Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2015

Η νέα Κρήτη

Του Ν.Λυγερού

Η νέα Κρήτη δεν θα είναι μόνο η λεβεντομάνα. Σιγά σιγά θα βρεθούν αγωνιστές που ακολουθούν τη διδασκαλία της στρατηγικής που θα καταλάβουν ότι η ενέργεια είναι το μέλλον. Διότι η Κρήτη δεν είναι μόνο ένα μεγάλο νησί που είναι απομονωμένο. Εντάσσεται στο πλαίσιο της ελληνικής ΑΟΖ και με αυτό έχει ένα λαμπρό πεδίο δράσης, όχι μόνο με τα εννέα θαλάσσια οικόπεδα που βρίσκονται νότια, αλλά και με τα επόμενα που θα δημιουργηθούν στην λεκάνη Ηροδότου. Έτσι, η νέα Κρήτη πρέπει να προετοιμαστεί ως Περιφέρεια και να δράσει σε επίπεδο στρατηγικής κι όχι να παραμείνει σε αναμονή για τα αποτελέσματα στο Ιόνιο.
Μια ενεργειακή Κρήτη που σέβεται τους ανθρώπους, το περιβάλλον, τον πολιτισμό και τον τουρισμό είναι εφικτή κι αποτελεί στρατηγικό στόχο για το μέλλον που έχει αρχίσει. Η νέα Κρήτη πρέπει να σκεφτεί τα κοιτάσματα σαν τον Μίνωα ως νέα κάστρα που θα προστατεύουν το νησί από τη θάλασσα, που θα αποτελούν προμαχώνα της κεντρικής δομής. Επίσης, ως πέρασμα και μάλιστα διπλό με τους αγωγούς ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου θα παίξει ένα ρόλο σε μια ευρύτερη σκακιέρα που αφορά άμεσα την Ανατολική Μεσόγειο και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Κατά συνέπεια η Περιφέρεια πρέπει να είναι έτοιμη και προετοιμασμένη γι’ αυτό το επίπεδο, δίχως να αφήνει σε άλλους να πάρουν πρωτοβουλίες γι’ αυτήν. Η νέα Κρήτη έχει, επίσης, το καθήκον να αναδείξει το γεγονός ότι στοιχεία της είναι Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς κι ότι τα τείχη δεν είναι μόνο διακόσμηση που κάποτε ενοχλεί την τωρινή κοινωνία, αλλά η παρουσία της ιστορίας που με τον Χάνδακα έγινε ευρωπαϊκή. Και αυτό πρέπει να γίνει δίχως να ξεχάσει την άυλη κληρονομιά της, όπως είναι ο Ερωτόκριτος, γιατί κι αυτός ανήκει στην Ανθρωπότητα.


                                                        Νέος υποψήφιος πρώτος με 555.339 ψηφία
                                                                   Των Ν. Λυγερού, O. Rozier

Στο πλαίσιο του νέου ερευνητικού προγράμματος που ξεκινήσαμε, ανακαλύψαμε έναν αριθμό που πέρασε όλα τα τεστ πριν την ολοκληρωτική πιστοποίηση, ο οποίος έχει 555.339 ψηφία. Η μαθηματική του μορφή είναι του τύπου τ(77334961-1). Έχει κατασκευαστεί με τη μεθοδολογία LR, δηλαδή με τη χρήση των πρώτων αριθμών 773 και 34961 στους οποίους εφαρμόζεται η συνάρτηση του Ramanujan. Σε μέγεθος αυτός ο υποψήφιος πρώτος αριθμός ανήκει στους υπέρ γιγαντιαίους, αφού έχει περισσότερα από 100.000 ψηφία. Για το πρόγραμμα LR αντιπροσωπεύει τον πρώτο μεγαλύτερο υποψήφιο που έχουμε ανακαλύψει από την αρχή της διανομής των υπολογισμών στην ομάδα μας.

                                                          Πέρα από το μισό εκατομμύριο ψηφία για τους LR
                                                                            Των Ν. Λυγερού, O. Rozier

Αφού βρήκαμε το 2010 την έκτη λύση στην εξίσωση του Ramanujan τ(ρ) ≡ 0 [ρ], αρχίσαμε από το 2011 εντατικά μέσω της μεθοδολογίας που αναπτύξαμε, την αναζήτηση πρώτων αριθμών τύπου Lehmer – Ramanujan μεγάλου μεγέθους. Η θεμελιακή μας ιδέα ήταν και είναι ότι αυτή η προσέγγιση μπορεί να παράγει μεγάλους πρώτους αριθμούς μέσω των θεωρημάτων που έχουμε αποδείξει και που αφορούν χρήση ειδικών πρώτων αριθμών στη συνάρτηση τ(n) του Ramanujan. Ο πρώτος πρώτος αριθμός τέτοιου τύπου ανακαλύφθηκε από τον Lehmer το 1965 και γι’ αυτόν τον λόγο ονομάσαμε αυτούς τους πρώτους αριθμούς LR. Με τη βοήθεια μαθητών και υπολογιστών ερευνήσαμε την κατανομή αυτών των αριθμών LR. Αυτό μας επέτρεψε να αναπτύξουμε δύο προσεγγίσεις. Η μία αφορά την πιστοποίηση μέσω της μεθόδου των ελλειπτικών καμπυλών των πρώτων αριθμών LR της τάξεως των δεκάδων χιλιάδων ψηφίων, πράγμα που μας οδήγησε ήδη στην ανακάλυψη ενός πρώτου αριθμού LR με 29.492 ψηφία, που αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ για τον τομέα. Η άλλη αφορά την εύρεση πιθανών πρώτων αριθμών LR της τάξης των εκατοντάδων χιλιάδων ψηφίων. Μέσω αυτής εντοπίσαμε πιθανούς πρώτους αριθμούς με περισσότερα από 250.000 ψηφία, το 2011 και το 2015. Τώρα καταφέραμε το 2015 να βρούμε ένα πιθανό πρώτο αριθμό LR με 555.339 ψηφία. Πρακτικά λοιπόν, μετά από πέντε χρόνια έρευνας είμαστε πέρα από το μισό εκατομμύριο ψηφία για τους πιθανούς μας πρώτους αριθμούς LR.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου