Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2020

“Ο Ερντογάν μεταξύ παράνοιας και πολιτικού υπολογισμού”…

Ένα εξαιρετικά αιχμηρό άρθρο δημοσιεύει το γαλλικό περιοδικό «Marianne» κατά του προέδρου της Τουρκίας με τίτλο: «Ερντογάν: Οι πόλεμοι που προκαλεί εκεί κάτω, τα δίκτυα που στήνει εδώ». «Κινείται μεταξύ παράνοιας και πολιτικού υπολογισμού» αναφέρει το περιοδικό σκιαγραφώντας την προσωπικότητα του προέδρου της Τουρκίας.

«Στις 31 Δεκεμβρίου του 2015, επιστρέφοντας από ένα ταξίδι στη Σαουδική Αραβία που τον ενέπνευσε, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απευθύνει το μήνυμά του για το νέο έτος στους Τούρκους πολίτες: “Σε ένα ενιαίο σύστημα όπως η Τουρκία, ένα προεδρικό σύστημα μπορεί να γίνει τέλειο. Υπάρχουν παραδείγματα τόσο στον κόσμο όσο και στην ιστορία. Θα δείτε το παράδειγμα αυτό στη Γερμανία του Χίτλερ», συνεχίζει το Marianne αναφερόμενο στην γνωστή δήλωση του Ερντογάν που είχε προκαλέσει διεθνώς πάταγο.

«Τον Ιούλιο του 2016, μία απόπειρα ψευδο-πραξικοπήματος εναντίον του ενθάρρυνε αυτή τη ναρκισσιστική εκτροπή, τα πρώτα συμπτώματα της οποίας εμφανίστηκαν το 2012 με την κατασκευή του Παλατιού του στην Άγκυρα, ένα κτίριο μεγαλομανίας με συμβολισμούς στις οθωμανικές δυναστείες κατά τον 11ο έως τον 13ο αιώνα. Τέσσερα χρόνια αργότερα,… ο ηγέτης του “Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης” (ΑΚΡ) να προχωρήσει σε δημοψήφισμα υπέρ του προεδρικού συστήματος στην Τουρκία που του δίνει σχεδόν απόλυτη εξουσία», συνεχίζει το άρθρο. 

Διαβάστε την ενδιαφέρουσα συνέχεια στην πηγή

ΠΗΓΗ defence-point

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου