Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2020

To μελλοντικό πρόσωπο του πολέμου-Η Κίνα παρουσίασε τεχνολογία εκτόξευσης σμήνους drone από εκτοξευτή τοποθετημένο σε φορτηγό όχημα(Βίντεο)

Χωριανόπουλος Άγγελος 

Από το infognomonpolitics


Η Κίνα έχει δοκιμάσει επιτυχώς το σύστημα swarm drone που καθιστά την απειλή της τεχνολογίας swarm ακόμα ρεαλιστικότερη, ειδικά σε μια εποχή όπου η Κίνα αντιμετωπίζει αντιπάλους όπως τις ΗΠΑ, Ινδία και Ιαπωνία.

Η China Electronics Technology Group (CETG), κρατική εταιρεία, σύμφωνα με πληροφορίες, διεξήγαγε τη δοκιμή το Σεπτέμβριο και δημοσίευσε το βίντεο την Τρίτη μαζί με κάποιες λεπτομέρειες.


Σύμφωνα με δημοσιεύματα κινεζικών τοπικών ΜΜΕ, η δοκιμή κατέδειξε την ικανότητα της όλης διαδικασίας, όπως η ταχεία ανάπτυξη οχημάτων, η εντατική εκτόξευση, η εκτόξευση στον αέρα, η διεξαγωγή ελιγμών, ο ακριβής σχηματισμός, η αλλαγή σχηματισμού, η επιθεώρηση εδάφους και η επίθεση-επίθεση ακριβείας.

Στο βίντεο, τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη εκτοξεύονται από ένα όχημα παρόμοιο με το Dongfeng Humvee και ένα ελικόπτερο επίσης. Σύμφωνα με τον David Hambling του Forbes, η Κίνα είχε από καιρό τακτικής περιπλάνησης πυρομαχικά όπως το 20-λιβρών CH-901, το οποίο κινείται πάνω από την περιοχή-στόχο στέλνοντας πίσω βίντεο για τον φορέα εκμετάλλευσης (χειριστή) για να εντοπίσει τον στόχο. Όταν γίνει αυτή η διαδικασία, το πυρομαχικό είναι έτοιμο να πλήξει τον αντίπαλο.




“Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη εκτοξεύονται με πεπιεσμένο αέρα, στη συνέχεια ξεδιπλώνουν τα φτερά τους και πετούν προς την περιοχή-στόχο με μια ηλεκτρική έλικα. Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη καμικάζι φέρουν υψηλής τεχνολογίας εκρηκτικές κεφαλές, δυνητικά αρκετά ισχυρές για να καταστρέψουν άρματα μάχης και άλλες τεθωρακισμένες μονάδες», δήλωσε.


Οι ΗΠΑ βρίσκονται επίσης στον αγώνα για την ανάπτυξη της τεχνολογίας swarm drone. Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ έχει ήδη πραγματοποιήσει επιθετικές επιχειρήσεις σμήνους με drone LOCUST που αναπτύχθηκε από την Raytheon.


Πέρυσι, η CETG παρουσίασε μια πολυλειτουργική μονάδα επεξεργασίας για πληροφορίες σμήνους. Σύμφωνα με το CETG, με βάση τους αλγόριθμους νοημοσύνης σμήνους και τα δυναμικά πρωτόκολλα δικτύωσης, η μονάδα επεξεργασίας διαθέτει έλεγχο πτήσης, σχεδιασμό αποστολών, λήψη αποφάσεων πληροφοριών και δυναμική δικτύωση, ενσωματώνοντας το σύστημα ελέγχου πτήσης και το σύστημα μέτρησης και ελέγχου των παραδοσιακών μη επανδρωμένων αεροσκαφών.


“Το 2018 η Κίνα παρουσίασε ένα όχημα εκτόξευσης με οκτώ CH-901, το οποίο θα ξεκινήσει ένα κάθε φορά. Η διαφορά εδώ είναι η τεχνολογία swarm, πράγμα που σημαίνει ότι ο χειριστής χρειάζεται μόνο να ορίσει το στόχο», εξήγησε ο Hambling. Το σύστημα swarm εξασφαλίζει ότι όλα τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη τηρούν τους ίδιους κανόνες για να ακολουθούν τη συνοχή χωρίς να συγκρούονται μεταξύ τους.


Αμυντικοί αναλυτές πιστεύουν ότι είναι πολύ δύσκολο για τον αντίπαλο να πολεμήσει με αυτά τα σμήνη drones. Σύμφωνα με τον Ιsaak Kaminer, καθηγητής μηχανικής στο Ναυτικό Μεταπτυχιακό Σχολείο των ΗΠΑ – μεγάλης κλίμακας σμήνη είναι ήδη μια επικείμενη απειλή. Πρότεινε ότι η διακοπή ενός σμήνους δεν είναι απλώς θέμα οδήγησης αρκετών πυραύλων ή σφαιρών σε αυτό· Αντ ‘αυτού, το σμήνος πρέπει να γίνει outsmarted.

Ο Χάμμπλινγκ αναγνώρισε επίσης τη δυσκολία αντιμετώπισης τέτοιων μη επανδρωμένων αεροσκαφών. Έγραψε ότι jammers μπορεί να μην είναι αρκετό αν τα drones δεν έχουν άμεση σύνδεση με τον χειριστή. O μόνος τρόπος για να αμυνθούν οι ΗΠΑ έναντι των swarm drones είναι αναπτυσσόμενες τεχνολογίες ”counter swarm”.

Με πληροφορίες από: thedrive, eurasiantimes, defensenews 

ΠΗΓΗ infognomonpolitics

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου