Πέμπτη 23 Ιουνίου 2022

Κ. Σταμπολής στον 9.84: Ο «Υπόγειος» Παγκόσμιος Ενεργειακός Πόλεμος και η Αμηχανία της Ευρώπης (Ηχητικό)

 

Ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (ΙΕΝΕ) κ. Κωστής Σταμπολής, μιλάει στον ραδιοφωνικό σταθμό της Κρήτης 98.4 και τον έγκριτο δημοσιογράφο κ. Γιώργο Σαχίνη για τον μεγάλο ακήρυχτο – υπόγειο αλλά παγκόσμιο ενεργειακό πόλεμο που εδώ και ένα χρόνο οδηγεί όλες τις κρίσεις ακόμη και τους πολέμους, με δραματικές συνέπειες και ανακατανομές στην οικονομία παγκόσμια

Ο Πρόεδρος και Εκτελεστικός Διευθυντής του ΙΕΝΕ εξηγεί γιατί η ενεργειακή κρίση θα έχει βάθος χρόνου, την αμηχανία της Ευρώπης που οδηγεί την κάθε χώρα ιδίως στην Ε.Ε. να αναζητά τις δικές της λύσεις, αλλά και το τι πρέπει να κάνει η Ελλάδα άμεσα σε αυτές τις συνθήκες, σημειώνοντας ότι πολιτικό σύστημα δεν μπορεί να αντιληφθεί την πολυπλοκότητα της ενεργειακής κρίσης που επιτείνει η αντιφατικότητα των κεντρικών ενεργειακών επιλογών και της χώρας και της Ε.Ε.

Παράλληλα, αναφέρεται στην παρουσία σημαντικών ειδικών και παραγόντων από ιδιωτικές και κρατικές επιχειρήσεις της Ελλάδας και του εξωτερικού, καθώς και εκπροσώπων διεθνών και περιφερειακών οργανισμών στο 13ο SEE Energy Dialogue του ΙΕΝΕ, που διεξήχθη στις 16 και 17 Ιουνίου στη Θεσσαλονίκη αλλά και στην ηχηρή ...απουσία παραγόντων του ελλαδικού πολιτικού κόσμου, παρά την κρίσιμη συγκυρία που αντιμετωπίζει η χώρα και ο Έλληνας πολίτης στην καθημερινότητά του όσον αφορά το κόστος της ενέργειας.

Ο Πρόεδρος του ΙΕΝΕ κ. Κωστής Σταμπολής μιλάει στον 98.4 και τον δημοσιογράφο Γιώργο Σαχίνη:


ΠΗΓΗ https://www.energia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου