Τι θέλουν οι Αλβανοί εκεί; Για πρώτη φορά, εκτός από τα τρομερά οικογενειακά τραύματα, η αλβανική μυστική υπηρεσία θεωρήθηκε συνεργός στην ανοχή της τρομοκρατίας…, γράφει αλβανικό δημοσίευμα
Πριν από λίγες μέρες, στα αραβικά κοινωνικά δίκτυα εμφανίστηκε η εικόνα ενός μασκοφόρου στρατιώτη στη Συρία, ο οποίος μάχεται με τις αντιπολιτευόμενες δυνάμεις της Χαγιάτ Ταχρίρ αλ Σαμ (ΧΤΣ).
Ο στρατιώτης παρουσιάζεται ως μέλος του τάγματος «Αλβανοί».
Γεγονός που δείχνει ότι και πάλι στη Συρία οι Αλβανοί δεν λείπουν, όπως πριν από δέκα χρόνια. Υπάρχουν φήμες ότι μεγάλο μέρος αυτών των «εθελοντών» είναι παιδιά Αλβανών που σκοτώθηκαν στον πρώτο πόλεμο μεταξύ ISIS και Μπασάρ αλ Άσαντ. Αλλά και άλλες ομάδες που είναι εδώ και ένα χρόνο περίπου ως μισθοφόροι στη Γάζα.
Σύμφωνα με το αλβανικό Voxnews:
«Τουλάχιστον ένας Αλβανός πολίτης φαίνεται να είναι μέρος της συμμαχίας των Σύρων ανταρτών που πήρε τον έλεγχο της μεγάλης πόλης του Χαλεπίου στη Συρία μόλις πριν από δύο ημέρες.
Το βίντεο έχει διαδοθεί στα κοινωνικά δίκτυα από λογαριασμούς Ρώσων και Σέρβων εξτρεμιστών, με στόχο την απαξίωση των Αλβανών.
Ο νεαρός μιλάει αλβανικά στο βίντεο και λέει ότι οι μουσουλμάνοι της Γάζας χρειάζονται και τις προσευχές τους. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, πρόκειται για Αλβανό από το Κόσοβο».
Οι δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών σημειώνουν ότι τα στοιχεία τους κατευθύνονται στην τουρκική μυστική υπηρεσία MİT, την οποία διευθύνει ο στενός άνθρωπος του Ερντογάν, Ιμπραήμ Καλίν, ο συγγραφέας των ομιλιών του Σουλτάνου, που έχει στρατολογήσει Αλβανούς στις τάξεις των Σύρων ανταρτών.
Ενώ υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας ο Χακάν Φιντάν, ως πρώην επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών, πριν από 10 χρόνια, όχι μόνο στρατολόγησε ανθρώπους που ανέθρεψαν το ISIS που τρομοκρατούσε τον κόσμο, αλλά τους προμήθευε με όπλα και χρηματοδότησε την πολεμική επιμελητεία.
Η Τουρκία είναι ένας από τους ισχυρότερους παράγοντες του συριακού παιχνιδιού, αλλά και πέρα, καθώς επιδιώκει να αποδυναμώσει τον κουρδικό παράγοντα, φέρνοντας απέναντί τους τους Σουνίτες, ώστε να μην επιστρέψουν στον βασικό παράγοντα.
Η μεγάλη επανάληψη της συριακής σύγκρουσης συνδέει τα δύο επίκεντρα που αναδιαμορφώνουν την ισορροπία δυνάμεων στον κόσμο: στην Ουκρανία και στη Μέση Ανατολή, καταλήγει το αλβανικό δημοσίευμα.
—
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου