ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ στα κατεχόμενα μια ακραία ρητορική. Μια ρητορική διαχωρισμού και μίσους. Το κατοχικό καθεστώς, φερέφωνο της Άγκυρας, καθημερινά επιτίθεται κατά των Ελληνοκυπρίων και προτάσσει ιδέες, που οδηγούν στην παγίωση των τετελεσμένων. Οι Τατάρ, Ελγκιούν, Ερτογρούλογλου, ως να έχουν ειδική αποστολή, κάνουν καθημερινά δηλώσεις, πάντα επιθετικές, με στόχο να διευρύνουν το χάσμα. Να αναδείξουν, κατά το δικό τους αφήγημα, σε ό,τι αφορά το Κυπριακό, την πολιτική τους. Αν και διαχρονικά οι εκάστοτε ηγεσίες του κατοχικού καθεστώτος λειτουργούσαν ως εγκάθετοι, που εφάρμοζαν τις οδηγίες/εντολές της Άγκυρας, αυτή η συγκεκριμένη, η παρούσα, είναι η πλέον «καθαρόαιμη». Είναι πρόδηλο ότι η ηγεσία του ψευδοκράτους, πέραν από τους ανταγωνισμούς που έχουν μεταξύ τους οι διάφοροι, ο «κοινός» τόπος για όλους είναι ότι προσπαθούν να είναι βασιλικότεροι του Βασιλέως. Λέγει ένα η Τουρκία και αυτοί θέλουν να προβάλλουν πολλαπλάσια. Δίνουν καθημερινά εξετάσεις στον νεοσουλτάνο της Άγκυρας, τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Ο ΚΑΤΟΧΙΚΟΣ ηγέτης, Ερσίν Τατάρ και οι υπόλοιποι προβάλλουν το ψευδοκράτους. Θέλουν αναβάθμιση. Γι αυτό και —με εντολή της Άγκυρας— θέτουν ως προϋπόθεση για την επανέναρξη μιας διαδικασίας διαπραγματεύσεων την αναγνώριση της «κυριαρχικής ισότητας» και του «ίσου διεθνούς καθεστώτος». Δηλαδή, αυτό που ζητούν είναι η εκ προοιμίου αναγνώριση του ψευδοκράτους. Και μετά τι θα συζητηθεί στις διαπραγματεύσεις; Τι θα απομείνει; Η νομιμοποίηση των τετελεσμένων.
ΤΙ είναι το ψευδοκράτος και ζητούν να αναγνωρισθεί; Είναι κατεχόμενες περιοχές. Είναι περιοχές, που έχει καταλάβει ο Αττίλας τον Ιούλιο και τον Αύγουστο του 1974. Είναι τα εδάφη, που πρέπει να επιστραφούν. Αυτό διεκδικούμε και αγωνιζόμαστε. Και αυτό δεν το λένε μόνο οι Ελληνοκύπριοι, αλλά και Τουρκοκύπριοι. Στην τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Γενίν Ντουζέν», ο αρθρογράφος της, Σερχάτ Ιντζιρλί με τίτλο «η τουρκοκυπριακή κοινότητα δεν είναι δουλοπάροικος του Φουάτ Οκτάι», σημειώνει ότι η αξίωση για «κυριαρχική ισότητα» χρησιμοποιείται ως εργαλείο για παρεμπόδιση της λύσης του Κυπριακού. Έχει ενδιαφέρον πώς ο αρθρογράφος περιγράφει το ψευδοκράτος. Το περιγράφει με σαφήνεια: «Η "ΤΔΒΚ" είναι κάτι το οποίο διοικείται εκ μέρους ατόμων που στέλνει η Τουρκία στην Κύπρο με ιδιότητες όπως ‘Αντιπρόεδρος’, ‘πρέσβης’, ‘αξιωματούχος του συντονιστικού γραφείου’, ‘δεν ξέρω και εγώ τι της αντιπροσωπείας βοήθειας’, ‘διοικητής’, ‘μουφτής’, ‘πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας’, ‘διοικητής της οργάνωσης πολιτικής άμυνας’. Κοντολογίς, η "ΤΔΒΚ" δεν είναι κράτος που έχει ίση κυριαρχία. Δεν διαθέτει ‘έδαφος’ που αποτελεί για παράδειγμα την πρώτη προϋπόθεση για να είναι… Σχεδόν το 90% του εδάφους με τίτλο ιδιοκτησίας που ισχυρίζεται ότι είναι κτισμένη πάνω του η "ΤΔΒΚ" αποτελείται από γη που έχει τύχει σφετερισμού το ατομικό ιδιοκτησιακό της δικαίωμα. Αν το εξηγήσουμε με μιαν πολύ απλή έκφραση, τα εδάφη της ΤΔΒΚ είναι κλεμμένα! Είναι κλοπιμαία!».
ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ για την πλήρη περιγραφή ενός ψευδοκράτους, με κατοχική διοίκηση, που είναι πλήρως εξαρτημένη από την Τουρκία. Είναι μια υποτελής διοίκηση στην Τουρκία, που λειτουργεί ώστε να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα της Άγκυρας και όχι των Τουρκοκυπρίων. Είναι γι' αυτό που σημειώνουμε πολλές φορές ότι ο αγώνας για ανατροπή των κατοχικών δεδομένων, για απαλλαγή μας από την Τουρκία, είναι κοινός όλων των πολιτών της χώρας.
ΠΗΓΗ philenews
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου