Κυριακή 22 Μαΐου 2022

Σεβεροντονέτσκ: Θα γίνει η νέα Μαριούπολη; – Ανέλαβαν δράση τα ρωσικά «Terminator»

 

Το ερώτημα αν θα μετατραπεί η κομβική πόλη Σεβεροντονέτσκ – που επί του παρόντος τελεί υπό Ουκρανικό έλεγχο – σε μια «νέα Μαριούπολη» έρχεται όλο και πιό συχνά στα χείλη των διεθνών αναλυτών.

Η Σεβεροντονέτσκ υπάγεται στην περιφέρεια του Λουγκάνσκ, απέχοντας περίπου 110 χιλιόμετρα από την ομώνυμη πόλη και πρωτεύουσα της περιφέρειας.

Εδώ και μέρες ο ρωσικός στρατός την έχει σχεδόν περικυκλώσει και οι μάχες που διεξάγονται εκεί είναι συνεχείς και αιματηρές.

Πριν από περίπου μία εβδομάδα, ο ουκρανικός στρατός κατέστρεψε γέφυρες για να ανακόψει την προέλαση των Ρώσων.

Όμως το βάρος που δίνει η Ρωσία στο Σεβεροντονέτσκ φαίνεται και από το γεγονός ότι ρίχνει στη μάχη τα περιβόητα τεθωρακισμένα BMP-T Terminator.

Όπως αναφέρει στο σημερινό ενημερωτικό δελτίο του το Υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου, «ο μοναδικός σχηματισμός της Ρωσίας με οχήματα υποστήριξης αρμάτων μάχης BMP-T Terminator πιθανότατα έχει αναπτυχθεί στον άξονα Σεβεροντονέτσκ της επίθεσης στο Ντονμπάς».

Διαβάστε ακόμη Terminator: Το τρομακτικό ρωσικό άρμα μάχης «πάει» στην Ουκρανία – Τα χαρακτηριστικά του [pic,vid]

Κατά το Βρετανικό ΥΠΑΜ, η Ρωσία ανέπτυξε το Terminator αφού εντόπισε την ανάγκη παροχής ειδικής προστασίας στα κύρια άρματα μάχης που χρησιμοποίησε κατά τους πολέμους στο Αφγανιστάν και στην Τσετσενία.

«Η περιοχή Σεβεροντονέτσκ παραμένει μια από τις άμεσες τακτικές προτεραιότητες της Ρωσίας. Ωστόσο, με το πολύ δέκα Terminators που έχουν αναπτυχθεί, είναι απίθανο να έχουν σημαντικό αντίκτυπο στην εκστρατεία», εκτιμούν οι υπηρεσίες πληροφοριών του Βρετανικού ΥΠΑΜ.



ΠΗΓΗ  https://www.onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου