ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η SAS Technology, προσηλωμένη στους στόχους της για υλοποίηση των πρωτοπόρων και καινοτόμων συστημάτων της στον τομέα των επανδρωμένων εναέριων οχημάτων, ανακοινώνει με υπερηφάνεια την ολοκλήρωση ενός ακόμη ορόσημου, καθώς το UCAV SARISA ολοκλήρωσε με επιτυχία και τη δεύτερη δοκιμή με ρουκέτες 2,75”(70mm). Το επίτευγμα αυτό εδραιώνει τη θέση της SAS Technology ως πρωτοπόρου στην ανάπτυξη υπερσύγχρονων οπλισμένων μη επανδρωμένων εναέριων συστημάτων.
Σημαντικές Πληροφορίες για το Υπόψη Πρόγραμμα:
1. Εξελίσσεται υπό την εποπτεία της ΓΔΑΕΕ: Η πρώτη οπλισμένη μη επανδρωμένη εναέρια πλατφόρμα, το UCAV SARISA, δοκιμάζεται διεξοδικά σε πεδίο βολής της ΓΔΑΕΕ κάτω από την εποπτεία της, εξασφαλίζοντας συμμόρφωση με τα υψηλότερα επίπεδα ασφάλειας και ακριβείας στην τήρηση διαδικασιών.
2. Δυναμική συνεργασία με τα ΕΑΣ: Η συνεργασία της SAS Technology’s με τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, έχει αποδώσει τα μέγιστα στην επιτυχή εξέλιξη του προγράμματος. Το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ των δυο εταιρειών έχει ανοίξει τον δρόμο για ρηξικέλευθες καινοτομίες στον συγκεκριμένο τομέα.
3. Υποστήριξη από THALES Group: Ο αναγνωρισμένος διεθνώς όμιλος “THALES Group”, μέσω της βέλγικης επιχειρηματικής μονάδας του (Thales Belgium), έχει παράσχει αταλάντευτη υποστήριξη, παρέχοντας τα πυρομαχικά των δοκιμών και εκδίδοντας έγγραφο πιστοποίησης UCAV SARISA για χρήση με όλη την γκάμα των ρουκετών 2,75 κατασκευής της. Η εκφρασμένη πρόθεσή τους να συνεχίσει η συνεργασία για τη δοκιμή των εξαιρετικά αξιόπιστων και αποτελεσματικών κατευθυνόμενων ρουκετών τους (FZ275 LGR), διευρύνει περαιτέρω τους ορίζοντες του προγράμματος. Ως επιβεβαίωση της εξαιρετικής συνεργασίας και των αποτελεσμάτων σχετικά με τις δοκιμές του προγράμματος εξοπλισμού του UCAV SARISA, το THALES Group εξέδωσε διεθνή ανακοίνωση στον ιστότοπο του, η οποία είναι προσβάσιμη στον ακόλουθο σύνδεσμο:
https://www.thalesgroup.com/en/countries-europe/belgium/news/thales-27570mmrockets-successfully-fired-sarisa-drone-international
Αντικειμενικοί Σκοποί και Αποτελέσματα της 2ης Βολής
Η δεύτερη εναέρια βολή, που διεξήχθη στις 27-6-23, ήταν πλήρως επιτυχημένη, εκπληρώνοντας
στο σύνολο τους στόχους που είχαν τεθεί, όπως αναλύεται κατωτέρω:
• Σύστημα αλλαγής γωνίας του εκτοξευτήρα: Νέο σύστημα, σχεδιασμένο για να αλλάζει τη γωνία του εκτοξευτήρα στο κατακόρυφο επίπεδο και να βοηθά στη σκόπευση, το οποίο λειτούργησε άψογα.
• Ακρίβεια Σκόπευσης: Παρά τις σχετικά αντίξοες συνθήκες ανέμου (Μέση ένταση 12m/s, 6+ bft), η σκόπευση σε σημείο με αναφορά στην ακτογραμμή, ήταν απολύτως εφικτή και ακριβής.
• Μείωση των επιδράσεων των καυσαερίων της ρουκέτας: Οι αεροδυναμικές και μηχανολογικές παρεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν από την ομάδα σχεδίασης της SAS Technology, μείωσαν σημαντικά την ανάδραση των υπερηχητικών καυσαερίων της ρουκέτας.
Συνέχεια του Προγράμματος
Με την επιτυχή ολοκλήρωση της φάσης ανάπτυξης του οπλισμένου UCAV SARISA με ρουκέτες
2,75”, η SAS Technology προετοιμάζεται για δοκιμές τακτικής χρήσης με χρήση μοντέλων παραγωγής.
Ενημέρωση των Επιτελείων των ΕΔ: Στα επιτελεία των ΕΔ που ανταποκρίθηκαν στην πρόταση της SAS για παρουσίαση των συστημάτων και των δυνατοτήτων της, έχουν ήδη παρουσιαστεί διεξοδικά οι δυνατότητες του UCAV SARISA, όπως και όλα τα άλλα συστήματα που έχει αναπτύξει ή έχει σε φάση ανάπτυξης η εταιρεία. Έγιναν επίσης προτάσεις της για ειδικά προγράμματα συνεργασίας της εταιρείας με τις ΕΔ, για την αύξηση δυνατοτήτων σε συστήματα που είναι ήδη σε επιχειρησιακή χρήση από αυτές.
Εταιρική χρηματοδότηση και συνεργασία με τις ΕΔ: Η SAS Technology υπογραμμίζει με υπερηφάνεια ότι όλα τα επιτεύγματά της μέχρι σήμερα, έχουν γίνει δυνατά αποκλειστικά μέσω ίδιας χρηματοδότησης. Η πρακτική αυτή αν και έχει σαφώς πεπερασμένες δυνατότητες, απέδειξε την τεχνολογική επάρκεια της εταιρείας και την δυνατότητά της για καινοτομία, ενώ έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον διεθνών εταιρειών κατασκευής αμυντικού υλικού για συνεργασία στην εγκατάσταση συστημάτων τους σε UCAV της εταιρείας. Όπως έχει αποδείξει η διεθνής πρακτική όμως, ακόμη και σε περιπτώσεις βιομηχανικών κολοσσών διεθνούς εμβέλειας, η ανάπτυξη και η εξέλιξη οπλικών συστημάτων απαιτεί την συνεργασία και την ενεργό συμμετοχή των ΕΔ και της κυβέρνησης γενικότερα, της οικείας χώρας. Συνεπώς η εξέλιξη και ανάπτυξη της Αμυντικής Βιομηχανίας και στην Ελλάδα δεν θα μπορούσε να περάσει από διαφορετικό δρόμο.
Δοκιμές σε ρεαλιστικά επιχειρησιακά σενάρια: Σχετικά με το ώριμο πλέον τεχνολογικά σύστημα SARISA, έγιναν προτάσεις στα αρμόδια επιτελεία, για την πραγματοποίηση από κοινού δοκιμών, βασισμένων σε ρεαλιστικά επιχειρησιακά σενάρια με πραγματικά πυρά, για την ρουκέτα 2,75 (κατευθυνόμενη και μη), σε διαφορετικά επιχειρησιακά περιβάλλοντα.
Καθώς η SAS Technology επιτυγχάνει ένα ακόμη σημαντικό ορόσημο, η ομάδα της παραμένει σταθερή στη δέσμευσή της για πρωτοποριακές και καινοτόμες εξελίξεις τους τομείς αμυντικού ενδιαφέροντος. Το επιτυχημένο πρόγραμμα δοκιμών UCAV SARISA, υπογραμμίζει την αφοσίωση της εταιρείας στη διαμόρφωση του μέλλοντος των μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων στην Ελλάδα και στην ενίσχυση της θέσης της στον διεθνή ανταγωνισμό.
ΠΗΓΗ https://doureios.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου