Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2023

Γερμανία: Χειροπέδες σε Ισλαμιστή που ετοιμαζόταν να αιματοκυλίσει συγκέντρωση

Η γερμανική αστυνομία απέτρεψε το χτύπημα με την έγκαιρη σύλληψη του παραλίγο δράστη, ο οποίος μάλιστα είναι σεσημασμένος.

Ένας τζιχαντιστής, πρώην μαχητής του Ισλαμικού Κράτους όπως αποδείχτηκε, σχεδίαζε να πραγματοποιήσει επίθεση χρησιμοποιώντας ως «όπλο» ένα αυτοκίνητο, κατά συγκέντρωσης υπέρ του Ισραήλ, στη Γερμανία.

Όπως ανακοίνωσε η γερμανική αστυνομία, ο άνδρας συνελήφθη εγκαίρως, ενώ με το όχημα θα προσπαθούσε να σκοτώσει όσους περισσότερους ισραηλινούς και φιλοισραηλινούς που θα συμμετείχαν στη συγκέντρωση.

Ο 29χρονος έχει φυλακιστεί στο παρελθόν για δράση που συνδέεται με την τρομοκρατία και το ριζοσπαστικό Ισλάμ.

Βέλγιο: Προσήχθη ύποπτος για πιθανή σχέση με το όπλο που χρησιμοποίησε ο τρομοκράτης των Βρυξελλών

Στην προσαγωγή ενός ατόμου για πιθανή σχέση με το όπλο το οποίο χρησιμοποίησε ο τρομοκράτης των Βρυξελλών, Αμντεσλάμ Λασσουέντ, στην επίθεση της 16ης Οκτωβρίου, προχώρησαν οι βελγικές αρχές σύμφωνα με ανακοίνωση της εισαγγελίας.
Αναμένεται να παρουσιαστεί ενώπιον των ανακριτών εντός της ημέρας όπως επισημαίνεται και αργότερα θα αποφασιστεί εάν εκδοθεί ένταλμα σύλληψης.

Τρόμος στην Ευρώπη: Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για το μακελειό στις Βρυξέλλες

Τρομοκρατία στην Ευρώπη: Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση της Δευτέρας στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με τo κανάλι της ομάδας στο Telegram την Τρίτη, το οποίο είπε ένας από τους μαχητές του πραγματοποίησε την επίθεση που σκότωσε τα δύο άτομα.

ΠΗΓΗ https://eleftherostypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου