Ψήφος για τα αυτονόητα Λογικό φαίνεται, όταν το ματς της 21ης Μαΐου έληξε με 41-20, εκ πρώτης όψεως, να μην έχουν τόσο μεγάλο ενδιαφέρον οι αυριανές εκλογές.
Ψήφος για τα αυτονόητα
Λογικό φαίνεται, όταν το ματς της 21ης Μαΐου έληξε με 41-20, εκ πρώτης όψεως, να μην έχουν τόσο μεγάλο ενδιαφέρον οι αυριανές εκλογές. Ετσι φαίνεται, αλλά έτσι είναι στην πραγματικότητα;
Η πραγματικότητα διαφέρει πολύ από τη θεωρία. Και το αυριανό ματς θα ξεκινήσει στις 7 το πρωί από το 0-0. Το σκορ που θα γράψει στις 7 το απόγευμα δεν είναι ένα απλό αποτέλεσμα. Κρίνει πώς θα κινηθεί η χώρα, πώς θα ζήσουμε όλοι μας για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Κρίνει και σε ποια τροχιά θα μπούμε με φόντο τη δεκαετία του 2030.
ΑΡΑ οι θεωρίες πως «το παιχνίδι έχει λήξει, δεν βαριέσαι, πού να τρέχω να ψηφίζω, ο Μητσοτάκης έτσι κι αλλιώς θα βγει» δεν ισχύουν. Στη Δημοκρατία η ψήφος καθορίζει την επόμενη μέρα. Η ψήφος του κάθε πολίτη.
ΤΗΝ τελευταία τετραετία η χώρα άρχισε και πάλι να βαδίζει σε μια κανονικότητα. Δεν έγιναν θαύματα. Αλλά δεν χρειαζόμαστε θαύματα. Τα αυτονόητα πρέπει να γίνουν. Και έγιναν πολλά αυτονόητα. Από εκείνα που δεν γίνονταν για πολλές δεκαετίες.
ΚΑΤ’ αρχάς, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είχε υποσχεθεί τον ουρανό με τ’ άστρα το 2019. Οσα, όμως, είχε δεσμευτεί τα υλοποίησε. Αυτό ήταν το «θαύμα» του αυτονόητου που έγινε.
ΤΩΡΑ το θέμα είναι να συνεχίσουμε να κάνουμε σταθερά βήματα προς τα εμπρός. Με περισσότερες δουλειές, με καλύτερους μισθούς, με λιγότερους φόρους, με ένα ψηφιακό κράτος, με απενοχοποίηση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Εχουμε την ευκαιρία να ξεφύγουμε, επιτέλους, από το κλισέ «εδώ είναι Βαλκάνια» και να γίνουμε Ευρώπη.
ΝΑ αφήσουμε πίσω οπισθοδρομικές ιδεοληψίες. Να γκρεμίσουμε παθογένειες. Να αλλάξουμε τα πράγματα που κρατούσαν τη χώρα πίσω.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πάλι δεν υπόσχεται θαύματα. Ούτε τάζει μπιχλιμπίδια για να εξαγοράσει τους ψηφοφόρους. Εχει ένα συγκεκριμένο σχέδιο διακυβέρνησης, με το οποίο μπορεί να υλοποιήσει όσα δεν έγιναν ή να διορθώσει όσα έγιναν λάθος στην πρώτη τετραετία.
ΟΠΩΣ η Ελλάδα του 2019 δεν έχει σχέση με την Ελλάδα του 2023, έτσι και η Ελλάδα του 2023 δεν θα έχει σχέση με την Ελλάδα του 2027. Για να γίνει, όμως, αυτή η προσπάθεια, πρέπει αύριο να ψηφίσουμε. Για να αποκτήσει η Ν.Δ. ισχυρή αυτοδυναμία.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου