Αλέκος Μιχαηλίδης
«Λυπήθηκαν» οι Βρετανικές Βάσεις και παρά την απόσυρση των φιλανθρωπικών οργανώσεων και του ομίλου «Διάσταση», θα πραγματοποιήσουν τη γιορτινή συναυλία προς τιμήν της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ για το λεγόμενο «Πλατινένιο Ιωβηλαίο» της. Ανακοίνωση που δημοσίευσαν οι Βάσεις την περασμένη Παρασκευή αναφέρεται σε «εχθρική ανταπόκριση από μια πολύ μικρή μειοψηφία» προς μια φιλανθρωπική συναυλία, η οποία προοριζόταν ως ευκαιρία «να γιορτάσουμε το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της Βασίλισσας μαζί με φίλους και να συγκεντρώσουμε χρήματα για μερικούς πολύ αξιόλογους σκοπούς».
«Εξίσου λυπηρή», χαρακτηρίζουν την απόσυρση των οργανώσεων και εκφράζουν δέσμευση για την πραγματοποίηση μιας… φανταστικής εκδήλωσης στο λεγόμενο «HappyValley» κοντά στην Επισκοπή. Όλα τα έσοδα θα δοθούν σε φιλανθρωπικές οργανώσεις, μάλλον σε εκείνες που «υποστηρίζουν» Εγγλέζους βετεράνους των υπερπόντιων σφαγών. Θα επιστρέψουν, λέει, και τα χρήματα σε όσους αγόρασαν εισιτήρια αλλά δεν επιθυμούν πλέον να παρευρεθούν.
Μια «πολύ μικρή μειοψηφία» αντιλήφθηκαν οι Βρετανικές Βάσεις, που γιορτάζουν την 70χρονη μοναρχία στο έδαφος μιας πρώην αγγλικής αποικίας και εκφράζουν και τη λύπη τους. Προσωπικά, μας χαροποιεί απίστευτα δε το γεγονός πως δεν θα γίνει η συναυλία στο αρχαίο Κούριο και θα προτιμούσαμε να μη γίνει καθόλου. Αλλά κουνούν και το δάκτυλο, ως γνήσιοι επίγονοι των αποικιοκρατών και των Βρετανών αυτοκρατόρων. Νουθετούν τους ιθαγενείς της Κύπρου για τη σχέση μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και Κύπρου, που «είναι σχέση φιλίας και στενής συνεργασίας, η οποία εκτείνεται σε ένα ευρύ δίκτυο δεσμών ασφάλειας, προσωπικών, επιχειρηματικών, διοικητικών, πολιτιστικών και εκπαιδευτικών τομέων». Τα ίδια λένε σε όλες τις πρώην αποικίες, από την Καραϊβική μέχρι την Ασία και από την Αφρική, την Κύπρο μέχρι την Ιρλανδία.
Έχουν και άποψη κιόλας για το παρελθόν και το μέλλον, οι συνεχιστές της αποικιοκρατίας και του εγγλέζικου μεσαίωνα. «Δεν πρέπει να ξεχνάμε το παρελθόν αλλά το πιο σημαντικό είναι να κοιτάμε το μέλλον», διαλαλούν σε μια ανακοίνωση γεμάτη αλαζονεία προς τους απογόνους των σκλάβων της αγγλικής αποικιοκρατίας. Φυσικά, το πιο σημαντικό, για αυτούς που έδεναν χειροπόδαρα τους ανθρώπους στην Καραϊβική, στην Αφρική, στον Ινδικό, για αυτούς που άνοιγαν την καταπακτή της αγχόνης για εικοσάρηδες που ήθελαν τη λευτεριά τους, είναι να κοιτάμε το μέλλον. Διότι το παρελθόν και το παρόν τους είναι γεμάτα θάνατο, σφαγές, εκμετάλλευση και λεηλασίες. Ούτε στο Χάπι Βάλεϊ να μη γίνει η γιορτή του θανάτου.
ΠΗΓΗ philenews
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου