Σάββατο 24 Ιουνίου 2023

Leonadro & Nexter: Νέες επιθετικές δυνατότητες για τα M-346FA


Leonardo και Nexter, αμφότερες μέλη του KNDS, έχουν ξεκινήσει ένα από κοινού ένα πρόγραμμα ανάπτυξης ενός νέου Gun Pod πυροβόλου 20 χλστ. για το ελαφρύ μαχητικό M-346FA. Η σύγχρονη αεροπορική μάχη απαιτεί τα μαχητικά να διαθέτουν πυροβόλα. 

Ένα πυροβόλο των 20 χλστ. προσφέρει μια συμφέρουσα λύση σε σύγκριση με το βαρύ πολυβόλο των 12,7 χλστ. όσον αφορά το βεληνεκές, την ακρίβεια και τα τελικά αποτελέσματα.

Η λύση όπλων 20M621, εύκολη στην ενσωμάτωση, χρήση και συντήρηση, είναι μια λύση ΝΑΤΟ χωρίς ITAR, σχεδιασμένη για εφαρμογή σε εναέριες πλατφόρμες. Όπως άλλα όπλα και συστήματα που αναπτύχθηκαν και παράγονται από την Nexter και προσφέρει υψηλή αποτελεσματικότητα.

Το M-346 FA είναι η έκδοση ελαφρού μαχητικού του προηγμένου εκπαιδευτικού M-346 με δυνατότητες εγγύς αεροπορικής υποστήριξης, αναγνώρισης και μάχης. Τα εν λόγω αεροσκάφη βρίσκονται πλέον και στο οπλοστάσιο της ΠΑ και έτσι η εν λόγω εξέλιξη αποκτά επιπλέον ενδιαφέρον.

Το αεροσκάφος είναι εξοπλισμένο με ραντάρ πολλαπλών λειτουργιών Grifo-M-346, που αναπτύχθηκε από τη Leonardo και βελτιστοποιήθηκε για το M-346FA, το οποίο αποτελεί μια αξιόπιστη λύση υψηλών επιδόσεων. Το M-346FA προστατεύεται από ένα πλήρες σύστημα παθητικής άμυνας (DASS – Defensive Aids Sub-System), ενώ το ολοκληρωμένο σύστημα επικοινωνίας και η τακτική ζεύξη δεδομένων (TDL), τα οποία μπορεί επίσης να ενσωματωθούν σε έκδοση που συμμορφώνεται με τις απαιτήσεις του ΝΑΤΟ, διασφαλίζουν τα υψηλότερα επίπεδα διαλειτουργικότητας.

Το M-346FA μπορεί να ενσωματώσει διαφορετικούς τύπους οπλισμών και εξωτερικών φορτίων, συμπεριλαμβανομένων πυρομαχικών αέρος-αέρος και αέρος-εδάφους (όπως πυρομαχικά IR, ραντάρ και/ή καθοδηγούμενα από λέιζερ/GPS), pod όπλων και αναγνώρισης, αλλά και σύστημα HMD για τον χειριστή του.

Το ενσωματωμένο σύστημα προσομοίωσης τακτικής εκπαίδευσης – Embedded Tactical Training System (ETTS) – μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σε προηγμένη και προεπιχειρησιακή εκπαίδευση. Η ικανότητα του M-346FA να ανεφοδιάζεται με καύσιμα κατά την πτήση του επιτρέπει να εκτελεί αποστολές μεγάλης εμβέλειας. Το M-346FA επιτρέπει στους χειριστές να εκτελούν πολλαπλούς ρόλους χρησιμοποιώντας μια ενιαία πλατφόρμα. Για παράδειγμα, το αεροσκάφος μπορεί να εκτελέσει αποτελεσματικά τις αποστολές Aggressor και Companion Trainer, προσφέροντας στους χρήστες μια εξαιρετικά ευέλικτη πλατφόρμα για τον ταχέως μεταβαλλόμενο κόσμο του σήμερα.

ΠΗΓΗ https://www.defence-point.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου