Σάββατο 24 Ιουνίου 2023

Ο πρόεδρος Πούτιν καταγγέλλει για «μαχαιριά στην πλάτη» και ανακοινώνει ότι θα τιμωρήσει τους υποκινητές στην εξέγερση


Ο Πριγκόζιν λέει ότι βρίσκεται κοντά στη Βορονέζ, στα μισά της απόστασης από τη Μόσχα

Ιούνιος 24, 2023. Ελλάδα.

Δραματικά γεγονότα λαμβάνουν χώρα στη Ρωσία από ένα νέο μέτωπο στο εσωτερικό, μεταξύ της μισθοφορικής ομάδας Βάγκνερ και του ρωσικού στρατού.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, χαρακτήρισε ως «προδοσία» την πρόκληση του αρχηγού της ομάδας Βάγκνερ.

Ο επικεφαλής της Βάγκνερ, Γεβγκένι Πριγκόζιν κάλεσε για εξέγερση κατά του στρατού – αν και αρνήθηκε ότι έκανε πραξικόπημα.

Το βρετανικό δίκτυο BBC επικαλούμενο ρωσικές πηγές αναφέρει ότι οι μισθοφόροι της Βάγκνερ κατέλαβαν στρατιωτικές εγκαταστάσεις στο Βορονέζ, το οποίο βρίσκεται στα μισά του δρόμου μεταξύ Ροστόφ και Μόσχας.

Ο Πριγκόζιν απείλησε ότι θα βαδίσει προς στη Μόσχα αν δεν συναντήσει τον υπουργό Άμυνας της Ρωσίας – καθώς λέει ότι τα στρατεύματα  της Βάγκνερ κατευθύνονται προς την πρωτεύουσα.

Από το βράδυ της Παρασκευής, η ασφάλεια στη Ρωσία έγινε αυστηρότερη, το διαδίκτυο περιορίστηκε και στρατιωτικά φορτηγά εντοπίστηκαν να κυκλοφορούν στους δρόμους της Μόσχας.

Ο Πριγκόζιν κατηγόρησε τον στρατό ότι εξαπέλυσε μια θανατηφόρα επίθεση στις δυνάμεις του στην Ουκρανία, όπου τα στρατεύματα Βάγκνερ πολεμούν για τη Ρωσία – η Μόσχα, ωστόσο, το αρνείται.

Η δυσκολία να ξεχωρίσεις ένα μισθοφόρο της Βάγκνερ από έναν Ρώσο στρατιώτη

Μισθοφόρος στη Ομάδας Βάγκνερ στο Ροστόφ ον Ντον

Ανταποκριτές του BBC αναφέρουν στο ρεπορτάζ τους ότι είναι δύσκολο να διακρίνεις τους Ρώσους στρατιώτες από τους μισθοφόρους της Βάγκνερ.

«Η διάκριση των Ρώσων στρατιωτών από τους μισθοφόρους Βάγκνερ είναι κεντρικής σημασίας για την κατανόηση της τρέχουσας εικόνας στο έδαφος.

Συγκεκριμένα, εμφανίστηκαν βίντεο με ισχυρισμούς ότι οι δυνάμεις της ομάδας Βάγκνερ μετακινήθηκαν προς το Ροστόφ-ον-Ντον . Ωστόσο, η τρέχουσα κατάσταση είναι ασαφής.

Κατά τη διάρκεια του πολέμου στην Ουκρανία, στρατεύματα που συνδέονται με την ομάδα Βάγκνερ φορούσαν συχνά, αλλά όχι πάντα, το χαρακτηριστικό έμβλημα του κρανίου της ομάδας.

Αλλά, διαφορετικά μπορεί να είναι δύσκολο να διακρίνει κανείς Ρώσους στρατιώτες και μισθοφόρους Βάγκνερ, καθώς η ομάδα έχει επίσης προμηθευτεί στολές από το ρωσικό κράτος για τη συνεισφορά της στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Το προσωπικό της Βάγκνερ είναι πιο πιθανό να φοράει ad hoc ή μη ταιριαστές κούπες μάχης και άλλα είδη κιτ, όπως κράνη και θωράκιση – αλλά μπορεί επίσης να φορέσει την ίδια στάνταρ στολή πεδίου «Ratnik» του ρωσικού στρατού που χορηγείται σε Ρώσους στρατιώτες.

The Hellenic Information Team

ΠΗΓΗ https://echedoros.blog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου