Παρασκευή 14 Ιουλίου 2023

Ο ΣΕΚΠΥ συγχαίρει εταιρίες και πανεπιστήμια – επιτυχία στο πλαίσιο του EDF


Μεγάλη επιτυχία για μία ακόμα φορά αποτελεί για τις ελληνικές εταιρείες η ανακοίνωση με τα αποτελέσματα των προτάσεων του 2022, που υποβλήθηκαν και εγκρίθηκαν στα πλαίσια του προγράμματος του Ευρωπαϊκού Ταμείου Άμυνας (EDF). 

Στα 41 προγράμματα ύψους 832 εκατ. του EDF για το 2022 30 ελληνικές εταιρείες και φορείς κατάφερα να πετύχουν συμμετοχή σε 21 ερευνητικά και αναπτυξιακά προγράμματα συνεχίζοντας την μεγάλη προσπάθεια από το 2021 και βάζει τις βάσεις και για τα επόμενα του 2023.

Η επιτυχία αυτή οφείλεται σε μια συνεχή συντονισμένη και επίμονη προσπάθεια των τελευταίων χρόνων, τόσο της ΓΔΑΕΕ όσο και των φορέων και εταιρειών αφού μεταξύ άλλων απαιτείται διακρατική συνεργασία, αλλά και συντονισμός αντιστοίχων επιχειρηματικών ενδιαφερόντων.

Ο ΣΕΚΠΥ συγχαίρει για μια ακόμα φορά όλους όσους συμμετείχαν για το μεγάλο ποσοστό επιτυχίας και δεσμεύεται να συνεχίσει τις προσπάθειες ώστε ακόμα περισσότερες ελληνικές εταιρείες να συμμετέχουν και να πετύχουν την ένταξή τους. Με σταθερή στρατηγική συνεχίζει την στήριξη της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας και της προσπάθειας για να αναπτυχθεί μέσω και της εξωστρέφειας και των διεθνών συνεργιών των εταιρειών.

Ημερίδα ΣΕΚΠΥ για EDF 2023
Στα πλαίσια αυτά άλλωστε με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή πραγματοποιήθηκε και η ημερίδα που διοργάνωσε ο ΣΕΚΠΥ σε συνεργασία με την HEMEXPO την Παρασκευή 7 Ιουλίου στην ΛΑΕΔ και θέμα «EDF PROPOSALS AND THEIR FRAMEWORK / STANDARDIZATION IN DEFENCE».

Η ημερίδα αφορούσε τα προγράμματα του EDF για το 2023 για τα οποία η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη για την επιλογή των ερευνητικών και αναπτυξιακών προγραμμάτων για το 2023 (EDF 2023) συνολικού ύψους €1,2 δις.

Στο πρώτο μέρος της ημερίδας έγινε αναλυτική παρουσίαση των προτάσεων του EDF (Ευρωπαϊκό Ταμείο Άμυνας) για το 2023 και το πλαίσιό τους (EDF PROPOSALS AND THEIR FRAMEWORK) από τον κ. Δημήτρη Νοδάρο μέλος του ΔΣ του ΣΕΚΠΥ και υπεύθυνος για τα ευρωπαϊκά προγράμματα ο οποίος απάντησε και σε πλήθος ερωτήσεων διευκρινίζοντας και λύνοντας πολλές απορίες από τους συμμετέχοντες.

Στην συνέχεια o κ. Νικόλαος Μυριούνης DSA Founder μίλησε για τη τυποποίηση στο τομέα της άμυνας (STANDARDIZATION IN DEFENCE) παρουσιάζοντας τις κινήσεις που απαιτούνται από τις επιχειρήσεις στο κλάδο στο τομέα αυτό. Να σημειωθεί ότι η ημερίδα ήταν συνέχεια άλλων αντίστοιχων που διοργάνωσε ο ΣΕΚΠΥ με σκοπό την ενημέρωση και τη προετοιμασία των μελών του που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στα προγράμματα EDF ενεργά και αποτελεσματικά.

Αμυντική Βιομηχανία και Πανεπιστήμια
Στα ίδια πλαίσια και λίγες ημέρες πριν και συγκεκριμένα στις 4 Ιουλίου 2023, διεξήχθη στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Θεσσαλονίκης ο ΣΕΚΠΥ διοργάνωσε ημερίδα με θέμα «Διασύνδεση των Πανεπιστημίων με την Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία» από κοινού με την Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Σκοπός της ημερίδας στην οποία συμμετείχαν πλήθος εκπροσώπων της πανεπιστημιακής κοινότητας και επιχειρήσεων μελών του ΣΕΚΠΥ από την Βόρεια Ελλάδα ήταν να διερευνηθούν οι τρόποι συνεργασίας, ώστε να παράσχουν ένα πλαίσιο συνεργειών της επιστημονικής κοινότητας της Βορείου Ελλάδος ικανό να κινητοποιήσει το έμπειρο επιστημονικό δυναμικό της δίπλα στην αμυντική βιομηχανία της χώρας, που καλείται κι αυτή με τη σειρά της να ανταποκριθεί στις επιχειρηματικές προκλήσεις της ανάπτυξης της ευρωπαϊκής αμυντικής βιομηχανίας για να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις εκείνες που θα επιτρέψουν στην Ε.Ε. να ενισχύσει τις αμυντικές της δυνατότητες.

ΠΗΓΗ https://www.defence-point.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου