Η τριάδα «μητέρα πατρίδα», «μικρή πατρίδα» και «γαλάζια πατρίδα», μας έχει καταστήσει θεμελιωδώς ισχυρότερους, δήλωσε ο Ερσίν Τατάρ.
Υποστήριξε ότι «στην Ανατολική Μεσόγειο, με τα δικαιώματά μας, με το δίκαιό μας, με την εθνική μας κυριαρχία, με τις εθνικές μας αξίες και τα εθνικά μας συμφέροντα, θα είμαστε ισχυροί τόσο στις θάλασσες όσο και στον εναέριο χώρο».
Σε διάλεξη στο Πανεπιστήμιο Afyon Kocatepe (AKU) με θέμα «Η Κύπρος και το μέλλον της υπό το φως των υφιστάμενων προβλημάτων», ο Τ/κ ηγέτης δήλωσε ότι ο νέος αιώνας της Τουρκίας θα είναι επωφελής για όλους και πως θα γίνει ακόμη πιο ισχυρός. Δηλώνοντας ότι η Τουρκία θα είναι η ελπίδα των τουρκικών κρατών με τις ισχυρές δυνατότητές της, ο Ερσίν δήλωσε ότι «και τα τουρκογενή κράτη είδαν επίσης τη Δημοκρατία της Τουρκίας ως μια ‘μητέρα πατρίδα’ στο κέντρο».
«Κατά την τελευταία μου επίσκεψη στο Αζερμπαϊτζάν, μείναμε ικανοποιημένοι από την υποστήριξη που μας έδειξε ο Πρόεδρος Ιλχάμ Αλίεφ και από την διαδικασία που θα ακολουθήσει μελλοντικά προς την αναγνώριση» είπε.
Αναφέρθηκε στο ψευδοκράτος, λέγοντας πως «η τριάδα, ‘μητέρα πατρίδα’, ‘μικρή πατρίδα’ και ‘γαλάζια πατρίδα’, μας έχει καταστήσει θεμελιωδώς ισχυρότερους, και ενδεχομένως όχι μόνο λόγω των φυσικών πόρων της ‘γαλάζιας πατρίδας’, αλλά και λόγω της μεταβαλλόμενης συγκυρίας με τις γεωστρατηγικές και γεωπολιτικές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο λόγω των ζητημάτων ασφάλειας που υπάρχουν τα τελευταία χρόνια. Όταν βλέπουμε το διάδρομο της Λιβύης, τα όσα συμβαίνουν σήμερα στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη και κάποιες εξελίξεις σε ολόκληρη την περιοχή, είναι καθήκον όλων μας απέναντι στο μεγάλο μας έθνος να καταστήσουμε αυτήν την τριάδα ακόμη ισχυρότερη και να την οδηγήσουμε σε ένα ισχυρότερο αύριο, καθώς μας συνδέει ακόμη περισσότερο σε αυτήν την εποχή η ενότητα, η αλληλεγγύη, οι ιεροί και πανάρχαιοι δεσμοί μεταξύ μας, οι εθνικές και πνευματικές αξίες του έθνους και οι δίαυλοι επικοινωνίας των νέων ανθρώπων».
Ο Ερσίν Τατάρ υποστήριξε ότι «η ειρήνη που εγκαθιδρύθηκε με την άφιξη των Τούρκων στρατιωτών στο νησί αυτή τη στιγμή λειτουργεί εξαιρετικά καλά».
Επισημαίνοντας ότι χρειάζεται να κοιτάμε τα θέματα λίγο πιο εθνικά, ο Ερσίν Τατάρ δήλωσε ότι «στην Κύπρο, υπάρχει μεγάλη βιβλιογραφία για το θέμα αυτό. Οι λαοί είναι αδέρφια. Μπορούμε να ζήσουμε μαζί. Πλέον επικρατεί ειρήνη, η οποία εγκαθιδρύθηκε το 1974 με την άφιξη των Τούρκων στρατιωτών στο νησί και εξελίσσεται ακόμη και σήμερα εξαιρετικά καλά» κατά την έκφρασή του.
Αναφερόμενος στο ψευδοκράτος, ισχυρίστηκε ότι «η ύπαρξη της τδβκ έχει αναγνωριστεί και στη νότια Κύπρο. Η επιβίωσή μας στην Κύπρο είναι αλληλένδετη με την υποστήριξη της Τουρκικής Δημοκρατίας. Από εκεί περνάνε και τα εθνικά συμφέροντα της Τουρκίας. Σήμερα, εμείς ως κυβερνώντες της τδβκ, συνεργαζόμαστε με κάθε αξιωματούχο της Τουρκίας με έναν καλό και αρμονικό τρόπο».
Ο Ερσίν Τατάρ είπε ότι μαζί με τα κυριαρχικά δικαιώματα του ψευδοκράτους στη «γαλάζια πατρίδα» έχουν τη δύναμη να αποκτήσουν ένα πολύ ευρύτερο θαλάσσιο μέτωπο. «Βαδίζουμε μαζί προς το μέλλον. Όσο η Δημοκρατία της Τουρκίας και η τδβκ βαδίζουν μαζί προς το μέλλον, θα είναι ακόμα πιο ισχυρές. Στην Ανατολική Μεσόγειο, με τα δικαιώματά μας, με το δίκαιό μας, με την εθνική μας κυριαρχία, με τις εθνικές μας αξίες και τα εθνικά μας συμφέροντα, θα είμαστε ισχυροί τόσο στις θάλασσες όσο και στον εναέριο χώρο. Όπως λέει ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν, ο κόσμος είναι μεγαλύτερος από πέντε. Αυτό που λέω εγώ είναι συνεχίστε τον αγώνα».
Μετά από τις ομιλίες, ο πρύτανης του AKU, Μεχμέτ Καράκας, απένειμε στον Ερσίν Τατάρ τον τίτλο του Επίτιμου Διδάκτορα και του έδωσε να φορέσει τήβεννο.
ΚΥΠΕ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου