Οσα βλέπουμε, ακούμε και γίνονται τις τελευταίες εβδομάδες είναι απίστευτα κι όμως ελληνικά. Ο Στέφανος Κασσελάκης ήρθε -ή κάποιοι τον «έφεραν»- από το πουθενά και ξαφνικά έγινε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
ΤΩΡΑ, αν θα αποδειχθεί ο «Μέσι» της πολιτικής ή αν σε λίγο καιρό θα μοιάζει σαν κάποιες ηχηρές μεταγραφές που αποδεικνύονται «παλτό» στο γήπεδο, κανείς δεν μπορεί να ξέρει.
ΥΠΑΡΧΟΥΝ, όμως, κάποια ερωτήματα. Θα προσλαμβάνατε κάποιον «ανειδίκευτο» ως διευθυντή στην επιχείρησή σας; Προφανώς και όχι, το ρίσκο θα ήταν μεγάλο. Γιατί δεν συζητάμε την πρόσληψη ενός υπαλλήλου, αλλά κάποιου που θα διοικεί την εταιρία. Θα μπορούσε κάποιος «ανειδίκευτος» να αναλάβει τη διαχείριση ενός δημόσιου οργανισμού ή μιας πολυεθνικής; Προφανώς και όχι.
ΤΟΤΕ, πώς γίνεται ένας «ανειδίκευτος» στην πολιτική, χωρίς καμία γνώση για τα ζητήματα που απασχολούν τη χώρα και εμπειρία, να γίνεται αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και εν δυνάμει πρωθυπουργός; Και η απάντηση πως «μαθαίνει γρήγορα» είναι αστεία.
ΚΑΤ’ αρχάς, σε αυτό το ερώτημα θα πρέπει να απαντήσουν όσοι ψήφισαν τον Στέφανο Κασσελάκη. Και αυτοί είναι μέλη του ΣΥΡΙΖΑ.
ΕΧΕΙ αποδειχθεί πως από τον κομματικό μηχανισμό του ΣΥΡΙΖΑ όλα μπορεί να τα περιμένει κανείς. Τη μια μέρα να σκίζει τα Μνημόνια και την άλλη να τα αποθεώνει. Τη μια μέρα να περιμένουν πως θα «καταρρεύσει» η κυβέρνηση Μητσοτάκη και την επόμενη να χάνουν με νταμπλ σκορ στις εκλογές.
ΑΥΤΟ, προφανώς, έχει «μεταφερθεί» και στους ψηφοφόρους του κόμματος. Και αυτοί μέσα στην απόγνωσή τους ψήφισαν με αντισυστημικό τρόπο μόνο και μόνο ελπίζοντας πως μπορεί να πιάσουν το Τζόκερ την ώρα που καταρρέει το κόμμα τους.
ΤΩΡΑ, όμως, το πράγμα ξεφεύγει από τα στενά κομματικά όρια και πάει στο σύνολο της κοινωνίας. Τόσο η οπτική όσο και τα κριτήρια αλλάζουν.
Ο κ. Κασσελάκης μιλάει για «φως» και αλλαγές, αλλά οι πρώτες του κινήσεις δείχνουν πως θα συνδιοικήσει τον ΣΥΡΙΖΑ με το «σύστημα Τσίπρα». Με τον Παππά, τον Πολάκη και όλους τους άλλους συντρόφους που υπέστησαν πανωλεθρία στις τελευταίες εκλογές.
ΟΝΤΩΣ, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πρόβλημα στην επικοινωνία. Αλλά δεν είναι το θέμα ο χειρισμός των social media. Το πρόβλημα στην επικοινωνία προέρχεται από το βαθύ πρόβλημα στο οπισθοδρομικό και ιδεοληπτικό του πρόγραμμα. Πώς να επικοινωνήσουν κάτι που θεωρείται «ξεπερασμένο» για τη συντριπτική πλειονότητα των πολιτών; Και σε αυτό δεν έχει κάποια απάντηση να δώσει ο «ανειδίκευτος» νέος πρόεδρος του κόμματος.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου