Άλλο τούτο πάλι. Αναστατώθηκαν οι τουρκικές εφημερίδες και γράφουν σενάρια για τον «Σιδερένιο Θόλο» που απέκτησαν, λέει, οι Ελληνοκύπριοι από το Ισραήλ.
Είχαν προχτές ολόκληρα ρεπορτάζ. Η Μιλλιέτ έγραφε κιόλας πως το ψευδοκράτος διαμαρτύρεται ότι «η ε/κ πλευρά αυξάνει την ένταση». Αυξάνει την ένταση, κατάλαβες; Επειδή θέλει να αμυνθεί! Η Σοζτζού, η Γκαζετέντουβάρ, η Καράρ με κύριους τίτλους για την «ισραηλινή αμυντική ασπίδα» που απέκτησαν οι Ελληνοκύπριοι.
Δεν συζητούμε το αν αποκτήσαμε ή όχι αυτόν τον «Σιδερένιο Θόλο» και θέλουμε πολύ να εμπιστευτούμε τον Πρόεδρο που σχολιάζοντας τα δημοσιεύματα έλεγε ότι «θα κάνουμε και κάνουμε ό,τι είναι αναγκαίο για να ενισχύσουμε την αποτρεπτική ισχύ της Κυπριακής Δημοκρατίας». Μακάρι. Αλλά, οι Τούρκοι γιατί αναστατώθηκαν; Ο Σιδερένιος Θόλος (Iron Dome) είναι αμυντικό σύστημα, δεν μπορούμε να τους επιτεθούμε με αυτό.
Είναι το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας του Ισραήλ πάνω στο οποίο βασίζεται για να προστατεύει τους πολίτες του από τις ρουκέτες που πέφτουν σαν πεφταστέρια μέσα στις πόλεις. Έχει σχεδιαστεί για να καταρρίπτει τα εισερχόμενα βλήματα. Τα εισερχόμενα. Εμείς, λοιπόν, το χρειαζόμαστε διότι αν θα έχουμε εισερχόμενα βλήματα θα τα έχουμε από μια επίθεση της Τουρκίας. Γι΄ αυτό ρωτώ γιατί αναστατώθηκαν οι Τούρκοι και οι Τουρκοκύπριοι που θεωρούν ότι «η ε/κ πλευρά αυξάνει την ένταση».
Αν δεν μας επιτεθεί η Τουρκία θα πάνε άδικα τα εκατομμύρια αυτού του Σιδερένιου Θόλου. Κι αν δεν μας απειλούσε η Τουρκία δεν θα ήταν αναγκαίο και δεν θα το αποκτούσαμε ποτέ.
Αλλά, αυτή η απλή λογική δεν είναι για τουρκικά μυαλά. Δυστυχώς, ούτε για τουρκοκυπριακά. Διαμαρτύρονται διότι θα αποκτήσουν οι Ελληνοκύπριοι ένα σύστημα για να τους προστατεύσει από τα τουρκικά βλήματα. Ας μας πει κάποιος πού βρίσκεται η λογική. Διότι πρόκειται για την ίδια λογική στην οποία βασίζονται διάφοροι «παράγοντες» εδώ και στην Αθήνα, και προσβλέπουν ότι υπάρχει οδός συνεννόησης και ειρήνης με αυτά τα κεφάλια τα αγύριστα και ότι φταίνε τα δικά μας τα κεφάλια και δεν την βρίσκουμε αυτή την οδό.
Για να αναστατωθούν ακόμα περισσότερο να σημειώσουμε ότι οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις, δηλώνουν ότι αυτό το σύστημα είχε ποσοστό επιτυχίας 95,6% κατά τη διάρκεια ενός μπαράζ πυραυλικών επιθέσεων. Μακάρι να είναι αλήθεια και μακάρι να το αποκτήσουμε κι εμείς. Θα είναι μια σοβαρή ενίσχυση της άμυνας που χρειαζόμαστε μια και έχουμε κατοχή, όπως θυμόμαστε που και που. Αν η Κύπρος αποκτήσει όλο το σύστημα θα μπορεί να αναχαιτίζει εχθρικά πολεμικά αεροπλάνα, πυραύλους και βλήματα.
Αν έρθουν από κάπου όλα αυτά και χρειάζεται αναχαίτιση είναι από την Τουρκία που θα έρθουν. Διότι, ζούμε υπό διαρκή απειλή, με μια αμυντική θωράκιση που κουρεύτηκε, πότε λόγω οικονομικής κρίσης και πότε λόγω ιδεοληψιών, ακόμα και η στρατιωτική θητεία μειώθηκε σε σημείο που οι φαντάροι δεν αρκούν ούτε για να βγαίνουν οι σκοπιές, και παρόλ΄ αυτά καταντήσαμε να μας κατηγορούν κι από πάνω για εξοπλισμούς και ένταση.
Τουλάχιστον, ας κλείσουν το στόμα τους αυτοί που μας απειλούν. Στο κάτω – κάτω, υπάρχουν διεθνείς εκθέσεις –όπως του γερμανικού οίκου BICC (Bonn International Center for Conversion), ο οποίος ασχολείται με τη στρατιωτική κατάσταση παγκοσμίως- που παρουσιάζουν την Κύπρο ανάμεσα στις δέκα πιο στρατιωτικοποιημένες χώρες του πλανήτη, και πρώτη στα κράτη-μέλη της ΕΕ.
Κι αυτό δεν οφείλεται στο Iron Dome, αλλά στους 40.000 Τούρκους στρατιώτες, στην τουρκική ναυτική βάση στο Μπογάζι, στην αεροπορική βάση στο Λευκόνοικο για ντρονς οπλισμένα με πυραύλους, στα 296 άρματα μάχης Μ-48, στα 552 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, στα 72 αυτοκινούμενα πυροβόλα, στους 16 πολλαπλούς εκτοξευτές ρουκετών και πολλούς άλλους στρατιωτικούς εξοπλισμούς, που ρήμαξαν την κατεχόμενη Κύπρο και απειλούν την υπόλοιπη.
Ε, άι σιχτίρ δηλαδή που θα μας βγάλουν και στρατοκράτες τώρα επειδή υπάρχει ενδεχόμενο να αποκτήσουμε ένα αμυντικό σύστημα μπας και προστατευθούμε από τους πυραύλους τους.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου