Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023

Αρχηγός IDF: «Ο στρατός είναι έτοιμος για την χεραία επιχείρηση στη Γάζα – Καθυστερούμε λόγω στρατηγικών παραγόντων»


Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου του Ισραηλινού Στρατού (IDF) Αντιστράτηγος Χέρτσι Χαλέβι, δήλωσε σήμερα ότι η Χαμάς «μετάνιωσε» που ξεκίνησε έναν πόλεμο εναντίον του Ισραήλ και παραδέχεται ότι μια χερσαία επίθεση καθυστερεί για «στρατηγικούς λόγους».

«Έχουμε προετοιμαστεί για αυτό. Οι IDF και η Νότια Διοίκηση έχουν ετοιμάσει ποιοτικά επιθετικά σχέδια για να επιτύχουν τους στόχους του πολέμου», είπε σε στρατεύματα κοντά στα σύνορα με τη Γάζα, μιλώντας για την επικείμενη χερσαία επιχείρηση.

«Η απόφαση θα παρθεί μαζί με την πολιτική ηγεσία, σχετικά με το χρονοδιάγραμμα του επόμενου σταδίου», πρόσθεσε. Παραδέχθηκε ότι υπάρχουν «τακτικές και στρατηγικές εκτιμήσεις» που καθυστερούν την χερσαία επίθεση, αλλά επιτρέπουν στις IDF «να προετοιμαστεί καλύτερα».

«Χρησιμοποιούμε κάθε λεπτό για να είμαστε ακόμα πιο προετοιμασμένοι. Και κάθε λεπτό που περνάει χτυπάμε τον εχθρό ακόμα περισσότερο. Σκοτώνοντας τρομοκράτες, καταστρέφοντας υποδομές, συλλέγοντας περισσότερες πληροφορίες για το επόμενο στάδιο», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Δεν πολεμάμε τον πληθυσμό της Γάζας, αλλά την Χαμάς»

Ο Αντιστράτηγος Χαλέβι ανέφερε ότι η επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου ήταν «άνευ προηγουμένου» και πως άλλαξε την πραγματικότητα του καθεστώτος ασφαλείας του Ισραήλ. Προειδοποίησε ότι αυτός ο πόλεμος θα έχει υψηλά κόστη και θα διαρκέσει αρκετό καιρό.

«Αυτός ο πόλεμος έχει έναν στόχο: Την ηγεσία της Χαμάς και όλους όσους έδρασαν υπό τις διαταγές της. Θα πληρώσουν το τίμημα για αυτό που έκαναν».

«Οι IDF πολεμούν τη Χαμάς, δεν πολεμούν τον πληθυσμό της Γάζας. Θέλουν οι κάτοικοι της Γάζας να βγουν από αυτόν τον πόλεμο όσο το δυνατόν πιο αβλαβείς», είπε. «Γι’αυτό το Ισραήλ προτρέπει τους κατοίκους να εκκενωθούν σε ασφαλείς περιοχές, όπου θα βρουν τροφή, νερό και φάρμακα. Κάθε κάτοικος της Γάζας θα πρέπει να λάβει την υπεύθυνη απόφαση να εκκενώσει τις επικίνδυνες περιοχές για να σώσει τη ζωή του».

Σχετικά με τα καύσιμα που χρειάζονται οι άμαχοι στη Γάζα, υποστήριξε ότι το Ισραήλ θα διασφαλίσει ότι είναι διαθέσιμα. «Δεν θα επιτρέψουμε να πέσουν καύσιμα στα χέρια της Χαμάς, με τα οποία μπορεί να συνεχίσει να πολεμά το Ισραήλ».

Πηγή: Times of Israel

ΠΗΓΗ https://www.onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου