Την ώρα που ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παριστάνει τον ουδέτερο μεσολαβητή και στον πόλεμο του Ισραήλ με την Χαμάς, οι πιστοί του ακόλουθοι δεν κάνουν καμία προσπάθεια να κρύψουν τη στήριξή τους στην τορμοκρατική οργάνωση καλώντας ουσιαστικά σε πανισλαμικό πόλεμο.
Όπως καταγράφει στο Nordic Monitor o Λεβέντ Κένεθ από τη Στοκχόλμη, με ένα δελτίο τύπου στα τουρκικά και τα αραβικά στις 13 Οκτωβρίου, το Κέντρο Στρατηγικών Μελετών της Ένωσης Υπερασπιστών της Δικαιοσύνης (ASSAM), μια «μπροστινή» οργάνωση που διευθύνεται από τον ιδιωτικό στρατιωτικό εργολάβο SADAT, ο οποίος πολλοί πιστεύουν ότι είναι μια de facto παραστρατιωτική δύναμη πιστή στον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επαίνεσε τις επιθέσεις της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου, προβάλλοντας μια σειρά αμφιλεγόμενων ισχυρισμών σχετικά με την ισραηλινή απάντηση.
ΠΗΓΗ HELLAS JOURNAL
Η SADAT πρότεινε την ανάπτυξη ενός στρατού που θα περιλαμβάνει ισλαμικές χώρες στην περιοχή για να τεθεί τέλος στην κατοχή του Ισραήλ. Η SADAT περιέγραψε τις επιθέσεις της Χαμάς ως μια φυσική απάντηση στα χρόνια της απομόνωσης, της καταπίεσης και των βασανιστηρίων του Ισραήλ στην Παλαιστίνη. Η οργάνωση τόνισε ότι ήταν μια εκδήλωση της εξέγερσης του παλαιστινιακού λαού ενάντια στον εγκλεισμό του σε μια υπαίθρια φυλακή, όπου έχουν στερηθεί την πατρίδα τους για δεκαετίες. Η SADAT χαρακτηρίζει το Ισραήλ ως «κράτος του τρόμου, ενώ η Χαμάς, η οποία χαρακτηρίζεται τρομοκρατική οργάνωση από τη Δύση, αναφέρεται ως «κυβέρνηση της Γάζας». Η δήλωση επεσήμανε επίσης την υποκείμενη νοοτροπία «όπως η σταυροφορία» που στρέφεται προς τον ισλαμικό κόσμο, όπως γίνεται αντιληπτή από τον παλαιστινιακό λαό. Η SADAT υπογράμμισε ότι ο χαρακτηρισμός αυτών των συγκρούσεων από τη Δύση ως «θρησκευτικοί πόλεμοι» απλώς επιδεινώνει την κατάσταση.
Σύμφωνα με την SADAT, η επιχείρηση Al-Aqsa Flood της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου είχε βαθύ αντίκτυπο στο Ισραήλ και τους συμμάχους του, υποστηρίζοντας ότι για πρώτη φορά στην ιστορία του, ο ισραηλινός πληθυσμός αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη χώρα. «Ταυτόχρονα, οι δυτικές χώρες, ιδιαίτερα οι Ηνωμένες Πολιτείες, που δεν είχαν δείξει τόσο γρήγορες αντιδράσεις στα περιφερειακά γεγονότα, εξέφρασαν αμέσως την ακλόνητη υποστήριξη. Αυτή η αξιοσημείωτη απάντηση αποδόθηκε στην αντιληπτή ζημιά που υπέστη το Σιωνιστικό Ισραήλ, παρά τις προηγούμενες συγκρατημένες αντιδράσεις των ΗΠΑ στα γεγονότα στην περιοχή», αναφέρει το δελτίο τύπου.
Το δελτίο τύπου υπογράμμισε επίσης την πρόσφατη επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν στο Ισραήλ, επισημαίνοντας τα λόγια του όταν δήλωσε: «Στέκομαι μπροστά σας όχι μόνο ως Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ αλλά και ως Εβραίος». Η επίσκεψη θεωρήθηκε ως μια κίνηση για την ανάκτηση της ψυχολογικής υπεροχής στον πόλεμο. Η αποστολή του αμερικανικού και του βρετανικού ναυτικού στην ανατολική Μεσόγειο είναι μια συγκεκριμένη εκδήλωση της συμμαχίας σταυροφόρων-σιωνιστών, ισχυρίζεται η SADAT. Η SADAT ολοκλήρωσε το δελτίο τύπου του εφιστώντας την προσοχή στη συνεχιζόμενη ανθρωπιστική καταστροφή στη Γάζα, όπου οι άμαχοι, συμπεριλαμβανομένων γυναικών και παιδιών, φέρουν το κύριο βάρος μιας ανηλεούς επίθεσης. Η οργάνωση καταδίκασε τις επιθέσεις και επέκρινε τις δυτικές χώρες όχι μόνο να σιωπούν αλλά και να υποστηρίζουν την επίθεση.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου