Παρασκευή 14 Ιουλίου 2023

Τουρκία, για F-16 :Περιμένουμε θετικό αποτέλεσμα από τις ΗΠΑ – Για Κούρδους αυτονομιστές: Σκοτώσαμε 813 από την αρχή του έτους…


Ιούλιος 13, 2023. Ελλάδα.

Άγκυρα.

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανακοίνωσε ότι 19 τρομοκράτες εξουδετερώθηκαν την τελευταία εβδομάδα και ο αριθμός των νεκρών φέτος έφτασε τους 813. 

Επισήμανε ακόμη ότι η Σουηδία θα πρέπει να λάβει μέτρα για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας: «Είναι καιρός να τεθούν σε εφαρμογή οι νομικοί κανονισμοί».

 Για τη διαδικασία των F-16 με τις ΗΠΑ: «Περιμένουμε θετικό αποτέλεσμα, οι ημέρες περνούν…»

Συνεργασία με το Ηνωμένο Βασίλειο στην Άμυνα

Πηγές του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας ανέφεραν ότι οι εργασίες για τη συνεργασία με το Ηνωμένο Βασίλειο στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας συνεχίζονται και στο ζήτημα του «εκσυγχρονισμού και προμήθειας F-16 από τις ΗΠΑ», «Όπως εκφράζουμε πάντα, αναμένουμε θετικά αποτελέσματα από τις ΗΠΑ με συγκεκριμένα βήματα ».

Όσον αφορά το εμπάργκο όπλων κατά της Τουρκίας:

«Η εφαρμογή περιορισμών στις εξαγωγές από τους συμμάχους μεταξύ τους δεν είναι κατάλληλη και αποδεκτή»

Όταν ρωτήθηκαν για τον ισχυρισμό ότι «ο Καναδάς θα άρει τους περιορισμούς στις εξαγωγές στην αμυντική βιομηχανία», οι πηγές είπαν, «Η εφαρμογή περιορισμών εξαγωγών από τους συμμάχους μεταξύ τους δεν είναι κατάλληλη και αποδεκτή. Αυτό επηρεάζει αρνητικά τη δύναμη και την αποτελεσματικότητα του ΝΑΤΟ. Θα παρακολουθήσουμε μαζί τα αποτελέσματα των αποφάσεων που ελήφθησαν και τις διαπραγματεύσεις που πραγματοποιήθηκαν στη Σύνοδο Κορυφής του Βίλνιους την επόμενη περίοδο».

Η παράταση της συμφωνίας για τα σιτηρά


«Όλη μας η προσοχή είναι στις προσπάθειες για παράταση της πρωτοβουλίας για τα σιτηρά»

Όταν ρωτήθηκαν για την κατάσταση εάν δεν παραταθεί η πρωτοβουλία για τα σιτηρά, οι πηγές είπαν, «Όλη μας η προσοχή κατευθύνεται στις προσπάθειες για παράταση της πρωτοβουλίας για τα σιτηρά. Δεν υπάρχει άλλη δουλειά εκεί έξω», είπε.

Για τη Συρία:

«Είναι ευθύνη των συνομιλητών μας, σύμφωνα με τις συμφωνίες που υπογράφηκαν το 2019, να αποσύρουν τους τρομοκράτες σε μια ορισμένη απόσταση από τα σύνορά μας στη βόρεια Συρία και να καταστρέψουν όλες τις οχυρώσεις, συμπεριλαμβανομένων των τούνελ που έσκαψαν. Εμείς, ως Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις, κάνουμε τα απαραίτητα για όλες τις οχυρώσεις που έχουμε εντοπίσει και αναμένουμε από τους συνομιλητές μας να εκπληρώσουν τις ευθύνες τους βάσει της συμφωνίας».


Σχέσεις με Ελλάδα

Όταν ρωτήθηκαν για το χρονοδιάγραμμα της Συνάντησης Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, η οποία συμφωνήθηκε να επανεκκινήσει κατά τη διάρκεια των συνομιλιών μεταξύ του υπουργού Εθνικής Άμυνας  Γιασάρ Γκιουλέρ και του Έλληνα υπουργού Άμυνας Νίκου Δένδια, οι πηγές απάντησαν: «Τεχνικές μελέτες για την ατζέντα θα γίνουν την επόμενη περίοδο».

Yeni Safak

The Hellenic Information Team

ΠΗΓΗ https://echedoros.blog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου