Σάββατο 24 Ιουνίου 2023

Ρωσία: «Πραξικόπημα» από Πριγκόζιν – Στρατιωτικά οχήματα στους δρόμους βγάζει ο Πούτιν


Έκρυθμο το κλίμα στη Ρωσία μετά τις απειλές του επικεφαλής της Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν.

Εδώ και αρκετό καιρό υπάρχει μία διαμάχη ανάμεσα στο ρωσικό υπουργείο Άμυνας και στον Σεργκέι Σοϊγκού, τον υπουργό Άμυνας της Ρωσίας και τον ιδρυτή της Wagner, τον Γεβγκένι Πριγκόζιν.

Μετά από μία επίθεση που δέχθηκαν τα στρατεύματα του Πριγκόζιν, επίθεση για την οποία κατηγορεί ανοιχτά τον Σεργκέι Σοϊγκού, απείλησε ότι με 25 χιλιάδες άντρες έχει περάσει τα σύνορα με σκοπό να χτυπήσει Ρώσους ανώτατους στρατιωτικούς αξιωματούχους.

Σαν αποτέλεσμα αυτού, άρματα μάχης έχουν κατέβει στην Μόσχα.

Ρωσία: «Προβοκάτσια» χαρακτηρίζει η Μόσχα το «πραξικόπημα» Πριγκόζιν

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην Μόσχα αυτό που εξελίσσεται από τις 12 η ώρα τη νύχτα είναι ένα γεγονός το οποίο αντιμετωπίζεται ως «προβοκάτσια» από την επίσημη πλευρά της Μόσχας.

Αφορά στην ιδιωτική στρατιωτική εταιρεία Wagner με επικεφαλής τον Γεβγκένι Πριγκόζιν ο οποίος μέχρι τις 4 η ώρα και σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που έβγαζε ο ίδιος, έχει πάρει ένα τμήμα του ιδιωτικού στρατού του και προσπαθεί με τανκς – όπως λέει – να κινηθεί, για να επιβάλει τίμια κατάσταση. Ουσιαστικά καταφέρεται εναντίον του Ρώσου υπουργού Άμυνας, Σεργκέι Σοϊγκού και του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού.

Μέτωπο στην Ουκρανία συνεχίζει να υπάρχει γιατί βρίσκεται ο ρωσικός στρατός. Ο Πριγκόζιν είναι εκείνος που από τα τέλη Μαΐου αποσύρθηκε από τα μέτωπα στα μετόπισθεν. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ίδιου του Πριγκόζιν, ο ρωσικός στρατός χτύπησε τις περιοχές που ήταν σταθμευμένοι οι άνδρες του, ωστόσο η επίσημη ανακοίνωση του στρατού είναι ότι κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί.

Το βέβαιον είναι ότι υπάρχει μία ένοπλη εσωτερική κόντρα και σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του MEGA, τμήματα του ρωσικού στρατού με επικεφαλής τις ομάδες Αχμάντ των Τσετσένων μαχητών του ρωσικού στρατού, έχουν πάρει διαταγή να ξεκινήσουν από τις θέσεις που βρίσκονται στο μέτωπο έτσι ώστε να απομονώσουν την προέλαση των τανκς του Πριγκόζιν.

ΠΗΓΗ https://www.megatv.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου