Συγγραφέας: Πέτρος Ούτσης
Μια φωτογραφία του Μπουρχάν Μπαράν με τους «υποψήφιους» διαχειριστές της Παρακρατικής Δομής (Ψευτομουφτήδες) στην Ξάνθη, και όσα ανέφερε στην ανάρτηση που την συνόδευε, ήταν αρκετή για να προκαλέσει αντιδράσεις.
Στην δήλωση «ανασκευής» ο Μπουρχάν Μπαράν δήλωνε:
«Ανασκευάζω πλήρως το περιεχόμενο πρόσφατης ανάρτησής μου, η οποία έχει ήδη αποσυρθεί από όλους τους λογαριασμούς μου στα κοινωνικά δίκτυα. Εκφράζω τη λύπη μου για την αναστάτωση και την αφορμή που, παρά τη θέλησή μου, έδωσα για αρνητικά σχόλια προς εμένα και κυρίως, προς την παράταξη που εκπροσωπώ ως Βουλευτής Ξάνθης.
Δηλώνω ότι σέβομαι απολύτως και ανεπιφύλακτα το Σύνταγμα της Ελλάδας και την ελληνική νομοθεσία, που ρυθμίζει ειδικά τον θεσμό της μουφτείας, μετά και την πρόσφατη τροποποίηση, την οποία ως βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στήριξα και δημόσια μέσα στη Βουλή. Η μουσουλμανική μειονότητα χαίρει αναγνώρισης από την Ελληνική Πολιτεία, χωρίς καμία εξαίρεση ή διάκριση όσον αφορά τα ατομικά και πολιτικά δικαιώματα.
Εφεξής δε και προκειμένου να μην υπάρξει οποιαδήποτε παρανόηση των θέσεών μου ή των προθέσεών μου, δηλώνω ότι δεν θα μετέχω σε καμία διαδικασία που ενθαρρύνει τα αντίθετα με τα παραπάνω.»
Από όλα τα παραπάνω, δύο πράγματα είναι βέβαια, το ένα πως πρόκειται για ομολογία, καθώς επίσης, δεν πρόκειται να κάνει τίποτε από τα παραπάνω, όπως άλλωστε φάνηκε και τις επόμενες ώρες αφού η ανάρτηση αυτή διαγράφηκε από τα Social που διατηρεί ο Βουλευτής στην Τουρκική γλώσσα.
Η ομολογία αφορά καταρχήν τα όσα ισχύουν σε σχέση με την μειονότητα, και τα έχω υπογραμμίσει. Παραδέχεται αυτό που γνωρίζουν όλοι, πως η Ελληνική πολιτεία χαίρει όχι μόνο αναγνώρισης, αλλά και στήριξης.
Η δράση του Τουρκικού Προξενείου έχει ως αποστολή να αλλάξει αυτή την πραγματικότητα
Ο Μπουρχάν Μπαράν, παραδέχεται πως ο ίδιος συμμετείχε σε παράνομες διαδικασίες αφού όπως σημειώνει είχε ψηφίσει σχετική Ελληνική νομοθεσία. Επίσης, παραδοχή είναι και η φράση του «δεν θα μετέχω (ξανά) σε καμία διαδικασία που ενθαρρύνει τα παραπάνω (δημιουργία παρακρατικής δομής)»
Η δήλωση του ήταν μια ομολογία που όχι μόνο εκθέτει ολόκληρο τον «μηχανισμό» του Τουρκικού Προξενείου, αλλά αφήνει και μια «Παρακαταθήκη» αποτυπωμένη, και οποία θα επικαλείται από εδώ και στο εξής.
Στο μέλλον την δήλωση αυτή, θα την συνοδεύουν και αυτές του Νίκου Ανδρουλάκη, του Γραμματέα της Νομαρχιακής Ξάνθης Αντώνη Μήτρου, καθώς επίσης, και της τοπικής οργάνωσης ΝΔ Ξάνθης.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και ο Γραμματέας της Ξάνθης δήλωσαν πως κανείς δεν έχει θέση στα ψηφοδέλτια της Ξάνθης αν δεν σέβεται την Συνθήκη της Λωζάνης, ενώ η τοπική της ΝΔ ζήτησε την διαγραφή των βουλευτών που έχουν σχέσεις με το Τουρκικό Προξενείο και συμμετέχουν σε παράνομες διαδικασίες
Αυτή είναι η «παρακαταθήκη» που αφήνει ο Μπουρχάν Μπαράν. Από εδώ και στο εξής, τα κόμματα θα πρέπει να είναι υπόλογα σε αυτές τις δηλώσεις όταν επιλέγουν υποψήφιους
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου