Στο δείπνο που είχαν διακοπεί οι συνομιλίες για το Κυπριακό. Και διακόπηκαν την στιγμή που η Τουρκία δια στόματος του Υπουργού Εξωτερικών Τσαβούσογλου, διέψευσε τα όσα κάποιοι σκόπιμα, διέρρεαν για τις τάχα καλές προθέσεις της Τουρκίας, στα θέματα των εγγυήσεων και της αποχώρησης των κατοχικών στρατευμάτων.
Αποτελεί φαινόμενο φοβερής εμμονής και επιμονής η συνεχής προβολή, από ορισμένους πολιτικούς και δημοσιογράφους και όχι μόνο, της θέσης ότι οι συνομιλίες διακόπηκαν με ευθύνη της ελληνοκυπριακής πλευράς!!
Αυτό που είναι εκπληκτικό είναι το εξής: Ενώ όσοι παρευρίσκονταν στο δείπνο εκ μέρους της ελληνοκυπριακής πλευράς και της ελλαδικής δηλώνουν τα ίδια! Τα πρακτικά των συναντήσεων και του δείπνου που δημοσιεύτηκαν (Φιλελεύθερος) επιβεβαιώνουν τα ίδια! Παρόλα τούτα ορισμένοι επιμένουν για το αντίθετο! Μα επιτέλους ας μας πουν από πού αντλούν τις πληροφορίες τους. Ας δηλώσουν καθαρά ότι κατά τη γνώμη τους ψεύδονται όλοι οι πιο πάνω.
Και ο Αναστασιάδης, και ο Κοτζιάς και ο Μαυρογιάννης! Γιατί ή αυτοί οι τρείς ψεύδονται ή όσοι επιμένουν έχουν λανθασμένη πληροφόρηση.
Η τελευταία αναφορά του κ. Ανδρέα Μαυρογιάννη ήταν όσον καμία άλλη αποκαλυπτική. Είπε ο κ. Μαυρογιάννης για το διάλογο του Γ.Γ. του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες και του τούρκου Υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου: «Ναι μόλις ξεκίνησε ο Γ.Γ. να λέει για την κατάργηση των Εγγυήσεων, είπε ο Αναστασιάδης, άμεση κατάργηση, είπε ο Γ.Γ. ναι, και απάντησε ο Τσαβούσογλου λέγοντας πως δεν δέχεται….» Και όταν ο Γ.Γ. του ΟΗΕ, είπε: «Συγνώμη, μού είπες ότι δεν θα το πρότεινες εσύ αλλά αν το πρότεινα εγώ θα το αποδεχόσουν μέσα στα πλαίσια όλου του πακέτου» ο τούρκος ΥΠΕΞ απάντησε: «Όχι, όχι, δεν είναι έτσι. Εγώ απλά εξέφρασα ετοιμότητα να συζητήσω το πακέτο». Παρόμοιες και οι δηλώσεις για το δείπνο του Νίκου Κοτζιά. Τι δεν κατανοούν ορισμένοι; Εκτός και αν εμπιστεύονται τον Τσαβούσογλου περισσότερο από τον Ανδρέα Μαυρογιάννη και τον Νίκο Κοτζιά. Ας το πουν καθαρά!
Αυτή η ιστορία για την στάση της Τουρκίας στο Κραν Μοντανά, πρέπει να λήξει. Να λήξει διότι είναι ολοκάθαρο ότι η Τουρκία, δεν πήγε Κραν Μοντανά με πρόθεση να τερματίσει οριστικά την πολιτική και φυσική της παρουσία στην Κύπρο. Αυτή ήταν η στάση της πριν το Κραν Μοντανά, αυτή και μετά.
Η Τουρκία μέχρι σήμερα ουδέποτε έδειξε διάθεση και πρόθεση να τερματίσει τη φυσική, πολιτική, πολιτιστική και οικονομική της παρουσία στην Κύπρο. Αυτήν την αλήθεια την γνωρίζουν άπαντες!! Αυτήν την αλήθεια μέσα στο πέρασμα των δεκαετιών την έχουν παραδεχτεί όλοι, μηδενός εξαιρουμένου οι δρώντες στην πολιτική ζωή του τόπου. Αποβιώσαντες και αποχωρήσαντες και όσοι συνεχίζουν ακόμα να δρουν. Και πολιτικοί και αναλυτές και δημοσιογράφοι.
Την έχουν παραδεχτεί άλλοι δημόσια, άλλοι στις συνόδους του Εθνικού Συμβουλίου, άλλοι στη Βουλή, άλλοι εντός των οργάνων των Κομμάτων τους και άλλοι κατ΄ ιδίαν . Αυτό που συμβαίνει δεν είναι το ότι δεν γνωρίζουν ποια είναι η πραγματική στάση της Τουρκίας. Όπως επίσης τον λόγο που είναι σε θέση να έχει αυτήν τη στάση η Τουρκία. Αυτό που συμβαίνει είναι ότι ακριβώς επειδή κατανοούν αυτήν πραγματικότητα σκέφτονται ως εξής: Αφού η Τουρκία δεν θέλει λύση εμείς που θέλουμε λύση, που καιγόμαστε για λύση να κάνουμε ένα ακόμα βηματάκι και θα τα βρούμε μετά. Πρέπει όλοι να κατανοήσουμε ότι μέχρι σήμερα κανένα τέτοιο βηματάκι ή βήμα ή άλμα από ελληνοκυπριακήε πλευράς δεν συνέτεινε την Τουρκία. Και ούτε συγκίνησε αυτούς που τη θωπεύουν.
Η λύση στο Κυπριακό θα βρεθεί αν παραμείνουμε συνεπείς σε θέσεις αρχών. Αν παραμείνουμε σώφρονες διεκδικητές του δικαίου του λαού μας, Ελληνοκυπρίων, Τουρκοκυπρίων, Αρμένηδων, Λατίνων, Μαρωνιτών και όλων όσοι νόμιμα κατοικούν αυτό το νησί. Αν παραμείνουμε σταθεροί στη βασική αξίωση όλων των κυπρίων για μια Πατρίδα, Ενωμένη, Ανεξάρτητη, Κυρίαρχη, Εδαφική ακέραιη. Απαλλαγμένη από την κατοχή, τις εγγυήσεις και τα ξένα στρατεύματα. Χωρίς προστάτες και επικυρίαρχους. Ένα φυσιολογικό κανονικό κράτος μέλος του ΟΗΕ και της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης. Αυτά όλα προνοούνται από τις αποφάσεις τις αρχές και αξίες του ΟΗΕ και το διεθνές δίκαιο. Αυτά όλα προνοούνται από τις αποφάσεις, αρχές και αξίες της Ε.Ε. και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο.
Το αντίτιμο που θα πληρώσουμε ως κύπριοι και ειδικότερα ως ε/κ για όσα λάθη, αμαρτίες και πολιτικά εγκλήματα έχουν διαπραχθεί, είναι ότι το πολύ μικρό σε έκταση Κράτος θα είναι Ομοσπονδία δύο κοινότητων και δύο ζωνών (περιοχών) με ουσιαστικές παραχωρήσεις προς την τ/κ πλευρά, μέσον της κατοχύρωσης της πολιτικής ισότητας. Η οποία όμως, πολιτική ισότητα, δεν θα είναι τέτοιας μορφής και έκτασης, ώστε να ανατρέπει την ενότητα Κράτους, λαού, θεσμών και οικονομίας. Δεν θα ανατρέπει την μία και μόνη κυριαρχία, ιθαγένεια και διεθνή προσωπικότητα.
Εκ των ως άνω συμπεραίνεται ότι όλοι αυτοί που συμβουλεύουν να συζητήσουμε το θέμα της κυριαρχικής ισότητας ενεργούν εκ του πονηρού. Αν και εφόσον θα έχει η Ομόσπονδη Κυπριακή Δημοκρατία μία και μόνη κυριαρχία, προς τι η συζήτηση για κυριαρχική ισότητα; Δεν υπάρχει λίγη ή περισσότερη κυριαρχική ισότητα. Υπάρχει μόνο η μία και μόνη κυριαρχία.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου