Παρασκευή 14 Ιουλίου 2023

Ας προσγειωθούμε στην τωρινή πραγματικότητα για άμεση αναβάθμιση του ΠΝ μας

Ας προσγειωθούμε στην τωρινή πραγματικότητα για άμεση αναβάθμιση του ΠΝ μας

Κινήσεις που θα μπορούσαν να γίνουν με γνώμονα το βέλτιστο δυνατό αποτέλεσμα με τη λιγότερη επιπρόσθετη επιβάρυνση (best value for money όπως λένε και στα χωριά μας) των Ελλήνων φορολογουμένων (Έχουμε ξοδέψει και συνεχίζουμε να ξοδεύουμε για τις FDI HN):

1.       Άμεση έναρξη εκσυγχρονισμού φρεγατών ΜΕΚΟ.

2.       Άμεσος παροπλισμός πλοίων που δεν χρησιμοποιούνται πλέον, προς αποδέσμευση προσωπικού.

3.       Άμεση προμήθεια ελαφρώς μεταχειρισμένων LCS τύπου Freedom (monohull), από τις ΗΠΑ σε ποσότητα τουλάχιστον 6 με μέγιστο 8. Με την άφιξή τους στην Ελλάδα, άμεση τοποθέτηση των συστημάτων Harpoon των φρεγατών τύπου Cortenaer που θα παροπλίζονται σταδιακά βάση κάποιου προγράμματος. Οι εργασίες θα μπορούσαν να γίνουν από συνεργεία του Ναυστάθμου Σαλαμίνας ή Κρήτης όπως έγινε με την αλλαγή των Penguin σε Harpoon στις πυραυλάκατες. Σε δεύτερη φάση θα μπορούσαμε να πάμε και σε κάποιο πρόγραμμα up gun που θα επιλέξουμε.

4.       Προμήθεια ενός βαρέως μεταχειρισμένου δεξαμενόπλοιου LPD τύπου Whidbey Island από τις ΗΠΑ, για άμεση εν μέρη αποκατάσταση επίλυσης θεμάτων που σχετίζονται με τέτοια πλοία και ο νοών νοείτω.

5.       Κατάρτιση προγράμματος για έναρξη κατασκευής στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά (εγκαταστάσεις έτοιμες), τουλάχιστον 5 νέων υποβρυχίων που θα επιλεγούν από τους αρμόδιους, προς αντικατάσταση των αντίστοιχων γερασμένων.

6.       Κατάρτιση μακρόπνοου σχεδίου (15ετους και βάλε) αντικατάστασης γερασμένων πλοίων όπως πυραυλακάτων, κανονιοφόρων, αεροστρώμνων, βοηθητικών κλπ. με πλοία ελληνικής ναυπήγησης.




Το μέγα ερώτημα : που θα βρούμε χρήμα;

Απάντηση 1: Φορολόγηση απάντων ή ορισμένων

Απάντηση 2 : Να πάρουμε δάνεια

Απάντηση 3 : Να μας κάνουν δωρεές μεγάλοι ευεργέτες του έθνους

Απάντηση 4 : Να προεξοφλήσουμε τα γνωστά κοιτάσματα αερίου-πετρελαίου στις θάλασσές μας

Απάντηση 5 : Να ανακαλύψουμε φλέβα χρυσού ή περισσότερο εκμεταλλεύσιμο πετρέλαιο-αέριο

Απάντηση 6 : Να προσευχηθούμε να πάει καλά η ανάπτυξη

Απάντηση 7 : Κάτι άλλο

Απάντηση 8 : Όλα τα παραπάνω


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου