Η Τουρκία πραγματοποίησε δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου μικρού βεληνεκούς, εγχώριας κατασκευής, πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα την Τρίτη, μετέδωσε το πρακτορείο Bloomberg.
Η εκτόξευση έγινε από το λιμάνι της Σινώπης
Μια κινητή πλατφόρμα χρησιμοποιήθηκε για να εκτοξευθεί ο πύραυλος από το στρατιωτικό αεροδρόμιο κοντά στο λιμάνι της πόλης Ρίζε στις 6.50 π.μ. τοπική ώρα, ανέφεραν οι πηγές που επικαλείται το Bloomberg, ζητώντας να διατηρηθεί η ανωνυμία τους.
Turkey test fires a locally made, short-range ballistic missile over the Black Sea on Tuesday, sources say https://t.co/dOU8syVapY
— Bloomberg (@business) October 18, 2022
Το βλήμα εκτοξεύθηκε από απόσταση 561 χιλιομέτρων και έπεσε στην ακτή του λιμανιού της Σινώπης έπειτα από 458 δευτερόλεπτα ή περίπου 7,5 λεπτά, όπως μεταδίδει το International Defence Analysis.
Ο πύραυλος TAYFUN είναι κατασκευής της τουρκικής εταιρείας όπλων ROKETSAN και είναι ο τουρκικός πύραυλος με το μεγαλύτερο βεληνεκές.
𝙏𝘼𝙔𝙁𝙐𝙉 𝘽𝙖𝙡𝙡𝙞𝙨𝙩𝙞𝙘 𝙈𝙞𝙨𝙨𝙞𝙡𝙚 𝙏𝙚𝙨𝙩 𝙁𝙞𝙧𝙚𝙙
— International Defence Analysis (@Defence_IDA) October 18, 2022
Roketsan, one of the world's leading precision ammunition developer companies, successfully carried out the first test firing of the TAYFUN Missile, Turkey's first Short Range Ballistic Missile (SRBM). pic.twitter.com/3lOGxyMhFb
Η εταιρεία ROKETSAN θεωρείται μια από τις κορυφαίες βιομηχανίες ανάπτυξης όπλων υψηλής ακρίβειας.
#Turkish @roketsan #TAYFUN Missile System test firing completed.
— International Defence Analysis (@Defence_IDA) October 18, 2022
At 06:50, the missile fired from the Rize-Artvin Airport MSB apron in the direction of Sinop, successfully hitting the target 561 km away in 458 seconds. pic.twitter.com/chSJs0hydQ
Δείτε στο βίντεο τη στιγμή της εκτόξευσης:
Το πρόγραμμα Τυφώνας
Το μυστικό πρότζεκτ κατασκευής πυραύλων που ονομάζεται Tayfun ή Τυφώνας στα ελληνικά, βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και αρκετά χρόνια, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές. Η προεδρία της Αμυντικής Βιομηχανίας, η οποία επιβλέπει την ανάπτυξη τοπικών όπλων, αρνήθηκε να αποκαλύψει οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με το έργο.
Υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία παρέλαβε ένα προηγμένο σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας S-400 που κατασκευάστηκε από τη Ρωσία, δύο χρόνια αφότου η Άγκυρα υπέγραψε συμφωνία με τη Μόσχα για την αγορά του συστήματος με την ελπίδα ότι η συνεργασία θα μπορούσε να τη βοηθήσει να αναπτύξει το δικό της πρόγραμμα βαλλιστικών πυραύλων.
Οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις στην Τουρκία, αποκλείοντάς την από το πρόγραμμα των F-35.
ΠΗΓΗ thetoc
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου