Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες ίδρυσαν κουρδικό κράτος ανατολικά του Ευφράτη»


Σεπτέμβριος 27, 2023. Ελλάδα.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών υποστήριξε ότι «οι ΗΠΑ δημιούργησαν ένα κουρδικό ημικράτος στα ανατολικά του Ευφράτη και διακινούν λαθραία συριακό πετρέλαιο και σιτηρά», γράφει τούρκικο δημοσίευμα.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ μίλησε στην κοινή συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε μετά τη συνάντησή του με τον Τυνήσιο υπουργό Εξωτερικών Ναμπίλ Αμμάρ.

Κάνοντας αξιολογήσεις για το ζήτημα «Παλαιστίνης – Ισραήλ», ο Λαβρόφ είπε: «Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την επανέναρξη των άμεσων παλαιστινο-ισραηλινών διαπραγματεύσεων. «Αυτός είναι ο μόνος τρόπος εφαρμογής των σημερινών ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ)».

Το πρόβλημα της Παλαιστίνης

Ο Λαβρόφ επεσήμανε ότι είναι δύσκολο να βελτιωθεί μακροπρόθεσμα η κατάσταση σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή χωρίς να λυθεί το Παλαιστινιακό ζήτημα σε διεθνή νομική βάση.

Υπενθύμισε ότι η Ρωσία συνεργάζεται με την Τουρκία και το Ιράν στο πλαίσιο του σχήματος της Αστάνα για το συριακό ζήτημα, προσθέτοντας ότι συνεχίζονται τα σοβαρά προβλήματα στην οικονομία της Συρίας λόγω των δυτικών κυρώσεων.

« Οι ΗΠΑ δημιούργησαν στην ουσία ένα κουρδικό ημικράτος ανατολικά του Ευφράτη»

Επισημαίνοντας ότι οι ενέργειες των ΗΠΑ στα ανατολικά του Ευφράτη επηρεάζουν αρνητικά και την οικονομία, ο Λαβρόφ είπε: «Στα ανατολικά του Ευφράτη, οι ΗΠΑ έχουν ουσιαστικά δημιουργήσει ένα κουρδικό ημικράτος και διακινούν λαθραία συριακό πετρέλαιο και συριακά σιτηρά».

«Οι Ρώσοι πρέπει να πληρώσουν το τίμημα του πολέμου»

Ο Λαβρόφ απάντησε σε ερώτηση σχετικά με τις δηλώσεις της Φινλανδής υπουργού Εξωτερικών Ελίνα Βαλτόνεν ότι οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας βλάπτουν επίσης τους Ρώσους και ότι οι Ρώσοι πρέπει επίσης να πληρώσουν το τίμημα του πολέμου στην Ουκρανία.

Ανέφερε ότι δεν τον εξέπληξε η ταχύτητα με την οποία η Φινλανδία «αποποιήθηκε» το καθεστώς της ουδετερότητάς της και «εντάχθηκε στο αντιρωσικό σχέδιο που ετοίμασαν οι ΗΠΑ», ο Λαβρόφ υπενθύμισε ότι μέχρι πρόσφατα η Δύση δήλωνε πάντα ότι οι κυρώσεις λάμβαναν υπόψη τους τις ανθρωπιστικές διαστάσεις προκειμένου να αποφευχθεί σοβαρή βλάβη στους αμάχους.

Ο Λαβρόφ είπε: «Αυτή είναι μια πολύ ειλικρινής παραδοχή. Τώρα η Φινλανδή υπουργός Εξωτερικών Βαλτόνεν, προφανώς ακόμα μία άπειρη διπλωμάτης, μίλησε ευθέως γιατί αυτές οι κυρώσεις επιβλήθηκαν για να βλάψουν τους απλούς ανθρώπους. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο ρωσικός λαός πρέπει να υποχρεωθεί να πληρώσει το τίμημα ενός τέτοιου πολέμου. Θέλει λοιπόν τους Ρώσους πολίτες να επαναστατήσουν ενάντια στην κυβέρνηση. «Η περιγραφή της είναι απολύτως αγενής», τόνισε  

«Οι Δυτικοί μας έκλεψαν 300 δις δολάρια»

Αξιολογώντας με την Βαλτόνεν ότι «θα ήταν άχρηστο να μιλήσουμε για το τίμημα που πλήρωσαν οι λαοί του Αφγανιστάν, της Βενεζουέλας και της Συρίας, των οποίων τα χρήματα κλάπηκαν και επιβλήθηκαν κυρώσεις», ο Λαβρόφ δήλωσε:

«Οι δυτικοί συνάδελφοί μας έκλεψαν 300 δισεκατομμύρια δολάρια από εμάς, μαζί με τη Φινλανδία.  Προφανώς, το κάνουν έτσι ώστε «οι Ρώσοι πολίτες να αισθάνονται επίσης την ευθύνη τους».

 «Αν μιλάμε για το κόστος αυτού ή εκείνου πολέμου, τότε μπορούμε και πρέπει να σκεφτούμε όχι μόνο τις κυρώσεις, αλλά και τι πληρώνουν οι πολίτες του Αφγανιστάν και του Ιράκ όταν  τους βομβαρδίζουν, όταν σκόπιμα καταστρέφουν πολιτικά αντικείμενα για να ενσταλάξουν φόβο και να σπείρουν τον τρόμο», είπε σύμφωνα με το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Anadolu.

The Hellenic Information Team

ΠΗΓΗ https://echedoros.blog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου