«Θα πάρω τη σφεντόνα μου ενάντια στους πυραύλους, για να προστατεύσω τα παιδιά στη Γάζα, αρκεί να το θέλει το τουρκικό έθνος». Ετοιμοπόλεμος και κατά των «εσωτερικών προδοτών» ο κυβερνητικός εταίρος Ερντογάν.
Ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί, αρχηγός των Γκρίζων Λύκων, δηλώνει έτοιμος «να ξεκινήσει αποστολή στη Γάζα, εάν το επιθυμεί το κράτος και το τουρκικό έθνος», μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ, ενώ παράλληλα καταδίκασε όσους επέκριναν το προηγούμενο «τελεσίγραφό του» προς το Ισραήλ προκειμένου να σταματήσει την επίθεση κατά του θύλακα.
Κατά τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός του, ο αρχηγός του Εθνικιστικού Κινήματος (MHP) είπε ότι «προσωπικά» θα ξεκινούσε αποστολή στη Γάζα, εάν τόσο το κράτος όσο και το τουρκικό έθνος επιθυμούσαν μια τέτοια παρέμβαση.
Ο Μπαχτσελί αρχικά είχε ζητήσει να απευθυνθεί τελεσίγραφο 24 ωρών προς το Ισραήλ ώστε να αποσυρθεί από τη Γάζα, καλώντας την Τουρκία να παρέμβει, εάν δεν τηρηθεί η προθεσμία. Παρά τη λήξη του τελεσίγραφου, η Τουρκία δεν προέβη σε στρατιωτική δράση, αλλά ο Μπαχτσελί εξέφρασε τη δέσμευσή του να υποστηρίξει τον πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν. Παράλληλα, χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα προς όσους διαφώνησαν με τη στάση του.
«Τα λόγια μου δεν απευθύνονται στους "προθύμους" με τα ψυχικά προβλήματα, στους άχρηστους προδότες που στηρίζουν την κατοχή», είπε.
Και πρόσθεσε: «Εάν το κράτος μου με θέλει, εάν το έθνος μου με υποστηρίζει, εάν το απαιτούν οι συνθήκες, θα είναι τιμή μου να ξεκινήσω με μια σφεντόνα ενάντια στους πυραύλους για να προστατεύσω τα παιδιά στη Γάζα».
Ο Μπαχτσελί επέκρινε επίσης τα Ηνωμένα Έθνη και τον Οργανισμό Ισλαμικής Συνεργασίας για «αδράνεια» στη Γάζα, λέγοντας: «Ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών μπόρεσε μόνο να εμφανιστεί στο συνοριακό πέρασμα της Ράφας. Δεν υπάρχει καμία ελπίδα από τον Οργανισμό Ισλαμικής Συνεργασίας. Οι ισλαμικές χώρες παρακολουθούν ανήμπορες τους βομβαρδισμούς στη Γάζα».
Ο ηγέτης του MHP τόνισε ότι είναι καθήκον του τουρκικού έθνους να προστατεύσει και να υποστηρίξει τη Γάζα, ενώ παρουσίασε δύο πιθανά σενάρια. Είτε θα μπορούσε να επιτευχθεί διαρκής ειρήνη μέσω λύσης δύο κρατών, είτε η Τουρκία, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις πιθανές προφυλάξεις, θα εξέφραζε την αντίδρασή της στο υψηλότερο επίπεδο, αποφασιστικά και γρήγορα, σε περίπτωση καταστροφής της Γάζας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου