετύχουν απαγόρευση οποιασδήποτε έρευνας καθώς και πιθανές εξορύξεις υδρογονανθράκων στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Κύπρου. Οι πληροφορίες αφορούν την ύπαρξη θαλάσσιων ειδών, που «πρέπει να προστατευθούν», όπως και την ύπαρξη κοραλλιών.

Πάντως, οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες εκδίδουν ερευνητικές άδειες σε ερευνητικές αποστολές, θεωρώντας ότι αυτές επιστρώνονται σε ό,τι περιλαμβάνει στην άδεια που εκδίδουν. Ως προς το ποιος έχει δίκιο, είναι κάτι που θα αποδειχθεί στο μέλλον.

ΠΗΓΗ philenews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου