Η εταιρεία McDonald’s ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει ορισμένες από τις πρακτικές που έχει υιοθετήσει για την προώθηση του πλουραλισμού, μετά την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου που τερματίζει τα μέτρα «θετικής διάκρισης» στην εισδοχή στα αμερικανικά πανεπιστήμια.

Οι εταιρείες Ford, Jack Daniel’s και Walmart έχουν ήδη ανακοινώσει ότι περιορίζουν δραστικά τα προγράμματά τους στο πλαίσιο της «θετικής διάκρισης» ανταποκρινόμενες στην anti-woke επιχείρηση λόμπινγκ στις ΗΠΑ. Η Walmart μάλιστα εγκατέλειψε στις επικοινωνιακές της δραστηριότητες και το ακρωνύμιο DEI (diversity, equality, inclusion, δηλαδή πλουραλισμός, ισότητα, συμπερίληψη).

Μεταξύ των αλλαγών που ανακοινώθηκαν από την McDonald’s: η απαλλαγή των προμηθευτών από την υποχρέωση του σεβασμού ορισμένων στόχων της «DEI» και την κατάργηση των εξωτερικών ελέγχων για την τήρησή τους. Η επιτροπή πλουραλισμού της McDonald’s θα μετονομασθεί σε «ομάδα επιφορτισμένη με την παγκόσμια συμπερίληψη».

Η McDonald’s θα κατευθυνθεί μάλλον προς «μία περισσότερο ολοκληρωμένη συζήτηση με τους προμηθευτές σχετικά με τη συμπερίληψη», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση της εταιρείας.

Η εταιρεία ανακοινώνει επίσης το τέλος «της θέσπισης φιλόδοξων στόχων στο επίπεδο της εκπροσώπησης» ώστε αν ευνοηθεί «η διατήρηση του στόχου μας για την ένταξη πρακτικών συμπερίληψης που αυξάνουν τις δραστηριότητές μας στις διαδικασίες μας και τις καθημερινές μας πρακτικές».

Στο κείμενο της ανακοίνωσης επισημαίνεται πάντως ότι «η θέση της McDonald’s και η προσήλωσή της στη συμπερίληψη είναι ισχυρές».

Η στροφή ακολουθεί την anti-woke εκστρατεία των αμερικανών συντηρητικών η οποία συνεπικουρήθηκε από την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου το 2023 για την κατάργηση των προγραμμάτων «θετικής διάκρισης» στο πανεπιστήμιο, που υπήρξε μία από τις κατακτήσεις των αγώνων για τα πολιτικά δικαιώματα της δεκαετίας του 1960.

Συντηρητικές ομάδες πίεσης χρησιμοποίησαν αυτήν την απόφαση για να εκκινήσουν αγωγές κατά εταιρειών ή δημοσίων θεσμών με στόχο τον τερματισμό των προγραμμάτων για τον τερματισμό ιστορικών φυλετικών διακρίσεων στις ΗΠΑ.

Χαρακτηρίζουν τα προγράμματα αυτά «βιτρίνες αρετής» και «απολογία της πολιτικής ορθότητας» και ισχυρίζονται ότι αδικούν κυρίως τους λευκούς άνδρες.

Η υιοθέτηση των προγραμμάτων αυτών ακολούθησε το κύμα αντιρατσιστικής διαμαρτυρίας που εκδηλώθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες το 2020 μετά τον θάνατο του 47χρονου μαύρου Τζορτζ Φλόιντ που δολοφονήθηκε από λευκό αστυνομικό στην Μινεάπολις.

Ο Ρόμπι Στάρμπακ, πιστός οπαδός του Ντόναλντ Τραμπ, έχει ξεκινήσει πραγματική σταυροφορία κατά της πολιτικής ορθότητας και καυχιέται ότι ανάγκασε την Ford και την Harley-Davidson να υποκύψουν.

Πηγή: ΑΠΕ

ΠΗΓΗ https://www.newsbeast.gr